Elazığlı bir iş adamımız seçimler yaklaşırken milletvekili adayı olmak maksatlı, geçmişte teşrik-i mesaisi olduğu, o zamanlar Başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanına gider.  Erdoğan Elazığlı iş adamımıza der ki; “ Elazığ’da durumlar nasıl?”. Elazığlı iş adamı; “ Odunu da koysanız seçimi kazanırız başkanım!” diye cevap verir. Erdoğan, “ O zaman git ve Elazığ’dan aday ol” der. Yani bizim Elazığlı iş adamına odun muamelesi yapar!

                Odunu da koysak kazanırız, ceketimizi de koysak kazanırız… Aslında başlık bu olmalıydı ama çok uzun olduğu için tercih etmedim.

                Odun ve ceket tabirleri,  AK Parti’nin Elazığ milletvekili adaylarını belirleme kriterlerinin özeti aslında. Burada maksadımız Elazığ AK Parti milletvekillerimize, her ne kadar odun ve ceket standartlarına göre aday yapılsalar da, odun veya ceket muamelesi çekmek asla değildir!

                Asıl mevzu odun veya ceket de değildir.  Asıl mevzu odun veya cekete bile oy vereceğimize inanan insanların bizlere olan bakış açısıdır. Gerçekten Elazığ halkı adına utanç verici bir duygu. Bu paragrafı devam ettirmek istemiyorum. Agresif olabilirim, maksadını aşan cümleler kurabilirim.

                Neyse, biz konumuza dönelim.

                AK Parti 2023 seçimleri için milletvekili adaylarını belirledi. Listede yine Elazığ halkının bilmediği, tanımadığı ve istemediği bazı dayatma isimler var. Yani bizlere yine cekete oy verin diyorlar. Ciddi ciddi, ısrarla ve samimi bir şekilde oy istiyorlar. Allah var, 20 senedir de bu oy isteme işini çok iyi yapıyorlar. Bizler de hatırlarını kıramıyoruz ve onlara oyumuzu veriyoruz. Valla sesimiz de çıkmıyor.

                Ama bu defa durum farklı. Gördüğüm kadarıyla Elazığ halkı demokrasi adına fabrika ayarlarına geri dönüyor. 

                Kendisine AK Parti’den adaylık sözü verilen Yasemin Açık, AK Parti aday listesinde yer alamayınca Elazığ’dan bağımsız milletvekili olmaya karar verdi. Bu kaçıncı? Kadın haklı mı? Allah var, haklı ve üstelik geç kalınmış bir karar.

                Yasemin Açık’ın dün açılışı yapılan seçim koordinasyon merkezindeki kalabalığı görünce anladım ki; Elazığ halkına dayatılan milletvekillerinden artık insanlar illallah etmiş! Eskisi gibi cekete rağbet yok. Dünkü açılış Elazığ demokrasisi için uzun zamandır özlenen bir tablo sergiledi. Hepimize Mehmet Ağar’ın bağımsız olarak milletvekili seçildiği günleri anımsattı.

                Yasemin Açık tüm yatırımlarını doğduğu topraklara yapmış, Elazığ’ın bir değeridir. Yaklaşık 5000 Elazığlı insana iş imkanı sunmuş, o meşhur hesapla, 20.000 kişinin sofrada oturmasına vesile olmuştur. Elazığ’ın her türlü kötü gününde maddi manevi Elazığ halkının yanında olmuş, hiçbir zaman görüntü var ses yok modunda kalmamıştır. Yani Yasemin Açık, sahte değil gerçek bir Elazığlıdır.

                Bu sebeplerden ötürü ki, Yasemin Açık’ı tüm Elazığ halkı sever ve kendisine Elazığ’ın ablası der.             

                Malatya’nın Öznur Çalık’ı varsa, Elazığ’ın da Yasemin Açık’ı var diyenleri çok duydum. Bilen bilir,  Öznur Çalık Malatya’da pek sevilmez.

Mehmet Ağar Elazığ’dan milletvekili seçildiği zaman “gitsin elini arakasına bağlasın, horoz gibi meclis koridorlarında dolaşsın!” denilmişti.

Şimdi de Elazığ halkı, Yasemin Açık meclise gitsin ve bizi temsil etsin diyor.

Bir diğer bağımsız adayımız da Bilal Çoban. Herkesin Bilal hocası…

Bilal Çoban da MHP listelerinde yer bulamayınca bağımsız uçmaya karar verdi. Sağcısı/solcusu, herkesin sevdiği bir siyasetçi olan Bilal Çobanda seçime renk katacağa benzer. 

Bu kadar güçlü bağımsız adayların olduğu Elazığ’da demokrasi baharı yaşanıyor. Bayram tadında bir seçim olsun diliyorum.

“Odunum odun!” olmayalım. Allah’ın bizlere ihsan ettiği aklımızı lütfen kullanmaya çalışalım…

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol