Öne Çıkanlar 2023 yeniufuk elazığyeniufuk spor Bilgilendirme Toplantıları Devam Ediyor Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Bu haber kez okundu.

Başkan Ayaz; Yerinde Dönüşüm

Arsın felaketi ile birlikte yerinde dönüşüm kampanyasına yaklaşık 215 bin vatandaşın başvurması ile birlikte verilen kredi ve hibe desteği Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile Resmî Gazete ’de yayımlandı.

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremlerde yapıları orta ve üzeri olan hasarlı olarak tespit edilen gerçek veya tüzel kişi maliklere hibe ve yapım kredisi desteği verileceğini ifade eden Elazığ İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Miraç Ayaz, Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında yerleşme ve yapılaşmaya ilişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi Resmi Gazete’de yayımlandı. Konut için 750 bin TL, ahırı bulunan konut için 1 Milyon TL ve iş yeri için 400 bin TL’ye kadar kredi desteği verileceği Resmi Gazete’de yayımlandı. Kararda aynı zamanda hibe yardımı için ise nakdi olarak konutlarda için 750 bin TL ve iş yeri için 400 bin TL’ye kadar nakdi destek sağlanacağı belirtti.

Ayaz,Yayımlanan kararda hak sahiplerinin konutunu veya iş yerini kendileri yapmak isteyenlere karşılıksız olarak konut için 750 bin TL, iş yeri için ise 400 bin TL’ye ye kadar hibe veya tutarı karşılığında inşaat malzemesi verilmesi belirtiliyor.

Nakdi olarak verilecek hibe tutarının yüzde 10’u peşin olarak geri kalanı ise yapılacak denetim sistemi, inşaat ilerleme seviyesi, taşıyıcı sistemin bitiminde ve inşaat bitiminde olmak kaydı ile bakanlıkça 3 eşit taksitle yapıdaki hak sahibi adına hak sahiplerinin anlaştığı müteahhidin bankada açılan vadesiz hesabına ödenecek.

Verilecek olan krediler 2 yıl ödemesiz ve en az 10 yıl vadeli olacak. Hak sahipleri en fazla üç bağımsız bölüm için ayrı ayrı kredi kullanabilecek dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol