Öne Çıkanlar ACILAR DİNDİRİLECEK İl Özel İdare Farklı Branşlarda da Ses Getirme Hedefinde! Polis Ekipleri Maske Uyarısı Yapıyor  Dünya KİCK BOKS Federasyonu  Elazığda 2. Etap 3 Bant Bilardo

Bu haber kez okundu.

“Biz Bir Elmanın İki Yarısıyız!”

HABER: GÜLÇİN TURGUT

Aslen Elazığlı olan Prof. Dr. Mehmet Çelik,  Malatya'nın fethinin 922. kutlama yılı programında  yaptığı konuşma Elazığlıların büyük tepkisine neden olmuş, sosyal medyada tepkilerini dile getiren Elazığlılar Prof. Dr. Mehmet Çelik’in özür dilemesi çağrısında bulunmuşlardı….

Geçtiğimiz günlerde Malatya'nın fethinin 922. kutlama yılı programına katılan Prof. Dr. Mehmet Çelik, Elazığ'ı hedef alan açıklamalarda bulunmasına tepkiler artarak devam ediyor.

Malatyanethaber’de yer alan açıklamalarda Prof. Dr. Mehmet Çelik'in, Elazığlıları hasetlik gibi ağır ve anlamsız bir ithamla birlikte anarak “Elazığlıların dediklerini ciddiye almayın” gibi kabul edilemez birçok anlamsız cümleye imza attığı görüldü.

İki kardeş şehir olan ve her zor günde birbirlerinin yanında olan Elazığ ve Malatya arasında, 6 Şubat depreminin getirdiği acı ve yük henüz üzerimizdeyken bir fitne çıkarma girişimi ise en başta Malatyalılardan döndü.

Prof. Çelik’in açıklamalarına sosyal medya üzerinden yanıt veren Malatyalılar, iki şehrin kardeş olduğunu, Elazığlıların 6 Şubat depremleri nedeniyle adeta Malatya için kendilerini seferber ettiklerini ve bu açıklamaların karşılıksız olduğunu dile getirdiler.
İşte o yorumlardan bazıları:

“Yapmayın. Elazığ deprem de Malatya ya can suyu oldu..3 Ay bizi misafir ettiler...Evlerinde börekler, ekmekler, yemekler...Bir Malatyalı olarak iyi ki varsın Elazığ... Esnafı harika... İnsanları harika ..Seni seviyorum Elazığ...”

"Boş laf ve boş boğazlık. "İkimiz birimiz, birimiz ikimiz. afette yük değil, yük aldılar gece gündüz demeden yardım ettiler...”

“Ben Malatyalıyım ama yüzlerce Elazığlı dostum, arkadaşım ve komşum var. Halk arasında hiçbir ayırım yok. Koskoca bir profesör neden böyle bir açıklama ihtiyacı duydu anlayamadım. Böyle ayrımcılık yapmanın bir manası yok. Elazığ’a gittiğimde kendi memleketim gibi seviniyorum. Biz gakgoları seviyoruz.”

“Deprem zamanı Elazığ bize sıcak ekmek yetiştirdi. Malatya-Elazığ kardeş şehirdir.”

“Malatyalı olarak söylüyorum Elazığlılardan, belki de Malatyalılardan daha çok ilgi ve sevgi görmüşümdür bir elmanın (Elazığ-Malatya) yarısı gibiyiz.”

“Bizler hem Elazığlıyız hem Malatyalıyız birbirimize düşürmeyin aklınızı alırız.”

“Malatya kalitedir ,vizyonlu bir yaşam şekli vardır, dünyada bilinen bir şehirdir, büyük insanlar yetiştirmiştir, bu sözde çok vasat olmuş, bir yeri överken bir yeri klişeleştirmek doğru değil, sokak ağızlı bir konuşma, hiç yakışmadı koskoca profesöre. sadece diploma değil kişilik gelişmeli.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol