Öne Çıkanlar 2023 İFLASIN EŞİĞİNDE DUA BEKLİYOR STK Temsilcileri Bakan Soylu İle Görüştü Defterdarlık Binası Hizmete Açılıyor

Bu haber kez okundu.

Bilinçli ilk yardım hayat kurtarır

 ÖZEL HABER: İREM KARAKAYA- DİLEK YILDIRIM

Hayat kurtarıcı uygulamalardan biri olan ilk yardım, herkesin bilmesi gerektiği sağlık görevlerinden biridir. Özellikle ani gelişen kaza ve yaralanmalarda ilk yardım desteğinin oldukça önemli olduğunu belirten Hemşire Aydan Ayverdi, gazetemize ilk yardım hakkında önemli bilgiler verdi. İlk yardımın, gün içerisinde her an ihtiyaç duyulabilen durum olduğunu kaydeden Ayverdi,  “ Oldukça basit uygulamalar ile hayat kurtarmak mümkündür. Bu nedenle insanların ilk yardım konusunda bilgi sahibi olması önerilmektedir.” dedi.

İLK YARDIM İLKELERİNDEN BİRİ HAYAT KURTARMAKTADIR

İlk yardımın önemi sağlık açısından ve kişinin hayati değerlerinin normale dönmesi bakımından çok önemli olduğuna vurgu yapan Ayverdi ;   Herhangi bir kaza veya yaşamı tehlikeye düşüren bir durumda, sağlık görevlilerinin yardımı sağlanıncaya kadar, hayatın kurtarılması ya da durumun kötüye gitmesini önleyebilmek amacı ile olay yerinde, tıbbi araç gereç aranmaksızın, mevcut araç ve gereçlerle yapılan ilaçsız uygulamalardır. İlk yardım ilkelerinden biri hayat kurtarmaktadır. Olay anında ilk müdahalenin yapılması ve hastanın kendisini iyi hissetmesini sağlama görevi ilk yardım uzmanlarına ve ilk yardım konusunda bilgili kişilere düşmektedir.” şeklinde konuştu.

ÜÇ TEMEL AMACI VAR

İlkyardım uygulamalarının öncelikli üç temel amacı olduğunu belirten Hemşire Aydan Ayverdi, “Yaşamı kurtarmak ve sürdürülmesini sağlamak, Durumun daha da kötüleşmesini önlemek, Olanaklar ölçüsünde iyileşmeyi kolaylaştırmak.” İfadelerini kullandı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol