Seçim öncesi aday adaylık müracaatları sona erdi. Vallahi ortalık Rio Karnavalı gibi şenlik! Listelere tek tek bakınca yüzlerce fıkraya ilham alabileceğimiz isimler var.

Biz en iyisi çoğunluğunu kapsayacak tek bir fıkra ile sonuca erken ulaşalım.

Yazacak yerimiz kısıtlı olmasa malzeme çok, sabaha kadar yazsak bitmez.

Halo’nun biri Hacca gitmek için tüm hazırlıklarını bitirdikten sonra kafilesi ile uçağa biner.

Uçakta kafile başkanı eline mikrofonu alır ve derki; Ey Cemaati Müslim’in gittiğimiz yerler mübarek topraklar, Allah’ın evi. Bu kutsal topraklarda mucizeler ile karşılaşabilirsiniz. Eğer mucizelere şahitlik ederseniz bilin ki, sizler Allah’ın sevdiği kullarısınız.

Uçak Mekke’ye iner, bizim Halo sıkışmış, ufak su dökmeye tuvalete gider. Halo ihtiyacını giderdikten sonra, ellerini yıkamak için musluğa götürürken, su birden kendi kendine akmaya başlar. Bizim Halo “ Aha Vallaha bu mucize, demek ki ben mübarek bir adamım, ben musluğu açmadan su kendi kendine aktı ” der. Sensorun icadından haberi yoktur bizim Halo’nun.

Kendini mübarek sanan Halo, bir an evvel Kabe’ye kavuşmak ister ve muradına erer.

Kabe’ ye girer girmez ellerini açar ve Allah’ın sevdiği kulu olmanın verdiği gurur ile der ki;  “Bak hele bak kim geldi, hele bak hele kim gelmiş!”

Ak Parti de ki aday adayı sayısı en son 72 oldu. Bu aday adayı profillerinin çoğuna bakınca siyaset siyaset olalı böyle zulüm görmedi diyesim var. O aday adaylarının bakışları ve kendilerine olan öz güvenlerine hayran kalmamak ne mümkün? Sanki Halo dayının bak hele bak kim geldi bakışlarıyla tıpa tıp aynı.

Bekçilik için kriterler koyan sistemin memleketi yönetmeye talipli olanlar için bir tane bile kriter koymaması dış güçlerin bir oyunu olsa gerek!

Bu Halolardan birinin vekil olması durumunda, Tivorlu İsmail’in Elazığ konserine tüm halkımız davetledir! Bu işe en çokta Kerem Seçer sevinecektir, İrem Derici’den daha iyidir!

Ak Partiden daha önce siyaset yapmış, ısrarla Andropoz döneminde de Elazığ’dan siyaset yapmak isteyenler bayraklarını göklere çektiler! Hani bizim olmazsa olmazlarımız, eskimeyen siyasetçilerimiz, gönül adamları, davanın yıkılmaz surları, WELCOME! Geç kalmıştınız.

Daha önce başarılarıyla sözde tarih yazan, Ömer Serdar, Mücahit Yanılmaz, Tahir Öztürk sizlere de WELCOME! Gözlerimiz sizleri arıyordu. Siz Nerdediz, Siz nerdesiz!!

Maşallah bu dönem Ak Parti aday adayları listesinde Şıh torunlarında da bereket var! Allah Elazığ da ki şıh torunlarını Elazığ’dan siyaset yapsınlar diye yaratmış! Onların genlerinde yönetmek ve siyaset yapmak var. Başka bir şeyden anlamazlar. Yönetin bizi lütfen! Siz olmazsanız biz b.kumuzla oynarız!

Sadece onlara tavsiyem seçim dönemlerinde dedelerinizin türbesinde fotoğraf çektirip de, o mübarek zatları siyasetinize alet etmeyin, he mi! Onlar siyaset üstü değerlerimizdir.

Birde Ankara’dan Elazığ siyasetini dizayn etmek isteyen veya ben bu adayı desteklersem yarında o beni destekler düşüncesi ile elinde hesap makinesi, hayatında görmediği kadar matematiğin dibine dalmış gölgelerin gücü adına kendini HE-MAN zannedenler…

Donunuzun lastiği kopmuş, bir yerleriniz açıkta, herkes sizi kaydediyor ona göre! Dikkat edin zayıf matematiğinizin kurbanı olmayasınız. Güvenip de hesap yaptıklarınız günün sonunda o hesap makinasında sıfır tuşuna basarsa her şeyi kaybedersiniz!

Birde Elazığ adına ümit vadeden aday adayları var, onlardan da bahsedelim.

 Av. Cengiz Gülaç temsil kabiliyeti, liyakatı ve bilgi birikimi ile Milletvekili olması halinde Elazığ adına önemli bir kazanım olacağını defalarca ispat etti.

Genç ve dinamizmi, yıllardan gelen teşkilat tecrübesi ile Murat Öz.

Elazığ Bölge Hastanesinde ki kurmuş olduğu başarılı sistemi ile Prof Dr Erol Keleş,

Elazığ’ın problemlerine hakim Av. Aziz Dinç,

Bilgi ve donanımı ile Av. Rüstem Kadri Septioğlu,

Elazığ’ın siyasette görmeyi dört gözle beklediği ve merak ettiği Prof. Dr. Yasemin Açık,

Siyasi tecrübesi ile Dr. Cihan Telo,

Prof. Dr. Kutbettin Demirbağ, Selahattin Özsoy, İrfan Yurten gibi dikkat çeken isimler de var.

Tanımadığımız bilmediğimiz isimler için ön yargılı asla değiliz. Onları da zamanla tanıyacağız. Umarım onlar için fıkra anlatmayız. Onlar kendi hikayelerini yazarlar.

Birde listede olmasını asla istemeyeceğimiz öyle isimler var ki, Elazığ adına vekillikten feragat eden Metin Bulut abimizi umarım mumla aramayız.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol