Öne Çıkanlar elazığyerelhaber google SARIÇİÇEK Otomobil Kamyonete Arkadan Çarptı: 2 Yaralı elazığhaber

Bu haber kez okundu.

ASLAN YATTIĞI YERDEN BELLİ OLUR

Bakımsızlık ve piknikçilerin duyarsızlığının Hazar gölünün güzelliğini yok etme noktasına getirdiğini belirten bölge halkı, ”Güzel Sivrice İlçemizin haline bakın. Aslan yattığı yerden belli olur. Bu rezillik nedir?” Diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Doğu Anadolu'nun Bodrum’u olarak bilinen ve yaz mevsiminde bölgedeki tatilcilerin uğrak yeri olan Hazar Gölü kıyısında bulunan plajlar çöplük yuvasına döndü. Sıcaktan bunalan vatandaşların akın ettiği hazar gölü çevre kirliliği nedeni ile tatilcilere bu kadar da olmaz dedirtti. İlçedeki vatandaşların gazetemiz whatsap hattına gönderdiği fotolar durumun vahametini ortaya seriyor.

HAZAR GÖLÜ KIYISI ÇÖPTEN GEÇİLMİYOR

Kendine has plajı ile tatilcilerinin uğrak yeri Hazar Gölü kıyısı çöpten geçilmiyor. Hazar Gölü Turpol Tesislerinin yanında bulunan Sivrice Belediyesi'ne ait plajda yaşanan kirlilik içler acısı halde.

BÖLGE HALKI DERTLİ

Hemen yan tarafında belediye tarafından çöp bidonları bulunmasına rağmen, çöpler etrafa saçılmış vaziyette. Bölge halkı, yaşanan çevre kirliliğinin sebebini göle günü birlik pikniğe gelen vatandaşların sorumsuzca davranışlarından kaynaklandığını ifade ediyorlar.

İLÇEMİZE SAHİP ÇIKALIM

Gelen piknikçilerin göl kenarını çöp yığınına dönüştürdüklerini ve  çöplerin toplanmamasının da kötü kokulara ve çirkin görüntülere neden olduğunu söyleyen vatandaşlar;” Hepimiz serinlemek ve dinlenmek için buraya geliyoruz.Ama etraf çöpten ve kokudan  geçilmiyor. Göl kıyısı pislikten geçilmiyor. Güzel Sivrice İlçemizin haline bakın. Yazık buraya ailenizle geliyorsunuz, yiyip, içip, eğleniyorsunuz. Aslan yattığı yerden belli olur. Bu rezillik nedir? Siz evinizi bu şekilde mi kullanıyorsunuz? Yetkililerin bu duruma dur demesi gerekiyor. Belediye her köşe başına bir çöp tenekesi bıraksın. Hiç çevre temizliği yok. İlçemize sahip çıkalım.” diye konuştular.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol