Japonya’da pek de meşhur olmayan ama Türkiye’de number one olan Japon sanatçı teyzemiz Saori Yuki’nin “Suki Yo” isimli şarkısı Japonya’da 5 bin kere izlenmişken Türkiye’de 5 milyon kere izlenmiş.

Japonlar bizim kadar bu parçayı dinlememişken hiçbir kelimesinin anlamını bilmediğimiz halde her ne hikmetse şarkı ülkemizde çok sevilmiş.

Sözlerini bilmediğimiz için şarkıcının tonlamasından ve melodisinden duygusal olduğunu zannettiğimiz şarkı dinlenme oranlarında Müslüm Gürses’in damardan parçalarına adeta meydan okuyor. Her ne kadar yazılışı “Suki yo” olsa da Türkçe telaffuzu “skiyo” olarak duyuluyor.

Türk vatandaşları araçlarında dinlemek için bu eserin Remix’ini talep etmişler Saori Yuki teyzemizden!

Saori Yuki teyzemiz bu parçayı o kadar dertli söylüyor ki eserin en can alıcı yerinde “Ahhh, suki yo!” diyerek mevzunun ne kadar derin ve yıpratıcı olduğunu çok iyi bir şekilde ifade ediyor!

 Türk Milletinin tüylerini diken diken eden bu parça, vatandaşın dilinde pelesenk olmuş durumda.

Kimi vatandaş dinlerken “ O kadar dertli söylüyor ki, bizleri alıp eski günlere götürüyor” diyor.

Kimi vatandaş ise evinin zil sesini “skiyo” olarak değiştiriyor!

Kimi vatandaş da yapılan son zamlardan sonra her ne hikmetse “skiyo” parçasını dinleyerek ruhunu ve bedenini dinlendiriyor!

Son yapılan zam yağmurundan sonra bu parça patlama yapmış durumda..

Türkiye’de konser vermesi için vatandaşlar Saori Yuki teyzemizi mail yağmuruna tutuyorlarmış. Konsere katılımın milyonları bulacağı tahmin ediliyor.

Kulağımıza gelen dedikodulara göre Saori Yuki teyzemiz Ajdar’ın “Şahdamar” parçasına da düet yapmayı planlıyormuş. Hadi hayırlısı diyelim. Türk milleti bu düet ile birlikte muhtemelen duygu patlaması yaşayacaktır!

Her ne olursa olsun anlaşılan Saori Yuki teyzemiz Türk Milletinin duygularına tercüman olmuş durumda. Kendilerine şahsım ve milletim adına şükranlarımı borç biliyorum!

Ha bu arada başta yazmamız gerekeni unuttuk,  şimdi yazalım.

Suki yo, yani “skiyo” Japonca’da “seviyor/ seviyorum” demek. Başka taraflara çeken arkadaşlarımız kalplerinizi çamaşır suyuna yatırın lütfen! Bu kadar duygusal bir parçayı başka taraflara çekmeyin!

            En son  “ Elazığ yarayı yemiş” sözünün mucidi Şoförler Odası Başkanımız Şevket Toraman’ın Bızmışen TOKİ’lerdeki 10 bin liralık aylı kira bedeli olan dükkânını Elazığ Belediyesine 25 bin lira aylık kiraya taziye evi olarak verdiği iddiasını duyunca Saori Yuki teyzemizin skiyo parçasını dinlerken duygulanmıştım!

            Eğer bu iddia doğru ise Şevket Toraman Başkanım, Elazığ’a “yarayı” siz yedirmişsiniz!

            Elazığ Belediyesi ile kanka olan Şevket Toraman başkanın, genel seçimlerde Yasemin Açık’a topu - tüfeği ile destek vermesi de ayrıca içimi tırmalıyor. Bakalım bu iddialar doğrumu? Bu iddiaların altından ne çıkacak? Bunu da zaman içerisinde öğreneceğiz.

            Milli Eğitim Müdürümüz Mehmet Yiğit! Siz adaletsizliğinizi devam ettirin, bizler de adalet tecelli etsin diye mücadelemizi devam ettireceğiz. Hem de belgeler ile…

*****

            Saori Yuki teyzemiz Türkiye’de konser versin diye mail yağmuruna tutulmuş ya…

            Bir önerim var…

             Saori Yuki teyzemiz gelsin Elazığ’da konser versin. Şevket Toroman Başkanımız da kendisiyle düet yapsın!

            Saori Yuki teyzemiz o bütün duygusallığıyla “Ahhh, skiyo” derken araya Şevket Başkan “Elazığ yarayı yemiş” diye rep yapsa!

            Yemin ederim benim aklıma yattı!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol