Öne Çıkanlar DOĞALGAZ YARDIMI MART AYINDA BAŞLAYACAK istihdamdır… TORAMAN HALK GÜNÜNDE VATANDAŞLARI DİNLEDİ BELEDİYE MECLİSİ NİSAN AYI TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR Sıcaklıklar Yükseliyor

Bu haber kez okundu.

ELÂZIĞ GENÇLİK VE SPOR CİMNASTİK TAKIMI ÇALIŞMALARINA

23-25 Mayıs tarihinde Malatya ilinde gerçekleşen ve takım olarak 2.’lik elde eden Elâzığ Gençlik ve Spor takımı yarı final müsabakaları için Çok Amaçlı Spor Salonu Cimnastik Salonunda hafta içi 5 gün olmak üzere çalışmalarına başladı.

Cimnastik Federasyonu Elâzığ İl Temsilcisi Ahmet Polat, Cimnastik Minik Kızlar takımı hakkında gazetemize özel açıklamalarda bulundu ve kızların ilk kez çıktıkları resmi organizede elde ettikleri başarı her kesim tarafından takdir topladığını açıkladı.

Polat; ‘’23-25 Mayıs tarihinde Malatya ilinde katılım sağladığımız Analig Çeyrek Final müsabakalarında takım olarak 2.’lik ferdi olarak da 3.’lük ve 4.’lük dereceleri ile ilimize döndük. Yarışmalarda ilk gün kızlarımız sahne aldı ve Atlama Masası, Paralel, Denge ve Yer aletinde yarıştılar. İlk kez resmi bir organizeye katılan kızlarımız; beklentilerin üstünde bir başarı elde ettiler. Yurdagül Yıldırım hocamızın vermiş olduğu eğitimle kızlarımız yarışma heyecanını ve var olan yeteneklerini sergilemiş oldular. Malatya’da 4 ilden 17 kız ve 5 erkek olmak üzere 22 sporcu katıldı. Bizde Elâzığ olarak Lilan Narin Arslan, Sena Kalkan, Mina Nur Yurtsever, Zişan Su Ayaz ve Elif Ada Vural olmak üzere toplam 5 minik kızımızla mücadele ettik. Takım olarak 103 puan toplayıp 2. olduk. Ferdi mücadelede ise Lilan Narin Arslan kızımız 35,70 puanla 3. Sena Kalkan kızımız da 35 puanla 4. Oldu. Bu kızlarımızın dışında diğer kızlarımızda 7.’lik, 9.’luk ve 13.’lük dereceleri elde ettiler. Kızlarımız ilk kez katılım sağladıkları resmi organizede işin açıkçası çok iyi dereceler elde ettiler ve önümüzdeki yılın ön çalışması niteliği oldu. 2022-2023 yılı faaliyet programında hem kız hem de erkek sporcularımızla daha iyi dereceler elde etme hedefindeyiz’’ dedi.

Polat, arada alınan 2.’lik derecesi ile başarı sağlayan Elâzığ Cimnastik kız takımının Malatya ilinde 23 Haziran tarihinde Yarı Finallere katılım sağlayacağını ifade etti.

TEKNİK VE PSİKOLOJİK DESTEK VERİYORUZ

Sporun anası olarak bilinen Cimnastik branşında özellikle minikler için en önemli unsurun psikolojik destek olduğunu vurgulayan Polat; şu sözlere yer verdi, ‘’Spor; kişinin gelişimi ve ruh sağlığı açısından çok önemli bir aktivite. İlimiz spor potansiyeli yüksek olan iller arasında. Her branşta başarı elde edecek sporcularımız var. Bizlerde üstlenmiş olduğumuz görevde en iyisini yapmanın telaşındayız. Malatya’da yapılan minik kızlar çeyrek final yarışmalarında antrenör olarak Yurdagül Yıldırım ve fahri görevde bulunan Şeyda Döndü hocalarımız kızlarımıza yarışın kurallarını teknik açıdan aktarım sağlarken; ben de kızlarımızın heyecanını kırmak ve kendilerini yarışa motive olmaları adına psikolojik destek sağladım. İnanın antrenmanlarda verim alamadığımız serileri kızlarımız işin ciddiyetiyle en az hatayla üstesinden geldiler. Tabi ki, 1. Olan Malatya takımı bizden kat kat daha iyiydiler. Alınan sonuç işin açıkçası bir başlangıç oldu bizim için. Önümüzdeki yılda daha iyi ve tecrübe kazanan sporcularımızla üstün başarılar elde edeceğiz inşallah. Hem hocalarımız hem de bizler moral ve motivasyon yönünden desteğimizi sonuna kadar sonduk ve sunmaya da devam edeceğiz. Yarı finalde de aynı ciddiyetle elimizden gelenin en iyisini yapmak noktasında gayretimizi sarf edeceğiz’’ dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol