Öne Çıkanlar GENEL elazığ haber haber  elazığ elazığhaber23

Bu haber kez okundu.

Klasman Düşenler Değerlendirmeye Alınacak

ÖZEL HABER: ÖZGÜR YILDIRIM

Klasmandan düşen hakemler tahkim kuruluna başvuruda bulunarak haklarını aramış ve yapılan açıklama ile de tahkim kurulunun klasman düşen hakemler ile ilgili değerlendirmeye alacağı açıklaması yapıldı.

Sabri Çelik MHK'sinin 2022- 2023 futbol sezonu devre arasında açıkladığı ve hakem camiasında talimat anlamında çok ciddi tartışmalara yol açan hakem, gözlemci ve mentör klasman listelerine karşı, çeşitli klasmanlardan hakem ve gözlemcilerin Tahkim kuruluna yaptıkları itirazlarla ilgili Tahkim kurulu, 03/03/2023'de ara karar açıklayarak başvurucuların talepleri üzerine MHK'den bilgi ve belge istemiş; MHK’ den gelen görüşü başvuruculara bildirip 7 gün içerisinde cevap istemişti.

Başvurucuların ilettiği karar cevap dilekçelerini inceleyen Tahkim Kurulu, başvuruculara ve vekillerine mail yoluyla 07/04/2023 tarihi içerisinde sırasıyla duruşma bildirimi yapmış ve kararda ise dosyaların incelenmeye devamına oybirliği ile karar verdiğini açıklandığı öğrenildi.

SON NOKTAYI BÜYÜKEKŞİ VE ORTA KOYACAK

Yapılan itirazlar üzerine Tahkim Kurulu TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ile MHK Başkanı Lale Orta’ya konuyla alakalı bilgisine başvuracak ve ona göre bir nihai  karar verilecek.

TİMUROĞLU’DA, İTİRAZ ETMİŞ

Elazığ’dan klasmanlığa yükselen ve 2 sezon önce Erzurum Bölgesine dosyasını alan Klasman Hakemi

Ahmet Turan Timuroğlu’da itiraz eden hakemler arasında.

Timuroğlu, düşmeden önce C Klasman Kadrosundaydı ve tüm koşu sınavlarında da başarı gösterdiği ayrıca VAR Hakemliği belgesine de sahip olan hemşerimiz hakkını yasal olarak arayanlar arasında.

Ayrıca itirazda bulunanlar şu şekilde; Hakem: Caner Ak, Göksu Furkan Güngör, Emre Bulut, Muhammed Yıldız, Cihan Ölmez, İbrahim Tokmak, Ahmet Turan Timuroğlu, Enes Kanpara, Gözlemci: Faruk Bülent Yazgül ve Yusuf Yılmaz’ın,

Merkez Hakem Kurulu’nun kararı ile belirlenen 2022-2023 Futbol Sezonu Hakem ve Gözlemci Klasman Listesine karşı itirazı incelendiği ve yapılan müzakere neticesinde; dosyada incelemenin devamına, oybirliği ile KARAR VERİLMİŞTİR denildi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol