Peşin, peşin yazayım enflasyon, hayat pahalılığı, açlık, sefalet, gelir dağılımındaki dengesizlik genellikle devletin, hükumetin uyguladığı politikaların sonucu ortaya çıkar, bu sadece bizde değil tüm Dünyada böyledir.

İşin, bilinen bu yanını bir tarafa bırakıp, aleni yapılan ama bir türlü görülmeyen, görülmek istenmeyen bir rezalete değineceğim bu gün.

Bu edepsizliğin, bu rezaletin muhatabı devlet değil, hükumet değil, bu edepsizliği yapan toplumun içinden çıkan ticaret erbabı, esnaf ve benzerleri, sessiz kalarak bu edepsizliğe destek veren de yine toplum kendisi.

Kalem, kalem edepsizlik yazıp, edepsizlik reklamı yapacak değilim.

Sadece bir örnekle yola çıkarak, toplumsal çöküşü, yozlaşmayı, çürümeyi anlatacağım.

Aynı gramaj, aynı özellik, aynı şehir, bir porsiyon döner, bir yerde 90 lira diğerinde 250 lira, ekonomik Kaos öncesi bu bir porsiyon döner şehrin her yerinde aynı fiyat idi, bilemedin beş, on lira fark ederdi.

E Kardeşim sen de git 90 lira olan yerde zıkkımlan, burada serbest piyasa var, ben istediğim fiyata satarım, sana ne diye bağıranların sesi taaa bizim eve kadar geldi.

Bağırın, bağırın başınız göğe erişecek, çocuklarınız, torunlarınız sizinle gurur duyacak, erdemli bir toplum inşa edeceksiniz, zengin olup hacca gidecek günahlarınızı sıfırlayacaksınız, Harput evliyalarının yanında mezar satın alıp kestirmeden cennetlik olacaksınız, görkemli mezarlarınız siz öldükten sonra türbe olup ziyaretçi akınına uğrayacak bağırın, bağırdıkça batacaksınız bağırın.

Amin Maalouf uygarlıkların, medeniyetlerin, ülkelerin toplumların yok oluşunu anlatırken sadece sizin gibileri anlatıyor, başka bir şey yazmıyor, sizin erişebileceğiniz mutlak kaderi yazıyor.

Ayıp desem ayıptan anlamazsınız, günah desem günah tanımazsınız, edep desem O nedir dersiniz, size ne diyeyim ben?

Hatırınız kalmasın yazının sonunda bir şey diyeyim yine de.

Siz var ya siz, talandan mal kaçıran talancı gibisiniz, siz fırsatı ganimet bilen soyguncu gibisiniz, siz yaşadığınız tolumu ifsat ediyorsunuz, siz yaşadığını Ülkeye ihanet ediyorsunuz, siz kadim bir medeniyetin yok oluşunu hazırlıyorsunuz, siz çocuklarınızın, torunlarınızın geleceğini karartıyorsunuz.

Siz şunun farkında değilsiniz, Ağlayanın malı hiçbir zaman gülene fayda getirmemiştir.

Haramın binası olmaz, siz bunun farkında değilsiniz.

ALLAH sizi ıslah etsin fırsatçılar.

Cumhurbaşkanı sizin gibilere fırsat vermeyeceğini daha dün söyledi, söz verdi.

Umarız sözünde durur.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol