Ne çok yaratık var, hayvanlar, bitkiler, ağaçlar ve türleri, çeşitleri, insan var, tek tür ve milyarlarca yapılanma, oluşum, karakter, kişilik.

Toplu halde yaşıyoruz, coğrafi koşullar gereği mesafeli olsa da konutlarımız yine de iç içe ve yakınlık içinde yaşama şeklimiz. İnsanın tanımlanabilecek, alt ve üst sınırı keskinlik kazanmış ömür süresi var.

Yaşadığı coğrafya, iklim, ailesi, genetik yapısı etkili ve etkenlik oluştursa dahi nihayetinde ki durum yüz yaşını geçmiş insanımızın sayısı hesaplara katılmayacak kadar cılız.

Optimum 73-75 yaşları ülkemiz için kabul edebiliriz.

Doğrudur, bilimsel çalışma ve tıp branşının uğraşlarıyla yaşam yıllarımızda bir artış gözlenmekte.

Çok yaşamak bize, insana katar, insanlığa nasıl bir fayda sağlar, şimdilik cevabı net olmayan bir muamma.

Ülkemiz, Türkiye’miz de öyle anlamsız, tuhaf diyebileceğimiz mesele, olay, yapılanmalar var ki, hep birlikte “İMKÂNSIZ” a sığınıyoruz, sığınıyoruz da olmuş, yaşanmış.

Bu ülke de 3 yaşında bir çocuk var, aynı yaratık, ( adam ya da insan demekten utanç duyduğum) hem dedesi hem babası hem tecavüzcüsü olduğunu izledi.

Ülkemin bilinç sahibi etik yaşamdan yana taraf olan tüm insanları utandı, bu saçma salak olayın yaşanmasının altında sadece insan olduğu için ezildi, ezildik.

2021 Yılının son demlerini yaşamakta olduğumuz günlerdeyiz.

Ekonomik ve sağlık konularında ki gündem konularımız var iken aradan sivrilen, sıyrılan çok önemli bir olay, hadise yaşadık.

Gaziantep’te iki pitbull cinsi köpeğin saldırısı sonucu ağır yaralanan 4 yaşındaki Asiye Ateş’in, o köpeklerle birlikte çekilen fotoğrafları ile olay anına ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı.

Öte yandan minik Asiye'nin doku nakli ameliyatının tamamlandığı bildirildi.

Minik kızımız Asiye’nin bu olaya müdahilliği, canının acıması, yanması, kısmen dokusal zararlar görmesi her insanımızı üzdü, içini acıttı.

Üzülmemek, içimizin yanması engelleyebileceğimiz bir dürtü, duygu hali değil elbette, nihayetinde insanız.

Üzülelim de, üzülürken neden derinlemesine araştırma ve hesaplar yapmadan köpekler üzerinden, pitbull cinsi köpekler üzerinden çözüm arayışına giriyoruz.

Cevaplayayım, insanımızı kontrole alamıyoruz, disipline edemiyoruz, çağdaş bir yaşamın oluşması, oluşabilmesi için saptanan kurallar dizisine neden hayvanlarımızı, doğamızı ekleyemiyor, dikkate almıyoruz.

Biliyoruz ki, her hayvan türü tanımlanabilmiş yapısal özellikleri dâhilin de hareket gösterir, nebat çeşitliliği de ağaçlar da öyle, sürpriz yok, olağandışılık yok.

İnsanın makul bir hayatı var edip idame ettirmesinin tek ve öncelikli şartı yine kendi cinsini kontrole alması, sınırlaması, eğitip öğretmesidir ki yetmez, her yetersizlikte ve aksi davranışlarını takip edip cezalandırmasıdır.

Özgür bir yaşam her insanın kayıtsız şartsız hakkıdır, olmalıdır.

Özgür bir yaşamın temel kuralı diğer özgürlükleri de sınırlamamak, engellememek, tehdit ve kısıtlı haller ve tehlikeler ortaya çıkarıp tedirginliği ortaya sürmemektir.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol