Kadın siyasete malzeme olmaya başladı başlayalı siyasi partilerin başı beladan kurtulmadı, siyasi partiler belayı çok sevdiği için elini bir türlü kadının üstünden çekmedi

Her seçim dönemi bir başka skandala, bir başka tutarsızlığa imza atmaktan çekinmiyor siyasi partiler.

Seçmende karşılığı olmayan, seçmene ve Ülkeye verecek bir şeyi olmayan siyasi partiler ucuz muhafazakârlık ve garip bir din anlayışı ile kadın üzerinden siyaset yapma zavallılığını kendilerine strateji kabul etmiş durumda.

Bu zavallı stratejiyi izleyen partilerin başını Hüda Par ve Yeniden Refah Partisi çekiyor.

Hüda Par’ı yadırgamıyoruz, onlar için çok doğal bir davranış biçimi kadının yok sayılması, kadının insandan sayılmaması, yadırgadığımız, kabul edemediğimiz davranışı ise Yeniden Refah Partisi ve Genel Başkanı Fatih Erbakan sergiliyor.

Erbakan hoca medeni bir insan idi, eşi muhterem hanımefendi Nermin Erbakan ha keza medeni bir hanımefendi idi, kadın hakları savunucusu, kadına şiddet meselesinde hassa idi.

Erbakan Hoca bu türden saçmalıklara tenezzül etmez, tüm dikkatleri sistem üzerine çekmeye çalışır, siyasetini batı emperyalizmi ve kapitalist Dünya düzeni karşıtlığı temeline oturturdu.

Evlat Erbakan 6284 sayılı kanuna gösterdiği tepki ile hem babasının hem de annesinin kemiklerini sızlatıyor, ablası Zeynep Erbakan’ı ise tamamen unutmuş gibi, ablası Zeynep hanım koca şiddetinden 6284 sayesinde kurtuldu, 6284 e sığınarak huzur bulabildi.

Neyse kimsenin özeline fazla girmeyelim, Fatih Erbakan doğru bildiği yanlış yolda yürümeye devam etsin, umarız bir gün akıllanır.

6284 sayılı kanun ailenin korunması ve kadına şiddetin önlenmesi kanunudur, hangi akıl bu kanuna karşı gelir, hangi Müslüman buna karşı çıkar aklımız almıyor bir türlü.

Ak Parti yüzde elli bir tuzağına düştü düşeli başı beladan kurtulmadı, bu tuzak sayesinde Hüda Par ve Yeniden Refah gibi varlığı ile yokluğu belli olmayan marjinal partilere muhtaç hale geldi.

Muhtaç hale gelmesi bir yana bu partilerin saçma sapan tekliflerine ses çıkarmayıp boyun bükerek kendi içinde de çatışma ve ayrılıklara sebep oldu.

Ak Partiyi İktidara taşıyan ve bu güne kadar da yılmadan, usanmadan bu fedakarlığa devam eden Ak Partili kadınları incitti, bu incinme Özlem Zengin’in ağzı ile isyan sözcüklerine dönüştü, Özlem Zengin’i canı gönülden tebrik ediyoruz.

Ne diyelim Ak Partiye, kendi yasalarına kendi muhalefet eder duruma geldi, zor bir sınamadan geçiyor Ak Parti.

Ak Partiyi ilkeli bir duruş ile iktidar oldu, bu hali ile ilkelerini terk etmiş, tutarsız bir Ak Parti yirmi bir yıl daha iktidarda kalsa kadınların ve ilkeli Ak Partililerin gözünde hiçbir anlam ifade etmeyecektir.

Ak Parti 6284 sayılı kanun ile pazarlık yapmaya gelen bu ‘’Küçük’’ partileri elinin tersi ile itmeliydi, masaya bile oturmamalıydı, yapmadı, yapamıyor, yüzde elli bir kabusu oldu Ak Partinin.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol