Öne Çıkanlar Fide Dağıtımına Başlandı BAKANLIK 106 MİLYON LİRA ÖDEME YAPACAK iç ve dış cephe bakım onarımı yaptırılacaktır Karantina Yurdu Olarak Belirlendi Gümrük Kaçağı Makaron Ele Geçirildi

Bu haber kez okundu.

Ne Olacak Bu Fırat’ın Durumu?

HABER: ÖZGÜR YILDIRIM

Bordo-Beyazlı renklerle uzun yıllar profesyonel liglerde ilimizi ve üniversitemizi çok iyi temsil eden

Fırat Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü Futbol Takımı; bu yıl katılım sağladığı Bölgesel Amatör Liginde aldığı sonuçlarla ligi 11. Sırada tamamladı.

Alınan bu sonuçla beraber 1. Amatör Küme’de şampiyon olan takım ile birlikte eleme maçı yapacak ve Bölgesel Amatör Ligde ilimizi 2. Takım olarak kimin olacağı belirlenmiş olacak. Takımda yeni, bir yönetim oluşmuş ve bu yönetimle beraber yeni hocalara şans vermiş fakat bu köklü takımı istenilen yere getirememekle beraber asıl Fırat Üniversitesi Rektörü ve şimdilerde de Milletvekili Aday Adayı olan Prof. Dr. Fahrettin Göktaş’tan pek destek alamadı.

1996-1997 sezonunda 3. Lig'e yükselen kulüp, tarihinde ilk kez profesyonel liglerde mücadele etmeye başladı. Ertesi sezon sonunda, 3. Lig 3. Grup'ta şampiyon oldu. Türkiye liglerinde bu lige çıkmayı başarabilen, ilk ve tek üniversite takımı olarak tarihinde ilk kez 2. Lig'e (şimdiki 1. Lig) yükseldi. 1998-1999 sezonu sonunda 2. Lig 5. Grup'ta sonuncu olarak 3. Lig'e düştü. 1999-2000 sezonunda Kozan Belediyespor'un 2 puan gerisinde kalarak 3. Lig 3. Grup'u 16. sırada bitirdi ve amatör kümeye düştü. 2012-2013 sezonunda Elazığ 1. Amatör Ligi'nde şampiyonluğu finalde Elazığ Yolspor'a 2-1 kaybederek kıl payı kaçırdı. 2019-2020 sezonunda Bölgesel Amatör Lig'de mücadele etmeye hak kazandı.

*REKTÖRLÜK NEZDİNDE EKONOMİK DESTEK ALAMADI

2021-2022 sezonunda grubunu lider tamamlayarak TFF 3. Lig'e yükselme 1. Bölge Play-Off maçlarına Trabzon'da çıkan Fırat Üniversitesi GSK, ilk maçında Bitlis Özgüzelderespor'a 1-0 yenildi. Ardından bir diğer rakibi Muş 1984 SK karşısında 1-1 berabere kalarak profesyonel ligleri kıl payı kaçırdı.

2020 yılında yine efsane futbolculardan ve Fırat Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Eyüp Yıldırım kulüp başkanlığı görevini üstlendi ve hedeflenen 3. Lig hayali gerçekleşmedi.

2022 yılında da Eyüp Yıldırım’ın istifası sonrasında yine yönetim Tuncay Kırkıl başkanlığına yeni bir oluşuma gitti fakat 2022-2023 futbol sezonunda 3 hoca değişikliği yapıp yapılan transferlerde pek verim alınamayıp, Rektörlük nezdinde de ekonomik destek alamayınca takım 2. Yarıda futbolcularının çoğunu elinden kaçırıp alt yapıdaki gençlerle maçlara çıkıp üst üste mağlubiyetler almaya başladı.

En son yaşanan deprem nedeniyle Bölgesel Amatör Ligi 2. Grubu ligi tamamlamış oldu ve grup lideri olan Kahramanmaraş İstiklalspor TFF’nin kararı doğrultusunda 3. Lige çıkmış oldu. Diğer takımlarda play-off oynayacaklar.

  • AMATÖRE DÖNECEK

Netice itibariyle sezonun tamamlanmasının ardından 1. Amatör Kümede şampiyon olan takım ile Fırat Üniversitesi Gençlik ve Spor takımı eleme maçı yapacak ve mağlup olması durumda amatör lige dönüş yapmış olacak.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol