Ülkemiz deprem kuşakları üzerinde bulunan dünya açısından da önem teşkil eden bir konumda yer almaktadır. Geçmişten günümüze dek Türkiye’de pek çok deprem meydana gelmiş, vatandaşlarımız can ve mal kaybına uğramıştır.17 Ağustos 1999 Marmara Depremi ülkemiz açısından özellikle kentleşme ve sanayi bakımından pek çok tahribata yol açmıştır.

Deprem çoğunlukla fiziksel bir alan gibi değerlendirilirken aslında hem toplumsal hem de mekânsal bir alandır. Yani toplum ile mekan arasında önemli bir etkileşim vardır.

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.8 şiddetindeki deprem hem güzel şehrimiz Elazığ’da de hem de çevre illerde çok belirgin bir biçimde hissedilmiştir. Deprem 11 ili etkisi altına almış, özellikle Maraş, Hatay ve Adıyaman da düşüncenin de ötesinde pek çok kardeşimizin vefatına neden olmuştur. 

İlk günün sabahında çevremde eş, dost, akrabalar hemen Malatya öncelik olmakla birlikte, Adıyaman, Maraş ve Hatay gibi etkinin çok yaygın olduğu illere destek olabilmek için seferber olmuşlardır.

Saray camisinde yıllarca bu ile hizmet eden, salgına rağmen çalışan vefalı esnafımızdan çeşitli ürünler satın alınarak depremzede kardeşlerimize destek sağlanmaya çalışılmıştır.

Tarihin önemli bir noktası olan Kapalı çarşıdaki kıymetli esnaf kardeşlerimizde, depremden etkilenen vatandaşımıza yiyecek, içecek olarak pek çok destek de bulunmuş.

Fiyatlarda indirim sağlamışlardır, 5 kilo alındı ise 6 kilo tartmışlar; bu ülkeye, kardeşlerimize hayır dualarını eksik etmemişlerdir.

Malatya’ya Elazığ Belediyesinin çalışmaları da bizler için ayrı bir gurur kaynağı.

Belediyemiz Malatya ve diğer illerdeki kardeşlerimiz için aş yerleri ve çadırlar kurdu, onların kendilerini daha iyi hissetmeleri için ellerinden geleni yaptı.

Malatya da çalışan doktorlar için bizlerde bireysel olarak kendi çabalarımızla bir şeyler yapmaya çalıştık, doktorlarımızın halkımıza hizmet ederken sorun yaşamamaları için ne gerekiyorsa bunun için uğraştık.

Malatya da ki vatandaşlarımız için elektrik ve doğalgazın daha sağlıklı ulaşması için Elazığ olarak el birliği ile hareket etmeye çalıştık, sadece akşamları 19:00 ila 22:00 arası doğalgazı açarak ısınmaya çabaladık çünkü bizler evimizde günlük yaşamımıza acı eşliğinde devam ederken diğer illerdeki kardeşlerimiz hem acı, hem de yoğun bir stres, açlık, soğuk ile mücadele etmek durumunda kaldılar.

Onlar için ellerimizden ne geliyorsa fazlasını yapmak için hepimiz adeta birbirimizle yarıştık amaç hep birlikte, kardeşçe bu ülkenin ne kadar güçlü ve birlik olduğunu hem kendimize hem de tüm dünyaya gösterebilmekti.

Bunlar günümüz yüzyılında çok kıymetli bir yaklaşımdır. Öylesi olarak görünebilir ancak “yüce” bir davranıştır.

Türk’ün gücünü, şerefini göstermektedir.

Bu ülke vatandaşlarının pırlanta olduğunu, felaketler karşısında nasıl bir araya gelerek tüm kültürlerin aynı anda birlikte hareket ettiğini, acının herkesin acısı olduğunu, ümidin daima var olduğunu, Elazığ insanının yardımsever ve fedakar olduğunu tüm dünyaya ilan etmiş bulunmaktayız.

Bundan sonraki süreçte yine omuz omuza, saygıyla, hoşgörüyle “Türkün gücünü” göstermeye de devam edeceğiz.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol