Çocukluğumun bir bölümü Pertek İlçesinin dut ağaçları ile dolu bahçe içindeki evimizde geçti, Pertek ilçesinde dut ağaçları kıtlık yıllarında hayat kurtarmıştır, dut ile pestil, pekmez yapılır, sıra, sıra dizili sokkularda imece usulü dut unu dövülür, tenekelere basılır, bir kış boyu yenirdi.

Dut ağaçlarından istifade eden sadece biz değildik, dut ağaçlarının değişmez misafirleri dut kuşları idi.

Dut ağaçlarına öyle bir tarlanışları vardı ki, adeta kıyamet koparırlar, dut bahçesi dut kuşlarının çığlıkları ile inlerdi.

Dün akşam saatlerinde bir arkadaş ile bağımsız milletvekili adayı Yasemin Açık hanımefendinin Seçim Koordinasyon Merkezinin önünden araç ile geçtik, ana baba günüydü.

Aklıma dut kuşları geldi, adeta SKM ye dut kuşları gibi tarlanmış dut yemeye çalışan, çığlık, çığlık kuş gibiydi insanlar.

Kısa bir süre ilgi ile izledim, kimler yoktu ki, yoğun olarak Ak Kuşlar dikkat çekiyordu, Ak Partide görev yapmış, bürokrat olmuş, ihale almış, nemalanmış yığınla dut kuşu seçim koordinasyon merkezinin önünü bayram yerine çevirmişti.

Bu kısa gözlem dışında kalan, daha tecrübeli dut kuşlarının varlığı da artık sır değil, Ak Partide milletvekilliği yapmış, aday adayı olmuş, başkanlıklar yapmış, halen Elazığ Belediyesinde meclis üyeliği yapan çok sayıda dut kuşunun varlığı da biliniyor.

Arkadaş bana dönerek, Mehmet Ağar’ın bağımsız adaylık dönemi gibi dedi, evet Mehmet Ağar’ın bağımsız adaylık dönemi görüntülerini andırıyordu seçim koordinasyon merkezi.

Bu dut kuşları eğer dut yiyip, dut kuşu gibi dağılmaz iseler Yasemin Açık hanımefendi büyük bir oy oranı ile vekil olacak gibi.

Yasemin hanımı tebrik ediyoruz, seçmen sosyolojisini, dut kuşu psikolojisini çok güzel analiz etmiş, sadece analiz etmekle kalmamış, dut kuşlarını dut ağacında misafir etme cömertliğini göstermiş.

Neyse, konumuz Yasemin Hanım değil, konumuz Ak Parti.

Ak Parti sendeliyor, Ak Parti gemisi su alıyor, bu gemi batar mı, batmaz mı şunun şurasında üç gün kaldı, yakında görülecek.

Çok sık uğradığım yerlerden biri Ak Parti Seçim Koordinasyon Merkezidir, bu merkez her zamanki görüntüleri sergiliyor, partiye gönül vermiş teşkilat mensupları, gençler, kadınlar, idealist parti gönüllüleri ile seçim çalışmaları yapılan bir merkez görünümünde.

Partinin kaymağını yiyen, zekata muhtaç iken Ak Parti döneminde bir anda köşeyi dönen, ‘’Karunlaşan Harunları’’  görmek mümkün değil.

Ak Parti tarihinin en zor ve sıkıntılı dönemini yaşıyor, bu gerçeği Ak Partinin her kademesi görüyor ve kabul ediyor.

Ak Parti gemisi su alıyor, gemi su alırken her zaman ki gibi, gemi içindeki fareler hızla gemiyi terk ediyor.

Bu kötü sonuç gemi kaptanı ve seyir kadrosunun yarattığı bir sonuçtur, kaptan ve kadrosu bu işten ‘’Kader’’ diye sıyrılamaz, bu kaderi kaptan ve kadrosu yazdı.

Her başarısızlıkta suçu teşkilatlara yıkan, O tepeden bakan mağrur ve emredici başı dik duruş, artık başını önüne eğip düşünmek zorundadır.

Tabi O ulaşılmaz mağrur ego müsaade eder ise.

Tabi O burnundan kıl aldırmayan ‘’Yüce’’ kişilik, tevazu gösterir, gerçekle yüzleşir ise.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol