Öne Çıkanlar teşekkür GÜRKAN: HER YENİ İŞ ZİRVESİ YENİ BİR EKONOMİK HEYECAN VE TİCARİ FIRSATTIR Bursa Yıldırımspor BAŞKAN YILDIRIM BALIĞA ALKIŞ

Bu haber kez okundu.

Bir Sonraki Nesillere Çalışıyoruz

ÖZEL HABER: GÜLÇİN TURGUT

Elazığ Ağın İlçesi Belediye Başkanı Ali Uslu,  Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti Başkanı ve Günışığı - Yeni Ufuk Gazeteleri Genel Yayın Yönetmeni M.Nafiz Koca'yı ziyaret etti. Ziyaretlerinde 4 buçuk yıllık

başkanlık sürecinde yaptıkları yatırımlarını anlattı. Başkan Uslu,  temel hizmetlerden, kültürden sanata, sosyal belediyecilikten çevresel faaliyetlere her alanda çok kıymetli yatırımları Ağın İlçesi’ne kazandırdıklarını söyledi. Söz verdikleri projeleri bitirmek için büyük gayret gösterdiklerini ayrıca  2019 seçimlerinde taahhütlerinde olmayan projeleri de gerçekleştirdiklerini kaydetti. Başkan Uslu kazandırdıkları hizmetleri aktarırken yeni dönemde Belediye başkanlığına  tekrar aday olacağını da söyledi.

SÖZLERİMİZİ YERİNE GETİRDİK

2018 seçimlerinde aday olduklarında söz verdikleri seçim vaatlerini yerine getirdiklerini söyleyen Ağın Belediye Başkanı Ali Uslu, “2019 seçimlerinde aday olduğumuzda yapacağımız hizmetlerle, bırakacağımız eserlerle bir farklılığımız vardı. Taahhüdünü vermek için bir broşür hazırladık. Sosyal medyadan arz ettik hemşerilerimize. Biz bunları yaparken, bazı kesimler tarafından da şöyle deniliyordu; ‘Söylüyorlar ama hakikaten yapacak mı?’ Bugün geldiğimiz nokta hamdüsenalar olsun verdiğimiz sözleri yaptık.”dedi.

6 ARAÇ SÖZÜ VERMİŞTİK

İlçeye hem estetik anlamında hem de belediye filosunu genişletmek için bir çok çalışma yaptıklarını söyleyen Başkan Uslu, “Kent estetiği ile ilgili projemiz vardı. Uzun soluklu bir iş ama imkanlarımız dâhilinde yuvarlak çarşımızın yenilenmesi, sokakların peyzajı düzenlenmesi, mezarlık bakımı onarımları vardı. 18 tane mezarlığımız var. 14 mezarlığımızı duvarlarını ördük, tellerini çektik. Düzenlemesini yaptık. 6 tane araç sözü vermiştik. Niye altı araç sözü verdik? Ben polis memuruyken ilçeme 1 itfaiye kazandırdım. Dostlarımın, arkadaşlarımın bize destek olacak iş adamlarının gücünü bildiğim için 6 araç söz vermiştik. “ şeklinde konuştu.

13 TONLUK İÇME SUYU ARAZÖZÜ TAHSİSİ YAPILDI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver’in destekleriyle Ağın Belediyesi’ne 13 tonluk İçme Suyu Arazözü tahsisi yapıldığını kaydeden Başkan Uslu, “Bu araç Elazığ'da ne İl Özel idarede, ne Belediyede, ne de başka bir kurumda yok. 1 tane içme suyu arazözü, 9 tane araç getirdik. Getirdiğimiz araç gereç iş makinalarını bugünkü mali değeri 20 milyon lira civarında. Bunlar hepsi belediye bütçesine de gelir. Çünkü bu araç ve ekipmanları vatandaşlara kiraya veriyoruz. Kiraya verip buradan da gelir elde edip personellerin maaşları konusunda ilçeye yapılacak hizmetler konusunda elimiz kuvvetli oluyor. Biz bunu üretken belediyecilik anlayışıyla, tarlada ekip biçerekten, nohudumuzu ekip biçerekten iş makinelerimizi çalıştırarak, dengeyi koruyoruz. “ şeklinde konuştu.

DERİ FABRİKASINI SATIN ALDIK

2013 yılından bu yana ilçede atıl durumda bulunan ve halk bankasına ait olan deri fabrikasını alarak, belediyeye tahsis ettiklerini söyleyen Başkan Uslu,  “Deri fabrikası satın aldık. Tabii bunlar taahhütlerimizin dışındaydı. Broşürümüzde, seçim taahhüdümüzde neyi söylediysek onu yaptık. 5 tane mega projemiz var. Taahhütlerimizin dışında. Bunların en başında, en önemlisi deri fabrikası. Deri fabrikasının şu anda çatıları yenileniyor.”dedi.

BADEM KIRMA İŞLEME PAKETLEME TESİSİMİZİ HİZMETE AÇACAĞIZ

DAP İdaresi destekli Badem Kırma İşleme ve Paketleme Tesisi projesinin yakın tarihte hizmete açılacağını belirterek, “10. ayın sonunda Allah nasip kısmet ederse badem kırma işleme paketleme tesisimiz hazır. Binanın fiziki durumu tadilatı bittikten sonra faaliyete geçecek. Leblebi üretim ve paketleme tesisinin makinaları hazır. DAP destekli faaliyete geçecek.” diye konuştu.

DERİ FABRİKASININ İLÇEYE KATKISI BÜYÜK

Başkan Ali Uslu, deri fabrikasının ilçeye belediyeye katkısının büyük olduğunu kaydederek, “Deprem sürecinden geçtik. 6 Şubat depreminde bizim çok yoğunluğumuz vardı. Malatya'daki hemşehrilerimizin eşyalarının depolanması için fabrika sığınak oldu. Ücretsiz yaptık.”dedi.

10 TANE LOJMANIMIZI YENİLEDİK

Fabrikası bünyesinde yer alan lojmanların ve misafirhanelerin bakım ve onarım çalışmaları tamamlanarak depremzedelerin misafir edildiğini dile getiren Başkan Uslu, “10 tane lojmanımız var. Burayı depremzedeler için çatısından laminant parkesine kadar hepsini yeniledik. 10 tane lojmanın bugünkü tadilat değeri 5 milyon lira. Bunlar hep kendi bütçelerimizle yapılan işler. Şu anda da 14 tane 1 artı 1 misafirhanelerin tadilatı sürüyor. Çocuklu olan depremzedeleri 2 artı 1’e yerleştirdik. Bir artı bire de sadece eşiyle karı koca olan yaşlılarımızdan oluşan bir misafirhaneler. Emniyet amirliği yapılana kadar 1 buçuk sene bizim binamızda hizmet verdi. Çok şükür hamdolsun Sayın Bakanımız Mehmet Aktaş'ın destekleriyle o dönem genel müdürümüzdü himayesiyle, onun onurlarıyla güzel bir hizmet binamız yapıldı. ” ifadelerini kullandı.

DEVLET HASTANESİ YAPILACAK

Ağın’a bir devlet hastanesi yapılacağını kaydeden Başkan Uslu, “Kamu Yatırımları Genel Müdürü kıymetli hemşerimiz Nebi Çelik desteğiyle, Sayın Cumhurbaşkanımız tensipleriyle yatırıma alındı. Deri Fabrikasının 46 dönümlük arazisinin 2 bin 4 bin 300 metresini hastaneye ücretsiz olarak tahsis ettik.” dedi.

MEGA PROJELERDEN BİRİ DERİ FABRİKASI

Mega projelerinden birinin deri fabrikası olduğunu söyleyen Başkan Uslu, “Şöyle bir baktığımızda fabrika hastaneye de vesile oldu. Depremzedelere vesile oldu. Bundan sonraki süreçte istihdama da destek olacak. Mega projelerimizden biri deri fabrikası. İkincisi kapalı spor salonu, üçüncüsü kanalizasyon, paket arıtma büyük bir yatırım. 10 milyon lira civarında.“ şeklinde konuştu.

BİR DİĞER MEGA PROJE MOTOFEST

Ağın Motofest geleneksel hale getirip her yıl düzenlemeyi düşündüklerini söyleyen Başkan Uslu, “Mega projelerden biri de Motofest. Moto kamp alanımızın yaklaşık 60 dönümü Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nden tahsisini aldık. DSİ’nin kullanım alanıyla baktığımız zaman yaklaşık 200 dönümlük bir yarımadadan bahsediyoruz. Geçen sene Motofest ilkini yapmıştık. Bu sene ikincisini yaptık. Ve bu süreçten sonra da Allah nasip kısmet ederse her sene geleneksel hale gelecek. Çok güzel ilçede bir etkinlik alanı, mesire alanı da oluşturmuş olduk. Bunları ilçemize iş adamlarının, dostlarımızın, kıymetli bürokratlarımızın sayesinde yapıyoruz.  Bugüne kadar milletvekilimiz yoktu. Bu süreçten sonra kıymetli vekilimiz Semih Işıkver'in destekleri var.”dedi.

AĞIN EN GÜZEL YATIRIMI HAK EDEN BİR İLÇE

Başkan Uslu, Ağın’ın birçok güzellikleri yatırımları hak eden ettiklerini belirterek, “Rabb'im devletimize zeval vermesin. Ağın birçok güzellikleri hak eden en güzel yatırımı hak eden bir ilçemiz. Ama bugüne kadar maalesef unutulmuş bir ilçe. Hem il bürokratlarında, hem de yatırım konusunda biz her zaman şunu söyledik. Bir sonraki seçimlere değil, bir sonraki nesillere çalışacağız. Bunun sözünü verdik. Onun için dün yanımızda olanlar bugün karşımızda. Dün karşımızda olanlar da bugün yanımızda kol kola. Çünkü karşımızda olan menfaatsizdi sadece siyasi anlamda bir destekledikleri vardı. 4 buçuk senelik süreçte yaptıklarımızı görünce senin yanındayız diyenlerde var. Ben ilçeme destek olan herkese teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

YAPTIKLARIMIZ, YAPACAKLARIMIZIN TEMİNATIDIR

31 Mart yerel seçimlerinde yeniden aday olacağını belirten Başkan Uslu, “Allah nasip kısmet ederse. Rabb'im bizi tekrar nasip eder, bu makama hemşerilerimiz layık görürse yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır deriz. Bir bu kadar daha eksiğimiz var. Projelerimizi yine taahhütlerimizi vereceğiz. Bunlar da yine daha sonra kamuoyuyla paylaşacağız inşallah. “dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol