Öne Çıkanlar ELAZIĞ BELEDİYESİNDEN MİNİKLERE SİNEMA KEYFİ son yolculuğuna uğurlandı Keleştimur BELEDİYE ÇARŞISI ESNAFI DERTLİ Ya Hafriyat

Bu haber kez okundu.

Başkan Alan: Mücbir Sebep Hali Elazığ’da da Uzatılmalıdır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kabine toplantısının ardından açıkladığı; Adıyaman, Kahramanmaraş, Hatay, Malatya illeri ile Islahiye ve Nurdağı ilçelerinde mücbir sebep halinin uzatılmasının ardından Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan mücbir sebep halinin Elazığ için de devam etmesi gerektiğini belirtti.

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan: “Dün Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kabine toplantısının ardından yapmış olduğu açıklamada Adıyaman, Kahramanmaraş, Hatay, Malatya illeri ile Islahiye ve Nurdağı ilçelerinde Mücbir Sebep halinde süre uzatımına gidildiğini açıkladığını öğrendik ve memnuniyet duyduk.

Takdir edersiniz daha önce 11 ilimiz mücbir sebep kapsamından yararlanıyordu. Elazığ’ın süre uzatımına dahil olmamasından ötürü duyduğumuz rahatsızlığı ifade etmek istiyoruz. Bu rahatsızlığın nedenine gelecek olursak, 2020 Yılında yaşadığımız depremin ardından Allah bakanlarımızdan razı olsun, 2 ay boyunca Elazığ’dan ayrılmadılar. Bu da yaşadığımız felaketin büyüklüğünü gösteriyor. Maalesef 6 Şubat Depremlerinde de şehirmiz çok ciddi sıkıntı yaşandı. 10 Binin üzerinde konutumuz yıkılacak. 2020 depreminde de 6 bin civarı yıkım gerçekleşmişti. Toki bu süreçte çok ciddi yatırımlar gerçekleştirdi. Bu konutlaşma olmasaydı 2023 yılında yaşadığımız depremde Elazığ’ın ne hale geleceğini düşünmek dahi istemiyoruz. Ciddi ekonomik sıkıntılarımız var. Kıymetli Milletvekillerimiz; Hastane Caddesi’nin, İstasyon Caddesi’nin halini görüyorsunuz. Elazığ gerçekten ciddi sıkıntı yaşıyor. 2020 Depreminin etkilerini henüz atlatamadan 2023 depremini yaşadık. Çok şükür can kaybımız yok ancak ekonomik sıkıntılar yaşıyoruz. Bizim sizlerden istirhamımız mücbir sebep halinin Elazığ’da 6 ay daha uzatılmasını Sayın Cumhurbaşkanımıza iletirseniz ki, Sayın Cumhurbaşkanımız Elazığ’ı seviyor, bundan şüphemiz yok. Milletvekillerimize, Belediye Başkanımıza ve il başkanlarımıza iş düşüyor. Herkese en derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” Dedi.  

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol