Narsist kelimesini duyan ya da bir narsistle etkileşim içinde olan veya yaşayan herkes bir narsistin dilini nasıl farklı yorumlayacağı noktasında onları az çok tanır ve iyi bilir. Manipülasyon kralları olan bir narsistin sözlerinin arkasında, çoğu zaman ifade ettiklerinden tamamen farklı anlam içeren bir şey vardır. Örneğin ‘Seni seviyorum’ diyorsa aslında kişi şunu demek istiyordur: Sahip olmayı seviyorum. Kontrol etmeyi seviyorum. Kullanmayı seviyorum. İstediğim zaman beni çekmek, sana ihtiyacım olmadığında beni atmak çok güzel. Seni övdüğüm zaman istediğim her şeye sahip olabilirim…

Manipülasyon kralı veya kraliçesi için sizin duygunuz önemli değildir, önemli olan onun duygusudur. Size ‘kötü hissettiğin için üzgünüm,’ gibi bir cümle kuruyorsa aslında tam tersini söylüyordur. Kısaca şöyle: ”Üzgünüm ama üzgün değilim. Bu tartışmayı bir kenara bırakalım da hayatıma huzur içinde devam edebileyim. Yaptığım şeyden pişman değilim. Hala bunun hakkında konuşmak zorunda olmamız daha rahatsız edici. Gerçekten nasıl hissettiğin umurumda değil, çünkü bu beni ilgilendirmez.” Yansıtma yaparak sizi suçlu duruma suçluluk duygusuna sokar. Çünkü amacı kendine yalvartmaktır: “Çok hassas tepki veriyorsun.” Pek değil, tepkiniz çok geçerli. Ama seni sadece kullandığımı ve seni kontrol ettiğimi anlayana kadar sana her şeyi söyleyebilirim, sende bir şeylerin yanlış olduğuna inanmanı sağlayabilirim. Böylece beni daha çok seveceksin ve ben de seni incitmeye devam edebilirim.

1. Delirdin mi sen?

Anlamı: Ben sizi kışkırtmak için kaos yaratma ustasıyım. Çılgınca tepki verdiğinde sinirlenmeni seviyorum. Hiç kimse senin sert ve dengesiz olduğunu düşünürse benim hakkımda söylediklerine inanmaz.

2. Tüm eski sevgililerim deliydi.

Anlamı: Onları delirttim. Çok eğlenceliydi. Sadece biraz kışkırtmak, dalga geçmek, dürtmek zorunda kaldım ve tam beklediğim tepkileri aldım. Sonra bu tepkileri onlara karşı kullandım, bir şeylerin yanlış olduğunun kanıtı olarak.

3. O sadece bir arkadaş.

Anlamı: O aslında benim yedek yayam. Benimle değilsen, onu dışarı çıkaracağım. Diyorum ki, eğer delirdiysen ya da benim gibi davranmazsan, seni kıskandıracağım.

4. Kıskanç ve güvensizsin.

Anlamı: İlgi çekmek için yarışmayı seviyorum. Çok istenen ve güçlü hissediyorum. Özellikle kendini güvensiz hissetmeni sağlamak eğlenceli. Karşında başkasıyla flört ederken yüzünü görmelisin. Çok şaşırtıcı!

5. Güven sorunların var.

Anlamı: Ben aslında güvenilmez bir insanım bu yüzden endişelenmekte iyi gidiyorsun. Cehennem donmadığı sürece kabul etmeyeceğim tabii. Arka arkaya iki kez diyelim. Yapabileceğin en iyi şey diğer tarafa koşmak, ama bunu burnuna sokmayacağım. Gidersen, kiminle takılıyorum?

6. Her şey seninle ilgili değil.

Anlamı: Bu çok doğru. Çünkü her şey benimle ilgili. İhtiyaçların ya da çektiğin acıların umurumda değil, önemli olan benim iyi olmam. Dikkatimi dağıtırsan seni suçlu hissettiririm.

7. Başka bir ben asla bulamazsın.

Anlamı: Bu senin şansın. Bu dünyada sana benden daha iyi davranacak bir sürü insan var. Ama sana onları bulman için fırsat vermiyorum güvensizliklerimi uzaklaştırıyorum ve seni yanımda tutuyorum. Beni arzulamanı tercih ederim.

Bunları yaşıyorsanız kiminle olduğunuza dikkat etmeniz normaldir..

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol