Öne Çıkanlar DUA BEKLİYOR STK Temsilcileri Bakan Soylu İle Görüştü İFLASIN EŞİĞİNDE Defterdarlık Binası Hizmete Açılıyor yıkım

Bu haber kez okundu.

Albayrak: “Esnaf Zor Süreçten Geçiyor”

HABER: DİLEK YILDIRIM

Elazığ Karma Oda Başkanı Hakan Albayrak esnafın talepleri doğrultusunda hayata geçirilen ve yapımı devam eden projeler hakkında değerlendirmelerde bulundu. Albayrak, her zaman esnafın yanında olduklarını söyledi.

Seçildikleri günden itibaren verdikleri sözleri yerine getirmeye başladıklarını ifade eden Hakan Albayrak, geçtiğimiz günlerde temeli atılan minibüsçüler sitesinin doğunun incisi olacağını dile getirdi. 

Albayrak; “ Belediye Başkanımız bize bütün kapıları açtı sağolsun. Bizde sözümüzde durduk oranın temelini attık. İnşallah 26 tane esnafımız orada Doğunun incisi olacak. 2 veya 2.5 aya kadar dükkanlar teslim edilecek.” dedi.

*SÖZLERİMİZİ YERİNE GETİRMEYE ÇALIŞIYORUZ

Karocular, odun ambarı, halı yıkama ve sondaj sektörü gibi pek çok alanda projelerini hayata geçirmeye başladıklarını ifade eden Albayrak, Esnaflarının her türlü şikayetinde yanlarında olmaya özen gösterdiğini söyledi.  Başkan Albayrak; “Karoculara biz söz vermiştik. Oradaki vatandaşla ve esnaflarımız arasında sıkıntılar olmaya başlamıştı. Vatandaşlar sesten şikayetçi oluyorlardı. Biz bu sıkıntıları Şahin Başkanımıza iletmiştik. Şahin Başkanımız sağolsun Hilalkent’in orada bir 50 dönüm arazi verdi. Halı yıkama sektörüne el attık mesala, biz raiş aldık. Kırtasiyecilerimiz için bir çalışma başlattık. Sektör çok olduğu için yavaş yavaş gidiyoruz. Verdiğimiz sözleri yerine getirmeye çalışıyoruz. Biz üyelerimize söylemiştik. Kimin bir sıkıntısı olursa bizi arasın. Bir esnafımız çıkar derse Hakan Albayrak’ı aradık işimiz yapmadı derse biz istifa ederiz.” diye konuştu.

*KORSANLA MÜCADELİMİZ SÜRECEK

Başkan Hakan Albayrak, göreve geldiği günden itibaren mücadele ettiği korsan işletmelere karşı mücadelesini sürdüreceğini dile getirirken esnafın ekonomik olarak zor bir süreçten geçtiğini de belirtirken;  “En başta biz korsanla mücadele edeceğiz. Bir gerekli resmi mercilerle konuştuk. Biz hepsinin peşinde olacağız. Asgari ücret normal şartlara göre çok düşük ama esnaf açısından düşünürsek bize çok yüksek geliyor. Asgari bir ücretlinin maliyeti 20 Bin TL. Küçük esnafın yanında çalışanlarını sigortasını düşürebilirler. Böylece küçük esnafa bir destek olabilirler.”dedi.  

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol