Nitelikli sevmek iz bırakır, izi kalır, daimidir, aranandır, duruş sahibi birinin sevme şeklidir ki, muazzamdır.

Nitelikli seviyorsan doğaldır ki çok sevilmek yerine, herkes tarafından sevilmek yerine nitelikli sevilmeyi beklersin, bu da doğal beklentindir.

Gösteriş, abartı, mübalağa barındıran sevme hallerine uzak durursun, değerli olmadığı gibi geçiciliğine de kaimsindir.

Yürekten gelen, aklın onay verdiği, aklın ve yüreğin birlikte karara bağladığı, çıkar ve beklentilerden arınmış sevilme, sevme halleridir ki, en doğrusu en muazzamıdır.

İnsanın en samimi halleri kendi halinde olduğu durumlardır, kendi hali gösteriş içermez, ne ise odur.

İnsanın omurgalı duruşu, samimi ve içtenliği, nazik ama ağırbaşlılığı, sevgiyle doldurulmuş, saygınlıkla bezenmiştir ki, en muazzamıdır.

İnsan sağlam bir kişilik sahibi ise sağlam bir duruşa da sahip olur, en saf şeklini en etkileşimsiz halini kendi halindeki süreçlerde keşfedersiniz.

İnsanın sağlam bir kişiliği ve duruşu olsa dahi insana karıştığı süreçlerde istem dışı ışık, ses, yönlendirmelerle sapıtma ve sapmalar olur ki, nicelikli değil de nitelikli olma çabasındaki kişi kendisi dahi rahatsızlık duyar, tedirgin halini hemen hissedersiniz.

İnsan ilişkilerinin, diyaloglarının, paslaşma ve ortak projelerde yer almalarının temelinde, başarılı ve faydalı bir sona ulaşmasının tek yolu çıkar ve beklentilerden uzak başlangıçlarla mümkündür.

Çıkarsız yola çıkmalar samimiyet barındırır, niceliklerle boyanmamış, abartılmamış, ne ise o temelinde gerçeklerle yüzleşilen bir atmosfer yaratılmıştır.

Tarafların gerçeklerle iç içe bu atmosferde ki varlığı samimidir.

Taraflar samimi ise tutum ve davranışları, zarif, kibar olma halleri de, açık sözlü ve realist tavırları da samimi ve gerçektir.

İnsanın karşısındaki muhataplarından beklenti içerisinde olduğu seviyeli davranış halleri ve tutum şekilleri, kendisinin de aynı daire içerisinde oluşu ve kurnazlık içermeyen tavır ve davranış bütünlüğü ile mümkün kılınır.

Yan yana ya da uzak coğrafyalarda olsa dahi temeli sağlam atılmış dostluklar geçen yıllara yenin düşmemiş ve bitmemişse, nitelikli temele sahip oluşundandır.

Bu içerikte ki dostluklar içerisinde çokça ince güzellikler ve dayanışma halleri barındırır.

İncelik, güzellik, dayanışma, omuz verme halleri beklenti ile değil olması gerektiği için dostluğun formel kural ve kaideleridir.

İnsanın sevilirken beklenti içerisinde olduğu seviyeli tutum ve davranış silsilesi severken de sergilediği halin bütünü, birleşiğidir.

Nitelikli olma sevdasını kişiliğine iliştiren değil perçinleyenlere ne mutlu, nicelik kargaşasında değil de nitelikli esaslar içerisinde yaşamaları en doğal haklarıdır.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol