Öne Çıkanlar Sözlerini Misliyle Kendisine İade Ediyoruz Merhum Necmettin Erbakan Dualarla Anıldı Dünyanın En Etkili Bilim İnsanı Arasında F.Üden 8 İsim Çalışmaları Yerinde İnceledi elazığsondakikahaber

Bu haber kez okundu.

BAĞ-KUR’u Ödeyen Esnafa Madalya Verilmesi Lazım

Küçük işletme sahibi ve çalışanlarının evlerine ekmek dahi götüremeyecek duruma geldiklerini söyleyen, Elazığ Kahveciler ve Kıraathaneciler Odası Başkanı Ferhat Evsen, “Esnafın sesini duyurmak zorundayız. Federasyon ve Ankara'daki yetkililerimiz sadece oturuyorlar.” dedi.

ÖZEL HABER : GÜLÇİN TURGUT

TÜİK'in Ağustos Ayına ilişkin enflasyon verilerini açıklamasının ardından 12 aylık ortalamalara göre belirlenen iş yeri kiralarında tavan zam oranı da belli oldu. İş yeri için yüzde 56,28 olarak belirlenen tavan fiyat sonrasında Elazığ Kahveciler ve Kıraathaneciler Odası Başkanı Ferhat Evsen, gazetemize değerlendirmelerde bulundu. Olumsuz tepkilerde bulunan Başkan Evsen, esnafın sahipsiz olduğuna vurgu yaparak, “Esnafın sesini yeteri kadar duyuramadık. Başkanımız Palandöken'e sesleniyoruz Gelin bu esnafın sesi olun. Sahipsiz bırakmayın.”dedi.

PANDEMİDE BİLE BUGÜN Kİ KADAR ZOR DURUMDA KALMAMIŞTIK

Esnafların işyeri kapanışlarıyla karşı karşıya bırakıldığını dile getiren Elazığ Kahveciler ve Kıraathaneciler Odası Başkanı Ferhat Evsen,  “Pandemi de bile 7 aylık bir kapanma süreci yaşadık. Şu andaki ekonomik krizle mücadele ettiği gibi zor durumda kalmamıştık. Esnaf artık zamlar karşısında işin içinden çıkamıyorlar. Aldıkları malzemeleri, sattıkları çayın fiyatına bakmaksızın birde kiralarla baş edemiyorlar. “ dedi.

ESNAFIN SESİNİ DUYURMAK ZORUNDAYIZ

Seçimden önce verilen 7 bin 300 EYT emeklilik sözünün unutulduğuna dikkat çeken Başkan Ferhat Evsen, “Bizler oda başkanları olarak esnafın sesini duyurmak zorundayız. Fakat bizleri temsil eden federasyon ve Ankara'daki yetkililerimiz sadece oturuyorlar. Seçimden önce verilen 7 bin 300 EYT emeklilik sözü şu anda unutuldu. Çünkü bu konuda TESK Başkanımız, Federasyon ve bizler de oda başkanı olarak esnafın sesini yeteri kadar duyuramadık. Ve esnaf sahipsiz kaldı.” şeklinde konuştu.

İŞ YERİNİ DEĞİŞTİRME ŞANSI YOK

Yüksek kira artışlarından esnafın kirasını ödeyemeyecek duruma geldiğini belirten Başkan Evsen, “Dükkân kiraları bugün mahalle içinde 30 binlerin, 20 binlerin bahsedildiği bir dönemde kahveci esnafının istediği yerde hemen iş yerini değiştirme şansı yok. Bulunduğu mahallede çevresi var. Müşterisi var. “ dedi.

ESNAF SAHİPSİZ

Esnafların yüksek kiraların yanında diğer mesleki sorunlarla karşılaştığına dikkat çeken Başkan Evsen, Esnafın en büyük sorunu kiralar. Kiralar çok yüksek. EYT'den emekli olamıyor. Bir taraftan da primini ödeyen esnaf var. İnanın bu dönemin Bağ-Kur'unu ödeyen esnafa madalya verilmesi lazım. Esnaf kötüye gidiyor. Bu dönemki gibi bir süreç hiçbir zaman yaşamadı. Her bakımdan sahipsiz kaldı.” İfadelerini kullandı.

ESNAF DESTEK BEKLİYOR

Esnafın desteklenmesi gerektiğini söyleyen Başkan Evsen, “Esnaf ilk defa destek bekliyor. Esnafın primi karşılansa,  en azından faizsiz destekler, krediler verirse kahveci esnafına sorunlar bir nefes alma bandına girer. Sonuçta bu şekil gitmeyecek bu zamlar. En azından bu süreci esnaf atlatır. 35-40 sene bu sektörde faaliyet gösteren insanlar artık işini bırakıyor, inşaatlarda çalışmaya başladılar.”dedi.

KOLTUKLAR, TEŞEKKÜR ETME KOLTUĞU DEĞİLDİR

Esnaf için çağrıda bulunan Başkan Evsen, “Başkanımız Palandöken'e sesleniyoruz. Gelin bu esnafın sesi olun. Sahipsiz bırakmayın. O koltuklar Ankara'da hükümete ve yetkili kişilere teşekkür etme koltuğu değildir. Durmadan teşekkür ederek esnafın sorunlarını çözemezsiniz. Bunların burada çalışmasıyla sizleri orada görev yapıyorsunuz. İlk defa sizlere iş düşüyor.” şeklinde konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol