Öne Çıkanlar Vali Yırık ve Şerifogullarından Elazığspora Ziyaret Bina işleri yaptırılacaktır Gakgoya Prim Dopingi BALIK: YARALARIMIZIN BÜYÜK KISMINI SARDIK KORSANLA MÜCADELEDE TAVİZ VERMEYECEĞİZ

Bu haber kez okundu.

BAŞKAN GÜR'NDEN ANLAMLI ETKİNLİK

Dünya İşitme Engelliler ve Engelliler Federasyonu Doğu Anadolu Bölge Temsilciliği yönetimi, "Yeni Yıla Güzel Gir, Yılın Güzel Geçsin" etkinliği kapsamında gönüllü bireyler ile organizasyon çalışması gerçekleştirildi.

Etkinliğe, Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu, Ak Parti Elazığ İl Kadın Kolları Başkanı Burcu Tüver, Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Nizamettin Türkoğlu, Şoförler Oda Başkanı Şevket Toraman, Tuhafiyeciler ve Konfeksiyoncular Esnaf Odası Başkanı Mithat Ulaş ve çok sayıda davetliler katıldı.

ELAZIĞ'DA EN GÜZEL YER ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ

Dünya İşitme Engelliler ve Engelliler Federasyonu Doğu ve Güneydoğu Bölge Genel Koordinatörü ve  Elazığ İl Başkanı Gülay Gür, etkinlikte yapmış olduğu konuşmada Elazığ'da en güzel yerin Engelsiz Yaşam Merkezi olduğuna vurgu yaparak;  "Burada olmamıza vesile olan engelli kardeşlerimize şunu söylemek istiyorum, özel bireylerimizin gönlümüzde ve kalbimizde nasıl özel bir yere sahip olduklarını bilmelerini isterim.  Biz engelli olmayan insanlar, istediğimiz hayatın bütün zorluklarına karşı kendimizi yenileyebilir kendimizi geliştirebilir bir özelliğe sahibiz, ama onlar için böyle bir şey söz konusu değildir. Benim nazarımda tevafuk olunur ki Elazığ şehrimizin en zengin ve güzel eserinin Engelsiz Yaşam Merkezi olduğunu söyleyebilirim." dedi.

"BİREYLERİN ÖZGÜVENLERİNİ ORTAYA SUNACAKLARI EN GÜZEL YER BURASI"

Başkan Gür Engelli bireyler için birçok faaliyetler gerçekleştirdiğini aktararak;  "Yerel yönetimler, sivil Toplum kuruluşları, engelli bireylerimize bu hayatta daha güzel bir yaşam süreci verebilmeleri için birçok faaliyetler gerçekleştiriyorlar. Bu ise onlara verdiğimiz farkındalığı ve değeri gösteriyor. Tüm engelli kardeşlerimiz Engelsiz Yaşam Merkezi'nde  el becerilerini gösterebilecek, kendilerine ait doğuştan yeteneklerini burada sosyalleşip, iletişim kurarak kendilerine olan özgüven ve cesaretlerini ortaya sunacakları bir yaşam merkezidir. Buranın tanınması adına engelli kardeşlerimiz ve aileleri adına yapmış olduğumuz yeni yıla güzel gir, yılın güzel geçsin etkinliğini en çok bu nedenle yaptık. Bu binanın yapılmasında destekçi olan Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'na ve bu binada çalışan görevli arkadaşlara yönetimim adına çok teşekkür ediyorum" ifadelerine yer verdi.

BAŞKANLARDAN EMEĞİ GEÇENLERE TEŞŞKÜR

Etkinlikte emeği geçenlere teşekkür eden Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Nizamettin Türkoğlu: “Burada  gerçekten hepimiz engelli olabiliriz ne olacağımız belli değil. O yüzden bu kardeşlerimize sahip çıkıp destek vermek onlarla birlikte yürümek herkesi olduğu gibi bizleri de mutlu edecektir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” Dedi.

Şoförler Oda Başkanı Şevket Toraman, Engelsiz Yaşam Merkezini Elazığ’a kazandıran Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’na teşekkür ederek; “Bu şehirde en büyük emek veren canımızdan çok emek veren belediye başkanımıza cani gönülden teşekkür ediyorum. Ciddi manada güzel bir hizmet vermiş ayrıca burada eğitim verecek kardeşlerimize de teşekkür ediyorum. Bu engelli kardeşlerimizin burada güzel yetişeceklerine inancımız tamdır.” İfadelerini kullandı.

Tuhafiyeciler ve Konfeksiyoncular Esnaf Odası Başkanı Mithat Ulaş ise engellerin ortadan kaldırılması için engelsiz bir yaşamın sağlanması için samimi duygularla yaşanması gerektiğini belirterek: “engel teşkil edildiği için engeller vardır. Bizler engelli kardeşlerimize gerekse bireysel olarak engelleri ortadan kaldırması için samimi duygularla yaşaması lazım.” İfadelerine yer verdi.

Ak Parti Elazığ İl Kadın Kolları Başkanı Burcu Tüver, engelli bireylerin dik duruşunun örnek teşkil ettiğini ifade ederek: “engeller yeterki zihinlerde, kalplerde olmasın. Bu noktalarda olmazsa emin olun engel kavramını hepimiz unuturuz. Engelli kardeşlerimizin hayatın bir çok noktasında azimle, kararlılıkla, dik duruşları bizlere örnek olmalı aslında.” Dedi.

Programda emeği geçenleri tebrik ederek gönül belediyeciliği vurgusu yapan Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu: “böylesine güzel hizmetleri vermek özellikle STK olarak sadece gönülle, yürekten gelen bir samimiyetle hizmet etmek hizmetlerin en güzelidir. Bu tarz hizmet eden bütün gönüllülerimizi tebrik ediyorum. Özellikle sayın belediye başkanımızın vizyon projelerini artık hepiniz biliyorsunuz ve bizzat görerek şahit olarak takip ediyorsunuz bu noktada da eminim ki çok daha iyi bir kentte yaşayabilmenin onurunu yaşıyoruz. Başkanımızın gönül belediyeciliği ile gönüllere dokunduğu çok aşikar.” İfadelerini kullandı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol