Öne Çıkanlar GENEL elazığ haber haber  elazığ elazığhaber23

Bu haber kez okundu.

Afetin siyaseti olmaz!

HABER: GÜLÇİN TURGUT- İREM KARAKAYA

Türkiye'nin bir deprem ülkesi olduğunu kaydeden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "Fay hatlarını geçtiği yerlerde asla bir tek yapı yapılmayacak bunda tavizimiz yok. Zemin etütleri yapılmadan da yapılamayacak. Eş dost devreye girseler de ağalar paşalarda devreye girseler de yapılmayacak."dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki bir dizi gezi ve temaslarda bulunmak üzere Elazığ’a geldi. Elazığ temasları kapsamında Bakan Özhaseki ilk olarak Elazığ Valiliği’ni ziyaret ederek Elazığ Valisi Ömer Toraman ile bir araya geldi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki daha sonra Elazığ Belediyesi tarafından gerçekleştirilen projelerin temel atma ve toplu açılış törenine katıldı. Tören de Elazığ Belediyesi tarafından Elazığ’ın gelecek vizyonuna değer katan projeler yapıldığını söyleyen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 24 Ocak 2020 depreminde ve asrın felaketi olan 6 Şubat 2023 depremlerinin ardından yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

ÖZHASEKİ: ELAZIĞ'IMIZ İÇİN HAYIRLI OLSUN

"Buraya kadar gelen Elazığ'a çok emek veren arkadaşlarım çok kıymetli kardeşlerim, Elazığlı hemşehrilerim, hanımefendiler, beyefendiler ben de hepinizi saygıyla, hürmetle selamlıyorum." diye konuşmasına başlayan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "Bugün burada gerek temelini atacağımız altyapı yatırımlarının gerekse açılışlarını yapacağımız değerli belediye başkanımızın emek verdiği yatırımları Elazığ'ımız için hayırlı olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum." dedi.

BELEDİYE BAŞKANLIĞI KUTSAL İŞ

Belediye Başkanlığının önemine değinen Bakan Özhaseki, "Bugün burada değerli başkanımızın onlarca yapmış olduğu hizmeti sizlerin hizmetine sunacağız. Güzel işlerin açılışını yapacağız. Bir taraftan da temel atmalar yapacağız. Belediye başkanlığı kutsal iş. En kısa olan cennete götürecek en güzel işlerin başında gelir. Birçok meslek tabii ki kutsaldır ama belediye başkanlığının ayrı bir işi var. Fakat orada da doğru olan, doğru zamanda eldeki bütçeyi doğru kullanmak ve doğru işler yapmaktır." şeklinde konuştu.

BİRÇOK ARKADAŞ ALTYAPI YAPTIRIMINA GİRMEKTEN ÇEKİNİR

Bakan Özhaseki, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'nın en  büyük ve kapsamlı altyapı çalışmalarını başlatarak zorlu bir işe imza attığını kaydederek, "Birçok arkadaş altyapı yaptırımına girmekten çekinir. Korkak. Neden yapılırken toz toprak vardır, sıkıntı vardır. Vatandaşın belki de öfkesi vardır. Bittikten sonra da üstü kapanır. Hiç kimse hatırlamaz onu. Nankör bir hizmettir. O yüzden kimse kolay girmez. Değerli başkanımızı ve ekibini ben tebrik ediyorum. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Allah razı olsun. " dedi

MADDİ HASAR HİÇ SÖYLENECEK GİBİ DEĞİL

Kahramanmaraş depremlerinin büyük acı olduğunu ve 14 milyon insan bu depremden etkilendiğini kaydeden Bakan Özhaseki, "Asrın felaketi olarak tarif ettiğimiz bana göre 1100 yıllık Anadolu medeniyetimizde başımıza gelen en büyük acı. 50 binden fazla canımızı toprağa verdik 18 ilimiz etkilendi. 14 milyon insan bu depremde doğrudan etkilendi. Maddi hasar hiç söylenecek gibi değil. Artık dilimiz dönmüyor rakamlara. 100 milyar doların üzerinde büyük bir beladan bahsediyoruz."şeklinde konuştu.

TÜRKİYE AYAKTAYDI

Depremde AK Parti Belediyelerinin yanı sıra siyaset ayrımı yapmadan diğer belediyelerinde çaba sarf ettiğini dile getiren Bakan Özhaseki, "Sayın Cumhurbaşkanımız önce il valilerimizi arıyor. Bakan arkadaşlarımızı ikili, üçlü gruplar halinde deprem bölgelerine gönderiyor. Valiler görevlendiriliyor. Kaymakamlar görevlendiriliyor. O dönemde ben de AK Parti'de genel başkan yardımcısıydım. Belediyelerden sorumluydum 809 belediyemiz var arkadaşlarımız hiç talimat beklemeden deprem bölgelerine gidin ne gerekiyorsa yapın diye talimat verildi. Sadece AK Partililerle böyle dersek haksızlık olur. Birçok gücü olan belediye başka partili arkadaşlarla ve aynı zamanda tüm Türkiye ayaktaydı. Ne yapabilirsek diye herkes bir gayretin içerisindeydi. Herkes gücü neyi ediyorsa onu yaptı." dedi

BÜYÜK BİR MİLLET OLMANIN DA HAZZINI HEP BİRLİKTE YAŞADIK

Çok sıkıntılı günleri hep birlikte yaşandığını kaydeden Bakan Özhaseki, "Hep gözyaşı vardı. Hep hüzün vardı ama büyük bir millet olmanın da hazzını hep birlikte yaşadık. O dönemde hacca gitmesi için biriktiren parayı deprem bölgesine gönderen büyük anneler gördük, kumbarasındaki parayı gönderen yavrularımıza şahitlik ettik. Böyle bir milletin ferdi olmak hepimiz için gurur vesilesi." şeklinde konuştu.

CİDDİ ADIMLAR ATIYORUZ

Yaraları sarmak için gece gündüz demeden çalıştıklarını kaydeden Bakan Özhaseki,"O dönemde deprem bölgelerinde karşılaştığımız birçok insan eğer böyle bir deprem bizim ülkemizde olsaydı biz bunun altından kalkamazdık diye defalarca söylemişlerdir. Çok şükür 18, ilimizi etkileyen bu felaket 680 bin evimiz yıkılmış depolarımız ahırlarımız yıkılma ama şimdi şimdi yaraları sarmaya başlıyoruz. Çok şükür ciddi adımlar atıyoruz." İfadelerini kullandı.   

180 BİNDEN FAZLA KONUTUN İHALESİNİ YAPTIK

Şuana kadar 180 binden fazla konutun ihalesini yaptıklarını ve  devamının da  olacağını belirten Bakan Özhaseki,"1 sene içerisinde bunların birçoğunu da teslim etmeye devam edeceğiz gece gündüz demeden koşmamızın birçok arkadaşımızın tatil yapmadan bu işe gönül vermemizin 1 milyondan fazla vatandaşımız evlerinden uzakta, konteyner kentlerde 450 binden fazla insanımız var çadırlar boşalınca 500 bini de geçti. 300 bin aileye de kira yardımında bulunuyoruz. İnsanlar o konteyner kentte kalırken gurbet elde yaşam mücadelesi verirken bizim rahat etmemiz mümkün değil biran önce güvenli evlerine yerleştirip daha sonra onların duasını alıp çekilmekten başka çaremiz yok." Dedi.

YERİNDEN DÖNÜŞÜM FORMÜLÜ BAŞLATTIK

Yerinden dönüşüm formülü başlattıklarını söyleyen Bakan Özhaseki, "Yeni bir formül başlattık yerinde dönüşüm diye bu bir mecburiyetti. Rezerv alan bulamıyoruz. İnsanlar hatıraları olan yerlerinden uzaklaşmak istemiyorlar oradaki insan ilişiklisi sürdürmek istiyorlar bundan dolayıdır ki yerinden dönüşüm formülü başlattık."dedi.

YERİNDE DÖNÜŞTÜRMEK İSTİYORUZ DİYE MÜCAAATLARI VAR

Yerinden dönüşüm formülü için başvuruların devam ettiğini söyleyen Bakan Özhaseki, "Vatandaşlarımız derlerse ki bir taraftan hibe bir taratanda kredi vererek evlerini yapmalarını sağlayacağız ama sağlıklı bir şekilde yaptığı takdirde sonuna kadar destek vereceğiz 2 sene vadesiz 10 sene faizsiz verdiğimiz kredinin geri dönüşümünü isteyeceğiz. Ev bitti sonra yarısının 2 sene başlamak üzere senedini isteyeceğiz sadece şehir merkezlerinde de binalarda bulunan kardeşlerimiz bir arta geldiği takdirde aynı istifade edecekler. Vatandaş kendi evini yapacak istediği müteahhitle yapacak bizde 2 sene içinde hiçbir şey istemeyeceğiz. 10 yılda da verdiğimiz kredinin geri dönüşümünü isteyeceğiz. Bu yüzden vatandaşımız başvuruları yapıyor. Bir taraftan rezerv alanlar yapacağız bir yandan da vatandaşın yapmasını sağlayacağız. Bunu yaparken de destek sonuna kadar devam edecek Elazığ’da 2 bin civarında yerinde dönüştürmek istiyoruz diye mücaaatları var. " şeklinde konuştu.

FAY HATLARINI GEÇTİĞİ YERLERDE ASLA BİR TEK YAPI YAPILMAYACAK

Depreme dayanaklı evler yapılacağını söyleyen Bakan Özhaseki, bu kapsamda kimseye taviz vermeyeceklerine vurgu yaparak, "Fay hatlarını geçtiği yerlerde asla bir tek yapı yapılmayacak bunda tavizimiz yok eş dost devreye girseler de ağalar paşalarda devreye girseler de yapılmayacak. Zemin etütleri yapılmadan da yapılamayacak . Sıfır tolerans dediğimiz bir döneme geçiyoruz."dedi.

TOKİ’NİN YAPTIĞI KONUTLARDA BİR ÇATLAK BİLE OLMADI

11 ili etkileyen depremlerde TOKi konutlarının ayakta kaldığına dikkat çeken Bakan Özhaseki, "Eğer Japonya’da deprem oluyor herkes yerlerinde rahatça uyuyorsa bizler kendimizi camdan dışarı atıyorsak kara kara düşünmemiz lazım. TOKİ’nin yaptığı konutlarda bir çatlak bile olmadı çünkü sıfır tolerans gösterildiği için o yüzden bu işte de asla tolerans olmayacak yapılan yapılara ben dikkat ettim yüzde 98 i, 2000 den önce yapıldı. 8 ve buçuk depremine dayanıklı bir yönetmelik geldi ama malzeme çalmazsanız emin olun ki hiçbir şey olmaz. Bir taraftan da bir karar daha aldık şehir merkezlerini bakanlık olarak biz yapacağız. " dedi.

VALİ TORAMAN: ŞEHRİN YENİDEN İMAR ETMEK İÇİN VAR GÜCÜYLE ÇALIŞTIK, ÇALIŞIYORUZ

Açılış töreninde selamlama konuşmasıyla başlayan Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman ise Elazığ'ın kadim bir şehir olduğunu söyleyerek, "Elazığ Kökü kadim bir şehir. Kadim şehir 2020 yılında ve 2023 yılında maalesef ki büyük depreme maruz kaldı. Ancak özellikle 2020 depreminden sonra Sayın Cumhurbaşkanımızın himayesinde devletimiz ve milletimiz seferber olarak bu şehrin yeniden ihya etmek, imar etmek için var gücüyle çalıştık, çalışıyoruz. Bu çalışmalarda bakanlığımızın, Çevre Şehircilik Bakanlığı'mızın sürekli desteğini yardımını her daim yanımızda hissettik. Kentsel dönüşüm ve altyapı genel müdürlüğüne teşekkür etmek isterim. Tüm Elazığlı hemşehrilerimiz adına kendilerine şükranlarımızı ifade ediyoruz. " dedi

DİRENÇLİ BİR ŞEHİR OLMA YÖNÜNDE ÇOK CİDDİ ADIMLAR ATIYORUZ

Vali  Dr. Ömer Toraman, dönüşüm sayesinde afetlere karşı dirençli bir şehir olma yönünde çok ciddi adımlar atıklarını söyleyerek, "Bunun da 6 Şubat 2023 depreminde gördük. Hamdolsun yüce Allah'ın izniyle can kaybı yaşamadı Elazığ. 6 Şubat depreminde depremden etkilenen diğer iller için de tabiri caizse bir güvenli liman oldu. Destek noktası oldu. Bu dönüşümde belediyecilik hizmetleri açısından da belediye başkanımız çok güzel çalışmalar yürüttü." şeklinde konuştu.

BELEDİYE BAŞKANIMIZIN GAYRETİNE VE SAMİMİYETİNE ŞAHİDİZ

Vali Toraman, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'nın kent genelinde güzel hizmetleri olduğunu işaret ederek, "Yaklaşık 2 yıldır kendisiyle müşterek bir mesaimiz var. Gayretine ve samimiyetine şahidiz. Çok güzel eserler meydana getirdi. Şehircilik prensiplerine uygun olarak yapılması gerekenlere el attı. Her şeyden önce altyapısını yeniliyor yollarını, meydanları, parkları ve diğer yapıları da güçlendirerek şehrimizi hemşehrilerimiz açısından daha yaşanabilir güzel bir şehir haline getiriyor. Kendisini tebrik ediyoruz."dedi.

 

DEPEMDE HAYATINA KAYBEDENLERİ RAHMETLE ANIYORUM

Türkiye pek çok defa felaketlerle karşı karşı kaldığını ve deprem felaketlerinde hayatını kaybedenleri rahmetle andığını kaydeden Vali Toraman,  Sayın bakanım Türkiye depremlere pek çok felaketle karşı karşıya kalmış bir ülke. 17 Ağustos 199 depreminde 2020 Elazığ depreminde 6 Şubat depreminde hayatını kaybedenlere bu vesileyle Allah'tan rahmet diliyoruz." diye konuştu.

CANLA BAŞLA ÇALIŞIYORUZ

Vali Toraman, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ve bakanlıkların talimatıyla daha güçlü bir Türkiye-Elazığ için çalışamaya devam edeceklerini kaydederek, "Biz inşallah sizlerin talimatlarınızla ve sizlerin öncülüğünde depreme dayanaklı can kaybı olmadan ve en az kayıplar için canla başla çalışıyoruz. Elazığ'ımıza Teşriflerinizden dolayı şükranlarımızı arz ediyoruz." dedi

 

ŞERİFOĞULLARI: ELAZIĞ TÜM DEĞERLERİYLE BİZLER İÇİN BİR SEVDADIR

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, törende yaptığı konuşmada, "Elazığ'ımız Anadolu medeniyetinin en önemli kavşaklarından biri olan Harput'un Valisi. Elazığ'ımız binlerce yıl öteden geleceğe yolculuğunu sürdüren kültürüyle, sanatıyla, bir tarihsel birikimiyle kadim bir medeniyet merkezidir. Kısaca Elazığ tüm değerleriyle bizler için çok özel bir sevdadır ve bizim tek gayemiz, bu aziz ve güzel şehrimizi tüm güzellikleriyle daha güzel yarınlara taşımaktır." dedi.

BUGÜN 17 AĞUSTOS

17 Ağustos 1999 günü meydana gelen, birlerce vatandaşım hayatını kaybettiği ve on binlerce vatandaşın da yaralanmasına yol açan Marmara Depremi'nde hayatını kaybeden deprem şehitlerini rahmetle anarak yakınlarına sabır dileyen Başkan Şerifoğulları, "Saygıdeğer bakanım, yiğit, mert, cömert, çalışkan, vatansever, misafirperver ve alçak gönüllü insanların şehri aziz şehir Elazığ'da sizleri ağırlamaktan dolayı büyük bir mutluluk duyduğumu, memnuniyet duyduğumu ifade etmek istiyorum. Bugün 17 Ağustos. 17 Ağustos 1999 meydana gelen Marmara depremi Milletimizin yaşadığı en acı felaketlerden biri olarak tarihteki yerini almıştır.  17  Ağustos 1999 Marmara depreminde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Yakınlarına başsağlığı diliyorum." dedi.

YARALARININ SARILMASI NOKTASINDA BİZLERE DESTEK OLDUNUZ

24 Ocak 2020'de Elazığ büyük bir felaket yaşadığını hatırlatan Başkan Şerifoğulları, ilk andan itibaren Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Elazığ'ın yanında olduğunu belirterek, "Elazığ olarak 24 Ocak 2020'de bizler de büyük bir felaket yaşadık. Bu felaketin üzerinden 24 saat geçmeden Sayın Cumhurbaşkanımız yanımızdaydılar. Acımıza ortak oldular. Yaralarımızın ivedilikle sarılması için gerekli tüm talimatları verdiler. Sayın Bakanım sizler de 24 Ocak günü umre ziyaretinizi gerçekleştirmek için icazdaydınız. Ben daha valiliğe varmadan sizler beni aradınız ve hızlı bir şekilde talimatlarınızı vererek vatandaşlarımızın, hemşehrilerimizin yaralarının sarılması noktasında bizlere destek oldunuz."şeklinde konuştu

 24 OCAK'TA ÖRNEK BİR SEFERBERLİK ORTAYA KONULDU

24 Ocak'ta örnek bir seferberlik ortaya konulduğunu aktaran Başkan Şerifoğulları,"Devletimiz, milletimiz, omuz omuza buradayız dediler. Yaşadığımız afet sonrasında vatandaşlarımızın öncelikli acil ihtiyaçlarının karşılanması noktasında gerekli adımlar atılırken, kalıcı konutların bir an önce inşası ve vatandaşlarımızın kalıcı konutlara yerleşmesi noktasında hızlı bir süreç başlatıldı. Devletimizin güçlü desteğiyle 2020 depreminin ardından şehrimizde 25 bin konut inşa edildi. Böylece depreme daha dayanıklı bir şehir olmak için önemli bir adım atmış olduk. " ifadelerini kullandı.

24 OCAK SONRASI ELAZIĞ'IN YAPI STOĞUNUN ÖNEMLİ ÖLÇÜDE YENİLENDİ

24  Ocak depreminin ardından Elazığ'ın yapı stokunun önemli ölçüde yenilenmesinin 6 Şubatta ki büyük felaketi önlediğine dikkat çeken Başkan Şerifoğulları,"24  Ocak depreminin ardından Elazığ'ın yapı stokunun önemli ölçüde yenilenmiş olması 6 Şubat'ta meydana gelen asrın felaketinde şehrimizde can kaybına yol açan bir felaketle karşı karşıya kalmamamızda en büyük etkendir. Bu bizim için bir şükürdür.  Can kaybımızın olmamasına karşın yaşanan felaket nedeniyle şehrimizde yaklaşık 10 binin üzerinde ağır hasarlı bina tespit edildi."dedi.

YENİ KONUTLARIN KISA SÜREDE TAMAMLANACAK

6 Şubat 2023 depreminin ardından yapımına başlanılan TOKİ konutlarının en kısa sürede tamamlanacağını söyleyen Başkan Şerifoğulları," Devletimiz 24 Ocak depremi sonrasında olduğu gibi yine kısa süre içerisinde yeni konutların inşasını da tamamlayarak vatandaşlarımızı güvenli konutlarıyla buluşturacaktır. Bu vesileyle bir kez daha asrın felaketinde yitirdiğimiz canlarımıza Allah'tan rahmet Yakınlarına başsağlığı diliyorum. Rabbim ülkemizi, milletimizi korusun. Bizlere bir daha böyle afetler yaşatmasın. Büyük Türkiye'nin güçlü lideri Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere her daim bu aziz şehrin yanında olan kıymetli bakanlarımıza vefa şehri Elazığ adına güçlü gönül birlikteliğiyle sağlanan desteklerden dolayı şükranlarımı sunuyorum."dedi.

 CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN'DAN ELAZIĞLILARA MESAJ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bakan Özhaseki ile Elazığlılara bir mesaj gönderdi. Bakan Özhaseki’nin talimatı ile Elazığlılara okunan mesajda Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Sevgili Elazığlılar, Aziz kardeşlerim. Sizleri en kalbi duygularımla, hasretle, muhabbetle selamlıyorum. Öncelikle bugün 24. Yıl dönümünü üzüntüyle andığımız 17 Ağustos Marmara depremiyle 6 Şubat’taki deprem felaketinde hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Rabbim birdaha milletimize böyle acılar yaşatmasın. Depremin yaralarını sarmak ve depremzedelerimizi yeni yuvalarına en kısa sürede kavuşturmak için yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Şimdiye kadar 180 bin deprem konutunun ihalesi gerçekleşti. İnşaatlar hızla yükseliyor. Yapımı biten konutları inşallah Ekim Kasım ayı gibi etap etap teslim etmeye başlayacağız. Bu kapsamda Elâzığ’ımıza 20 bin 261 afet konutu inşa edeceğiz. 6 Şubat’tan bugüne 1887 konutun inşasına başladık. Bir taraftan depremin izlerini silerken diğer taraftan da şehrimize yeni eserler kazandırmayı sürdürüyoruz. Bugün 1 milyar 3 milyon liralık altyapı yenileme projeleri ile 619 milyon lira değerindeki ileri biyolojik atık su arıtma tesisimizin temellerini atıyoruz. Ayrıca toplam değeri 981 milyon lirayı bulan 30 farklı projenin de toplu açılış törenini gerçekleştiriyoruz. Böylece Elazığ’ımıza 2 milyar 603 milyon liralık yatırım kazandırıyoruz tüm bu eser ve projelerin gakgoşlara hayırlı olmasını diliyor, emeği geçen kurumları tebrik ediyorum. Sizleri bir kez daha muhabbetle selamlıyorum.” İfadelerine yer verdi.

AÇILIŞLAR GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Konuşmaların ardından Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleşen törende Bakan Özhaseki’nin katılımlarıyla Altyapı Yenileme Projesi ve İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi’nin temeli, Cumhuriyet Meydanı ve Yer Altı Otoparkı, 15 Temmuz Meydanı ve Yer Altı Otoparkı, Ahmet Tevfik Ozan Fuar ve Kongre Merkezi / Nikah Salonu / STK Platformları Merkezi, Geri Dönüşüm Parkı, Kapalı Çarşı Restorasyonu ve Cephe İyileştirmesi, Tarihi Bakırcılar Çarşısı Sokak Sağlıklaştırma ve Cephe Düzenlemesi, Saray Cami Meydanı ve Belediye İş Merkezi Üstü Sokak Sağlıklaştırma Projesi, 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi, Güneş Enerjisi Santrali (GES), Mini Terminal: Akpınar Mahallesi’nde hizmet veren Mini Terminal, Harput Musiki Müzesi, Kapalı Semt Pazarı, Cemiloğlu Parkı, Yolcu Dostu Otobüs Durakları, Abdullahpaşa Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi, Harput Sokak Sağlıklaştırması ve Harput Belediye Konukevi, Yeşil Kuşak Projeleri (Zübeyde Hanım Caddesi ve Malatya Caddesi), Ulukent, Doğukent, Kırklar, Sanayi, Salıbaba Mahallelerinde Yeni Yaşam Alanları, Doğa Dostu Bisiklet Yolları, Spor ve Yaşam Merkezleri, Mahallelere 143 Yeni Adet Park, Her Mahalleye Semt Kütüphanesi, İcadiye, Hilalkent, Gümüşkavak ve Güneykent Mahalleleri Sosyal Yaşam Merkezleri, Aksaray Mahallesi Mesire Alanı, Zabıta Müdürlüğü Hizmet Binası’nın açılışı Elazığ İl Müftüsü İrfan Üstündağ’ın dua etmesinin ardından açılış gerçekleştirildi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol