Öne Çıkanlar arınma ve kurtuluş gecesidir Fide Dağıtımı Devam Ediyor TUNCER: EN KALİTELİ HİZMETİ SUNMAYA DEVAM EDİYORUZ Çalışmaları Yerinde İnceledi Elazığ Belediyesi Toplu Taşımada Boş Koltuk Uygulaması Başlattı

Bu haber kez okundu.

2. Torba Yasa Geliyor

Milyonlarca vatandaşın beklediği 2. Torba Yasa düzenlemesi Meclis açılır açılmaz gündeme geliyor.

Ekonomi ağırlıklı olacak torba yasada Bağ-Kur'luya erken emeklilik, evlilik kredisi, ev kadınlarına emeklilik fırsatı gibi önemli başlıklar yer alacak.

Yasa için gözler 1 Ekim’e çevrilirken; dışarıda çalışmadığı için emekli olamayan ev kadınları, yeni düzenlemeyle birlikte sigortasını ödeyerek emekli olma fırsatını elde edecek. Primlerin 3'te 1'ini ev kadınları için devlet ödeyecek.

EMEKLİLERE 100. YIL İKRAMİYESİ DE GÜNDEMDE

Emeklilere ayrıca Cumhuriyetin 100. yılına özel, 100. yıl ikramiye verilmesi de gündemde. Söz konusu ikramiye ile her emekliye en az 5 bin TL verileceği belirtiliyor.

Takvim Gazetesi Ekonomi Müdürü Faruk Erdem’in aktardığı bilgilere göre, Bağ-Kur'luya erken emeklilik için de düğmeye basıldı. Mevcut şartlarda emekli olabilmesi için 9 bin prim gününü doldurması gereken Bağ-Kur'luya 5 yıl erken emeklilik fırsatı geliyor. 2. torba yasa ile söz konusu prim gününün 7 bin 200'e düşmesi bekleniyor. HABER MERKEZİ

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol