Paylaşmak, insana hayatın derin anlamını anlatan ve gösteren bir eylemdir. İnsanlar belli bir olgunluğa eriştikten sonra özellikle ruhsal anlamda çeşitli arayışlar içerisine girer. Yani bedensel hazlar artık bir anlam ifade etmemeye başlar ve asıl huzurun ruhsal doygunlukla elde edilebileceğini idrak etmeye başlar fakat bunu da nasıl yapabileceğini pek bilmez. Aslında biraz dönüp bakabilse çocukluğuna, içindeki çocuğa sorabilse, işin sırrını çözebilir. Paylaşmak denilen bu eylemi kimse söylemeden yapar büyün çocuklar. Elindeki elmayı ısırmaya çalışırken mesela onu izleyen anne veya babasına da uzatır, elindeki herhangi bir oyuncağını hiç düşünmeden paylaşır yanında o an kim varsa. Bunu yaparken de yüzünde güzel bir tebessüm açar. Hiçbir karşılık beklemeden yapar bunları.

Zamamda yolculuk yapmak pek kolay olmaz ya da zamanın içinde huzurun kaynağını aramaya çalışmak. O yüzden gücümüz ona yetmiyorsa başımızı hafifçe kaldırıp biraz doğayı izlemeye çalışmak da insanın aklını kurcalayan soruların cevabına ulaştıracaktır. Doğada hiçbir canlı kendinden fazlasını yemez, orada bir düzen vardır. Mesela bir arslan, avını yakalayıp karnını doyurduktan sonra “ şunu da saklayayım da yarın yerim” demez. O leşi orada bırakır ve başka canlılar da gelip kendi nasiplerine düşeni yerler. Genel bir ifadeyle, hiçbir şey ziyan olmaz. Bu tarz bir paylaşıma kısacık bir videoda denk geldim ben de. 

Bir karga, yolun kenarında bir ekmek parçasını bulmuş; onunla karnını doyurmaya çalışacak ya da alıp yuvasına götürecek. Onu bekleyen yavruları da vardır belki. Fakat onun gözüne ilişen ekmek parçasını küçük bir fare de gözüne kesmiştir ancak kargadan çekindiği için ekmeğe yaklaşamıyor, yaklaşmaya çalışsa da bir mesafeden sonra geri çekilip yolun kenarındaki çalının içine kaçıyor. Asıl olay işte ondan sonra meydana geliyor. Karga, ayaklarının arasındaki ekmekte bir parça koparıp yolun kenarındaki çalının yakınına bırakıp geri dönüyor yolun diğer ucundaki ekmeğin yanına. Fare, karganın ona ikramını fazla düşünmeden alıp hızla çalının içine kaçıyor tekrar.

Birkaç saniyelik videodan çıkarılacak çok şey var aslında…
Paylaşmak, insanın ruhunu yücelten ve ona bir anlam katan değerli bir eylemdir. Bunu deneyince ve bunun anlamına erişince anlar insanoğlu asıl yapması gerektiğini. Etrafınıza bakın ve neyi kiminle paylaşmanız gerektiğinin idrakine varın. İnanın, ruhunuz bir çift kanat takıp maviliklere doğru yükselecektir. 
Bencilliğin ve bununla birlikte yalnızlığın bu kadar arttığı bir dönemde paylaşmak bize yeniden kendimiz hatırlatıp derin yaralarla dolu ruhumuzu onaracaktır. İnsanoğlu dünyaya yalnız gelir ve yalnız ölür ancak yalnız başına yaşayamaz… Paylaşmaya önce etrafındakilerle başla sonra o halkanın ne kadar genişlediğini göreceksin…

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol