Öne Çıkanlar elazığyerelhaber google SARIÇİÇEK Otomobil Kamyonete Arkadan Çarptı: 2 Yaralı elazığhaber

Bu haber kez okundu.

BENİM ADAYIM YOK

HABER: GÜLÇİN TURGUT-“ 2021 yılında ki seçimde verdiğim söz doğrultusunda olağan kongremizde aday olmayacağım” diyen Başkan Mustafa Yentür, desteklediği bir adayın olmadığını belirterek, ”Hizmet bayrağını devir alacak olan meslektaşlarımın bu bayrağı daha yükseklere çıkaracaklarına inanıyorum.” dedi.   

Elazığ Barosu, 15 – 16 Ekim 2022 tarihleri arasında genel kurulunu gerçekleştirecek. Hafta sonu yapılacak olan seçimlerde 2 isim yarışacak. En fazla oyu alan aday Elazığ Barosu’nun yeni başkanı olacak. Yeni dönem için aday olmadığını belirten mevcut başkan Mustafa Yentür,  Baro başkanlığını  2018 yılından bu yana yürüttüğünü ifade ederek yönetim ve baro  üyeleri olarak üzerlerine düşen görevi yerine getirdiklerini belirtti. Yentür, baro başkanlık görevinin seçimlerden sonra son bulacağını dile getirerek,  “Yürütmekte olduğum bu kutsal görevi kısa bir süre sonra yeni arkadaşlarıma devredeceğim. Her iki değerli meslektaşıma balarılar dilerim.” dedi.

SIKINTILARI ÇÖZMEK İÇİN ÇALIŞTIK, ÇABALADIK

Birçok toplumsal çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Yentür, “2018 yılından bu yana 4 yıldır baro başkanlığı yapıyorum. Bu süreçte sıkıntıları çözmek için çalıştık, çabaladık. Bunlardan bazıları, adliyeye girişlerde vatandaş giriş kapısını kullanıyorduk. Avukat girişi kapısı olduğunu halde güvenlik nedeniyle ana kapıdan giriş yapmak zorunda bırakmışlardı. Dönemin Emniyet Müdürü Doğan Cangül’e durumu anlattık rica ettik bize yardımcı oldu, avukat giriş kapısını kullanmaya başladık. Adliyede avukat bekleme odaları, vatandaş bekleme odası olmuştu. Biz buraya kartlı geçiş sistemi yaptık bu şekilde sadece avukatların bekleme salonu olmuş oldu. Avukat hizmet binası projemiz vardı. Bu projeyi bütün başkanlar söylerdi yapan olmadı. Biz geldiğimizde sağ olsun o dönemin Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun destekleriyle hizmet binasının temelini attık ama şu anki barolar birliği müteahhitte fiyat farkı vermediği için müteahhit işi bıraktı ve bina tamamlanamadı. Eğitimlere önem verdik. Arabuluculuk eğitimi düzenledik.  Ankara’da düzenlenen eğitim seminerlere genç avukat arkadaşlarımız elimizden geldiği kadar göndermeye çalıştık.  Başkanlık yaptığımız dönemde deprem yaşadık. Bu süreçte diğer barolar tarafından gönderilen 2 bin 200 tane kayıtlı çocuğa Elazığ barosu olarak yardımcı olduk. Hediyeleri bire bir avukat arkadaşlarımız çocuklara okullarında teslim etti. Kayıt dışı yaptığımız yardımlarda oldu. Pandemi sürecinde meslektaşlarımızın sağlıkları ile ilgili gereken tedbirleri aldık. Pandemi sürecinde ‘5 Nisan Avukatlar Günü’nü 2 yıl kutlayamadık. Bizde gönüllerini alacak şekilde hediyeler vermeye çalıştık. Bunlar gibi birçok çalışmalarımız oldu.” dedi.

İKİ MESLEKTAŞIMIZDA EŞİT MESAFEDEYİZ

2021 yılında ki seçimde verdiğim söz doğrultusunda aday olmadığını kaydeden Başkan Yentür, “Seçim tarihimiz 15-16 Ekim’de. 15 Ekim’de genel kurul, 16 Ekim’de seçim olacak. Ben geçen dönem seçimlerin açıklandığı akşam, önümüzde ki dönem başkanlık seçimine aday olmayacağımı söylemiştim. Sözümü tuttum aday değilim. İki arkadaşımız aday avukat Onur Köse ve avukat  Melih Efe ikisi de kardeşimizdir, ikisine de eşit mesafedeyim. İki arkadaşıma da başarılar diliyorum.” diye konuştu.

BARO BAŞKANININ ULAŞILABİLİR OLMASI ÇOK ÖNEMLİ

Yeni seçilecek olan başkana hem başarılar, hem de tavsiyelerde bulunan Başkan Yentür, “Benim Hazar Gölü’nde tesis yapma projemiz vardı. Şuan bir aday arkadaşımızın projeleri arasında var. İnşallah seçilecek olan arkadaşımız bu projeyi hayata geçirir ve yarım kalan avukat hizmet binasını tamamlar.  Seçim bir gün ertesi gün hepimiz arkadaşız yüz yüze bakıyoruz. Seçilecek arkadaşın herkese eşit mesafede olmasını, en önemlisi baro başkanı için ulaşılabilir olmak çok önemli. Bana gece saat 4 bile olsa avukat arkadaş rahat bir şekilde ulaşabiliyordu. İnşallah yeni seçilen başkanımızda en az benim kadar ulaşılabilir olur. Tük kurumlarla diyaloğunun iyi olmasını öneriyorum, çünkü bunlar önemli.” ifadelerini kulandı.,

HİÇBİR SIKINTISI ÇÖZÜME KAVUŞMUYOR

Avukatların mesleki sıkıntısına da değinen Baro Başkanı Yentür, “Avukatların hiçbir sıkıntısı çözüme kavuşmuyor. En önemlisi bizim can güvenliğimiz yok. Bizi taraf olarak görüyorlar. Biz taraf değiliz, vekiliz. İnsanların boşanmalarına,  icraya düşmelerine, adam vurmalarına biz sebep olmuyoruz. Bizi sorumlu tutmaları, bize karşı eylemde bulunmaları çok mantıksız. Can güvenliğimiz olmadığı için çalışamaz hale geliyoruz. Biz çalışmazsak insanların ana yasa hakkı olan savunma hakkı kısıtlanmış olacak. Toplumun bilinçlendirilmesi lazım.  Adalet bakanlığına ve barolar birliğine çok iş düşmekte. Bir diğer sıkıntı avukat ücretleri güncelleme yapılması geriyor. Genç meslektaşlarımız açlık sınırının altında yaşıyor, ofisleri yok home ofis çalışıyorlar. Ceza Muhakemesi Kanunu ( CMK ) dan aldıkları paralarla geçiniyorlar. Sıkıntılardan biri de Avukatların üvey evlat muamelesi görmesi.  Elazığ’da yok ama Türki’ye geneli olan bir durum var. Kamu kurum ve kuruluşlarında Avukatlık kanununun hiçe sayılması. Örneğin, tapu müdürlüğü, nüfus müdürlüğü bize evrak vermek zorunda vekâletimiz olduğu halde bize belgeyi vermiyor.  Davayı nasıl açacağım ben. Bu nedenle en büyük sorunlarımızdan biri de kurumlar. Yetkililerin yardımcı olması önlem almaşı şart.”dedi. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol