Öne Çıkanlar ELAZIĞ BELEDİYESİNDEN MİNİKLERE SİNEMA KEYFİ son yolculuğuna uğurlandı Keleştimur BELEDİYE ÇARŞISI ESNAFI DERTLİ Ya Hafriyat

Bu haber kez okundu.

3 bin liralık fark kapanacak mı?

Kamu işçilerine yönelik zam pazarlığında bugün son aşamaya gelinmesi ve bir rakam belirlenmesi bekleniyor. Türk-İş’in 15 bin liralık talebine karşılık TÜHİS’ten 12 bin liralık teklif geldi. Aradaki zam farkının yüzde 25’e çıkmasının ardından görüşmelerin tıkanması sonrası devreye Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin girdi. Peki, kamu işçisine yüzde kaç zam yapılacak? Uzman isim tüm detayları ile açıkladı.

SEÇİM ÖNCESİNDE NETİCELENMESİ BEKLENİYOR

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan konuyla ilgili yaptığı açıklamada Sayın Bakan ile görüştüm, bu hafta içerisinde, olmazsa seçim öncesinde mutlaka 700 bin kamu işçisinin toplu sözleşmesini de imzalayacağız." sözlerini kullandı. Toplu sözleşme görüşmelerinin seçim öncesinde neticelendirilmesi bekleniyor.

KAMU İŞÇİSİNE YÜZDE KAÇ ZAM YAPILACAK

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya zam tekliflerinden bahsederek “Yüzde 25’lik bir zam farkı söz konusu. Türk-İş ile hükümetin teklifi arasındaki zam farkı yüzde 25. TÜHİS’in yapmış olduğu en son teklif 12 bin taban ücret üzerine yüzde 40 zam uygulanması. Ancak Türk-İş bunu 15 bin TL olarak dile getirdi. 12 bin lira 15 bin lira arasında yüzde 25’lik bir zam farlı söz konusu” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol