Öne Çıkanlar MİLLİ ATLET AYTAR ANILDI KREDİ VE YURTLAR GENEL MÜDÜRÜ ELAZIĞDA 2 RUHSATSIZ TABANCA ELE GEÇİRDİ PERİLER EVİNDE KAYBETTİ Dağoğlu hayatını kaybetti

Bu haber kez okundu.

169 Hak Sahibi Vatandaş Evlerine Kavuşuyor!

TOKİ tarafından yapılan 169 konutun kurası 19 Ocak Perşembe günü saat 10.00’da çekildi.

Elazığ’da kuraları çekilen Rüstempaşa, Aksaray, Mustafapaşa, Sürsürü, Yemişlik, Zafran mahallelerinde hak sahibi olan vatandaşlar 25 Ocak – 13 Mart 2023 tarihleri arasında konutlarının anahtarlarını teslim alabilecekler.

Elazığ’da 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen depremin ardından yapımına başlanılan ve yapımı tamamlanan TOKİ konutları teslim edilmeye devam ediyor. Bu kapsamda Elazığ’da kuraları çekilen 169 hak sahibi vatandaş; Rüstempaşa, Aksaray, Mustafapaşa, Sürsürü, Yemişlik, Zafran mahallelerinde bulunan TOKİ konutlarını 25 Ocak – 13 Mart 2023 tarihlerinde teslim alabilecek.

*TORAMAN;  “BUGÜNE KADAR TOPLAMDA 21 BİN HAK SAHİBİ VATANDAŞIMIZA KONUTLARINI TESLİM ETMİŞ BULUNUYORUZ”

AFAD İl Müdürlüğünde hak sahibi vatandaşlar için bir kura çekimi gerçekleştirdiklerini belirten Elazığ Valisi Ömer Toraman, ’’Bugün çekeceğimiz kuraların içerisinde merkezde kentsel dönüşüm alanında AFAD Başkanlığına devredilen Rüstempaşa Mahallesi’nde 7 konut, Mustafapaşa Mahallesi’nde 23 konut ve Sürsürü Mahallesi’nde 2 konut olmak üzere toplam 32 konutun kura çekimi gerçekleştirilecek. Yine ilimiz merkezinde rezerv alanlarda TOKİ tarafından AFAD Başkanlığına teslim edilen Yemişlik Mahallesi’nde 17 konut, Zafran Mahallesi’nde 2 konut ve Aksaray Mahallesi’nde 1 konut olmak üzere toplamda 20 konutun kentsel dönüşüm ve rezerv alanlarında toplamda 52 konut için kura çekmiş olacağız. Daha öncede de ifade ettiğim gibi il merkezinde AFAD’tan hak sahibi olan fakat konutunu teslim etmediğimiz vatandaş sayısı 274’tü bugün çekeceğimiz kurayla bu sayı 222’ye düşmüş oluyor. Noterimiz aracılığıyla bugün kırsal kesimlerde köylerimizde TOKİ tarafından yapımı tamamlanan köy konutlarından da 117 adet konutun kura çekimini yapacağız. Bugün burada toplamda 169 konutun kurasını çekip hak sahibini belirlemiş olacağız. Konutlarımız bitmiş olduğu için en kısa zamanda da anahtarlarını vatandaşlarımıza teslim edeceğiz. Bugüne kadar toplamda 21 bin hak sahibi vatandaşımıza konutlarını teslim etmiş bulunuyoruz” dedi.

AFAD AÇIKLAMA YAPTI

 AFAD İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “İlimizde meydana gelen deprem afetleri nedeniyle; evleri hasar görüp hak sahibi olan ailelerden 19.01.2023 tarihinde çekilen kura sonucu adına Merkez Rüstempaşa, Aksaray, Musafapaşa, Sürüsürü, Yemişlik ve Zafran Mahallelerinde konut çıkan hak sahibi ailelerin konutlarının teslimleri 25.01.2023– 13.03.2023 tarihleri arasında yapılacaktır. 19.01.2023 tarihlerinde çekilen kura sonucunda adına Merkez Rüstempaşa, Aksaray, Musafapaşa, Sürüsürü, Yemişlik ve Zafran Mahallelerinde konut çıkan hak sahipleri 25.01.2023 – 09.02.2023 tarihleri arasında Noter vasıtasıyla karşılıklı olarak becayişlerini yapabilirler. Konut teslim programı ayrıca Elazığ Afet ve Acil Durum Müdürlüğünün https://elazig.afad.gov.tr internet adresinden ilan edilmiştir. Konutlarını 45 günlük sürede teslim almayanların 7269 sayılı Kanunun 3177 sayılı kanunla değişik 40. maddesine göre yasal olarak hak sahiplikleri iptal edilecektir.

NOT:

  1. Anahtar teslimleri 09.00 – 16.00 saatleri arasında konutların bulunduğu yerlerdeki irtibat ofislerinde yapılacaktır.
  2.  Müşterek hak sahibi olanlar; anahtar teslimine bütün müştereklerin birlikte gitmeleri gerekmektedir. Müştereklerin tamamı veya kanuni vekilleri (Noter vekaletinin aslı birlikte getirilecektir.) gelmeden anahtar teslimi yapılmayacaktır.
  3. Anahtar teslimine 4 adet kimlik fotokopisi birlikte getirilecektir.
  4. Becayiş yapan hak sahipleri noter tutanağının aslını Müdürlüğümüze teslim etmeleri gerekmektedir”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol