Öne Çıkanlar işte son sayılar! nüfüs müdürlükleri Bizmişen TOKİ Konutlarında İncelemelerde Bulundu Türkiye Futbol Federasyonu PTTDEN 182. MÜŞTERİYE

Bu haber kez okundu.

Başkan Çınar Duyurdu! “Muaf Tutulmalı”

Resmi gazetede yayınlanan kararlar ile yürürlüğe giren ve 06.02. 2023 tarihinde meydana gelen depremlerin yol açtığı ekonomik kayıpların telafisi için ek motorlu taşıtlar vergisi ihdası ile KDV başta olmak üzere bir çok alanda gerçekleştirilen vergi zammından aralarında Elazığ'ın da olduğu depremden zarar gören 11 ilin muaf tutulması gerektiğinin altını çizen Çınar "mağdurun zararının tazmininin yine mağdurdan yapılması ağır bir ironidir" dedi.

Yeni kabinede yer alan isimlere daha önce kamuoyunda yaptığı açıklamalarda desteğini sunduğunu, Türkiye Yüzyılı kapsamında hazırlanan eylem planlarının ve reformların hızla hayata geçirebilecek bir ekip olduğunun bir kez daha altını çizen Abdullah Çınar, “İlimizin ekonomisinin doğrudan ilgilendiren tüm konularda, ilimizin Milletvekilleri ile bu görevlerin takipçisi olacağımızı belirtmiştik, bu sebeple bugün huzurlarınızda icra makamının değerli üyeleri saygıdeğer milletvekillerimize bu konunun gündemleştirilerek Elazığ’ımızın da dahil olduğu 11 ilin bu vergilerden muaf tutulmasını talep ediyorum.  Özellikle Ek Motorlu taşıtlar Vergisi ihdasının Elazığ’ın da dahil olduğu 11 il için doğrudan iptali, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın yürütmesinde, 3605 sayılı Katma Değer Vergisi Kanununun 28'inci maddesi gereğince verilen karar gereği 2 puanlık KDV artışının getireceği yük ile ilgili bu illerdeki işletmelere ek destekler, Tüketici kredilerinde Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi (BMSV) ‘ne gerçekleştirilen artıştan da yine depremden etkilenen illere dair iyileştirme ve muafiyet talep ediyoruz” dedi.

Kısa bir süre sonra kapsam tarihi sonlanacak olan Mücbir sebep kapsamı süresine de değinen Çınar; "Bildiğiniz üzere; 06.02.2023 tarihinde meydana gelen deprem felaketinde, depremden etkilenen Aziz şehrimiz Elazığımız'da Elazığ kamuoyunun ciddi çabaları sonucu Bakanlığımız tarafından mücbir sebep hali ilan edilmeye uygun bulunmuştu. Bu kapsamda, ilimizde deprem tarihi itibarıyla mükellefiyet kaydı bulunan mükelleflerin, bu mükellefiyetleri nedeniyle vergi kanunlarının uygulanması bakımından 06.02.2023 ila 31.07.2023  tarihleri arasında mücbir sebep halinde olduğu kabul edilmişti. Bu tarihin de sonuna yaklaşmış bulunmaktayız. Bu sürenin de en az 6 ay daha uzatılmasının şehrimizin ekonomisi adına elzem olduğunu düşünüyor ve kıymetli vekillerimizin değerli desteğini bekliyoruz." dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol