Öne Çıkanlar elazığyerelhaber google SARIÇİÇEK Otomobil Kamyonete Arkadan Çarptı: 2 Yaralı elazığhaber

Bu haber kez okundu.

BAŞKAN KANGAL'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR!

DEVA Partisi Elazığ İl Başkanı Av. Mehmet Kangal, sansür yasası ile ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Kangal, Kanun teklifinin, belirsiz ve muğlak kavramlarla dolu olduğunu söyledi.


Kamuoyunda "Sansür yasası" olarak nitelendirilen "Basın Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi" görüşmeleri TBMM Genel Kurulu’nda bugün 3'üncü madde ile başladı. Yasa teklifinin 12 maddesi daha TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi.

"Basın Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi" görüşmelerinin ardından DEVA Partisi Elazığ İl Başkanı Av. Mehmet Kangal, sansür yasası ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Başkan Kangal, yaptığı açıklamada; “Kanun teklifi, belirsiz ve muğlak kavramlarla dolu. Bu belirsizlik ve muğlak kavramlar maalesef tam da iktidar ortaklarının istediği gibi hakimlere bir haber metninin ya da bir fikir açıklamasının suç teşkil edip etmediği konusunda adeta mutlak bir takdir yetkisi tanıyacaktır. Haberi yapan gazeteci, yorumu ya da paylaşımı yapan kişiler ise gözünü cezaevinde açacaktır. Elbette bu muğlak kavramlar, bilinçli bir tercihin sonucudur. Kanun teklifini hazırlayanlar bu belirsizliğin basın camiasında ve toplumda yaratacağı endişenin farkındadırlar. Bu kanun teklifiyle amaçlanan şey, toplumda endişe ve korku yaratarak kimsenin konuşamadığı, gazetecilerin haber yapmaktan korktuğu, insanların fikrini söylemekten çekindiği bir toplum oluşturmak” dedi.

DEVA Partisi Elazığ İl Başkanı Av. Mehmet Kangal; “Hukukçu olmaya, milletvekili olmaya, siyasetçi olmaya gerek yok. Elini vicdanına koymayı bilen herkesi, kanun teklifinin 29. maddesini okumaya davet ediyorum. Bu teklif yasalaşırsa yarın bir haber sitesinde ya da sosyal medyada gördüğünüz “Açlık sınırı arttı.” “İnsanlar yoksullaşıyor.” ya da “Gerçek enflasyon TÜİK’in açıkladığı gibi değil.” tarzında bir haberi paylaştığınız için kendinizi ceza soruşturması ile karşı karşıya bulabilirsiniz. İstenmeyen haberi yapana da ceza verecekler, o haberi beğenip retweet edene, yani yayana da. Yani sosyal medya paylaşımları da bu yasa ile cezaevi tehdidi ile karşı karşıya kalacaktır. Bu kanun teklifiyle basın özgürlüğünün, haberleşme özgürlüğünün, toplumun haber alma hakkının, siyasal katılma hakkının, düşünce ve ifadeyi özgürce açıklama hakkının daha fazla yok edilmesi tehlikesi hiç olmadığı kadar gerçekleşmeye yakındır” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol