Öne Çıkanlar haber elazığhaber23 Fırat Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Hemşerimiz Prof.Dr Bestami Özkayaya Önemli Görev DEVA Partisinde İl Başkanı Görevden Alındı

Bu haber kez okundu.

Ağır Hasarlı Binalar Tehlike Saçıyor!

Özel HABER: DİLEK YILDIRIM

İlimizin de içerisinde bulunduğu 11’de yıkıma yol açan 6 Şubat depreminin ardından Elazığ’da yapılan incelemede binlerce ağır hasarlı bina olduğu kaydedilirken, bu binaların önünde herhangi bir güvenlik önleminin alınmaması ise vatandaşları tedirgin ediyor.

Elazığ Hastane Caddesi’nde bulunan ağır hasarlı binalar tehlike saçarken,  vatandaşlar ve esnaflar yetkililere seslenerek, hasarlı binaların bir an önce yıkılması gerektiğini belirttiler.

TAŞLARIN SOKAĞA DÖKÜLDÜĞÜ GÖRÜLDÜ

6 Şubat’ta meydana gelen asrın felaketi sonrası 4 ay geçmesine karşın ağır hasarlı ve acilen yıkılması gereken birçok bina tahliye edildikten sonra, hiçbir önlem alınmadan kaderine terk edildi. Elazığ Hastane Caddesi’nde bulunan hasarlı binaların baktığı sokakta yayalar ve araçların geçiş yapması tehlikeye davetiye çıkarıyor. Ayrıca binanın bazı noktalarında da taşların sokağa döküldüğü görüldü.

DÜŞEN PARÇALAR YARALANMALARA NEDEN OLUYOR

Binaların ağır hasarlı olmasına karşın yıkılmadığı için çevrede yaşayanların hayatını tehlikeye atıldığını söyleyen vatandaşlar; “Binaların altından geçemiyoruz. Çevre illerde sarsıntıların devam ettiği kentte, güçlendirilmeyen her an yıkılabilir binalar insanların hayatını tehlike altında bırakıyor. Yetkililerin bu duruma el atmasını bekliyoruz. Hasarlı binalardan düşen parçalar yaralanmalara neden oluyor.” Dediler. Binanın önünden yayalar ve araçlar geçmeye devam ederken, mahalleliler her gün korkuyla yaşadıklarını ifade ederken, “Her gün korkuyla yaşıyoruz. Bu binaların yıkılması lazım bir an önce.”dediler.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol