Öne Çıkanlar ARPA FİYATLARI GÖZDEN GEÇİRİLSİN Halis Zafer Koç Korgeneralliğe Terfi Etti ENDİŞELİ BEKLEYİŞ FIRAT FESTTE KONSER VE SİNEMA ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ MHP İL BAŞKANI IŞIKVERDEN 19 MAYIS MESAJI

Bu haber kez okundu.

Biz Bıktık, TOKİ Bıkmadı!

Sivrice Eski Belediye Başkanı Metin Öztürk, TOKİ’nin Sivrice İlçesi’nde yapılan deprem konutlarının ‘ben yaptım oldu’ mantığıyla inşa edildiğini belirterek, müteahhit firma tarafından yapılan işlerdeki eksikler ve usulsüzlükler yüzünden Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunacağını bildirdi.

Elazığ’da 24 Ocak’ta meydana gelen 6.8’lik depremin ardından merkez üssü Sivrice ilçesinde yapımına başlanan 305 konut, 86 iş yeri sahiplerine teslim edilirken, TOKİ’nin ihale ettiği yüklenici firmanın ihale şartnamesine uygun olarak yapılmaması Sivriceli vatandaşları bezdirdi. İnşa ettiği evlerde, güvenlikten kullanılan malzemeye, altyapıdan ulaşıma kadar farklı şikayetlerle gündeme gelen TOKİ’nin ihale ettiği Özkar firması için suç duyurusunda bulanacağını ifade eden Sivrice Eski Belediye Başkanı Metin Öztürk Sivricelilerden  destek istedi.

GÜNIŞIĞI’NA AÇIKLADI

Müteahhit firma tarafından yapılan işlerdeki eksikler ve usulsüzlükler nedeniyle Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmaya hazırlanan Sivrice Eski Belediye Başkanı Metin Öztürk, gazetemize yaptığı açıklamada; “Ben yarın saat 10:00’da Elazığ Adliyesi’ne geleceğim. Sivrice’den kimse gelir mi, gelmez mi? Bilmiyorum. Çünkü hadi gelin beraber gidip dilekçe verelim diye kimseye bir şey demedim. Sadece sosyal medya hesabından mesajımı verdim. Çarşamba günü saat 10:00’da Cumhuriyet Savcılığına gideceğim ve suç duyurusunda bulunacağım. Suç duyurusunda bulunduktan sonra saat 11:00’de Elazığ Adliyesi binasının önünde suç duyurusu ve yaptığı şikayetle ilgili basın açıklaması yapacağım.” dedi.

ŞARTNAMEYE  UYGUN YAPILMADI

Sivriceli olarak kendisini, ailesini TOKİ Müteahhidi mağduru olarak gören, yapılan haksızlık ve hukuksuzluklara karşı olan, tüm Sivriceliler’i Çarşamba günü Elazığ Adliye Sarayı’na gelerek dilekçe vermeye davet eden Sivrice Eski Belediye Başkanı Metin Öztürk, “Ben yarın şikayet dilekçesini yarın basına da dağıtacağım. TOKİ burayı ÖZKAR isimli bir firmaya ihale etmiş. Firma ihale şartnamesine uygun olarak hiçbir şeyi yapmadı.” şeklinde konuştu.

HENÜZ TAM TESLİM ALAMAYANLAR VAR

Halen daha evlerini ve iş yerlerini teslim almayan hak sahiplerinin olduğunu belirten Öztürk, “Caddeler daracık ve standartın altında, evler istenen düzeyde değil, çevre düzenlemesi kapsamında buraya palmiye ağaçları dikildi. Bu ağaç biliyorsunuz Akdeniz bitki örtüsüne has bir ağaç türü. Bu ağaçların hepsi kurudu. Henüz evlerini tam teslim alamayanlar var. İşyerlerini tam teslim edemediler. Ne kadar borcumuz var belli değil. Bu gibi benzeri konular. Bu konuda şikayetlerimizi Cumhuriyet Başsavcılığına bildireceğiz. Biz zaten şikayet dilekçemizi basın mensubu arkadaşlarımıza dağıtacağız.” ifadelerini kullandı. 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol