Öne Çıkanlar elazığyerelhaber google SARIÇİÇEK Otomobil Kamyonete Arkadan Çarptı: 2 Yaralı elazığhaber

Bu haber kez okundu.

ARGIN;  "ERASMUS İLE BİRÇOK SORUN ORTADAN KALKAR."

Sebilürreşad Dergisi Yazarı Berat Sarıtop  ve Sinop Üniversitesi Çocuk Gelişimi, Çocuk Koruma Bakım Hizmetleri Öğretim Görevlisi ve Sinop Genç Akademisyenler Birliği İl Başkanı Yusuf Argın Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti Başkanı M.Nafiz Koca'yı ziyaret ederek fikir alışverişinde bulundular.

YUSUF ARGIN; " ERASMUS PROJELERİ MEMLEKETİMİZE CİDDİ BİR MADDİ KAYNAK SAĞLAYACAKTIR."

Ziyarette değerlendirmelerde bulunan Sinop Üniversitesi Çocuk Gelişimi, Çocuk Koruma Bakım Hizmetleri Öğretim Görevlisi ve Sinop Genç Akademisyenler Birliği İl Başkanı Yusuf Argın,  STK'ları doğru kullanarak ve belediye işbirliği ile Elazığ'a yapılabilecek tüm ERASMUS Projeleri'nin ciddi bir maddi kaynak sağlayacağını söyledi.

Elazığ'a, ERASMUS aracılığıyla ne gibi kazanımlar kazandırırız? Konusunda Nafiz Koca'nın fikirlerine başvurduklarının altını çizen Argın; açıklamasında şunları söyledi;

"Sinop Üniversitesi Çocuk Gelişimi, Çocuk Koruma Bakım Hizmetleri'nde Öğretim Görevlisiyim. Kendi memleketimiz olan Elazığ'a neler yapabiliriz? Neler yapılabilir? Bununla ilgili olarak öncelikle Nafiz Hocamızın fikirlerini aldıktan sonra, bizde yapılabilecekler hakkında biraz konuştuk. Daha önce almış olduğumuz eğitimler sonucunda buraya yapılabilecek bir ERASMUS Projesiyle, STK'ları doğru kullanarak ve belediye işbirliği ile memleketimize yapılabilecek tüm ERASMUS Projeleri memleketimize ciddi bir maddi kaynak sağlayacaktır.

* YUSUF ARGIN; "ERASMUS GERÇEKTEN CİDDİ DESTEKLER VERİYOR"

"Mesela ne gibi? Küçük ölçekli dediğimiz 30 Bin Euro'luk bir destek var.  Büyük ölçekli 1 Milyon Euro'ya kadar uzmanların yazabileceği büyük projeler var. Biz devletten verin demek yerine zaten devletin üye olduğu ve düzenli olarak yatırım yaptığı ERASMUS üzerinden biz bu 1 Milyon Euro'ya kadar parayı tamamen, kimsenin cebine girmeyecek şekilde ne yapabiliriz? Çünkü ERASMUS bu konuda ciddi destekler sağlayıp, araştırıyor. Biz tamamen bu parayı memleketimize aktarıp güzel çalışmalar yapabiliriz."

* YUSUF ARGIN; "ERASMUS ARACILIĞIYLA BİRÇOK SORUN ORTADAN KALKAR."

"Bununla ilgili biz belediye başkanımızdan desteği alırsak, iyi bir uzman tarafından da yönlendirme yapılırsa biz Elazığ'a çok güzel projeleri yazar, hatta depremi fırsata çevirerek, sorunları doğru ifade edip bu sorunları doğru bir şekilde çözüm ifade edersek eğer güzel projeleri geçirir, projeler sonunda Elazığ'a gelmeyen veya gelemeyen ERASMUS aracılığıyla memleketimize gelir ve birçok sorun ortadan kalkar. İnşallah memleketimize güzel işler yapacağız."

BERAT SARITOP; " SİVİL TOPLUM ELAZIĞ'DA OLDUKÇA GÜÇLÜ"

Sebilürreşad Dergisi Yazarı Berat Sarıtop ise konuşmasında Sivil Toplumun önemine değinerek;

" Sebilürreşad Dergisi Yazarı Berat Sarıtop. Nafiz Koca Beyefendi'ye nazik misafirperverliğinden dolayı teşekkür ederim. Bu şehrin çocuğu olarak şehrimizden hiçbir zaman manevi bağımızı koparmadan şehrimizi anlamaya çalışıyoruz. Ben daha çok siyasal ve sosyal konular üzerine çalışan birisiyim. Bu minvalde düşünce ürünleri üretiyoruz.  Biz özellikle siyasal ve sosyal konular üzerine Nafiz Hocamla yaptığımız sohbetin gayet verimli olduğunu düşünüyorum.Tekrar bizleri ağırladığı için kendisine teşekkür ediyorum. Sivil toplumun bir arada olması gerektiğini düşünüyorum. Sivil toplum alternatif devlettir. Sivil Toplum, devletten, siyasilerden, bürokratlardan çözüm bekleyen değildir, çözüm üretendir. Sivil Toplum Elazığ'da oldukça güçlü. Birçok dernek ve vakıf hizmeti var. Birlik her zaman için güzelliği getirir.  Herşeş Elazığımız için hayırlı olsun diyorum."dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol