Öne Çıkanlar 2023 DEPREM yerelhaber Elazığ Vali Yırık

Bu haber kez okundu.

Borcu Borçla Kapatıyoruz!

ÖZEL HABER: GÜLÇİN TURGUT

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala, Elazığ’da vatandaşlar bayram alışverişi yapmaya başladı. Kimi vatandaş bayramın yaklaşmasıyla Kapalı Çarşı'da, Gazi Caddesi’nde alışveriş yaparken, bazı vatandaşta AVM’lere akın etmeye başladı. Esnaf, yaşanan yoğunluk nedeniyle satışlarında hareketlilik olduğunu belirtirken, kredi kartıyla ödemelerin artışta olduğuna da vurgu yaptılar. Esnaf kendileri için ödeme şeklinde çok satışların önemli olduğuna söylerken, Vatandaşlar ise Ekonomik kriz, faturaların yükselmesi derken kredi kartı borçları yükseldiğini belirterek, “Bir bankadan çekiyoruz, diğer bankaya borcumuzu ödüyoruz” dediler.

GEÇTİĞİMİZ YILLAR NAKİT DAHA ÇOK PİYASADA VARDI

Elazığ’da yıllardır giyim satışı yapan Belediye Çarşısı Esnaflarından Ali Işık, satışların kredi kartı ile olmasının kendileri için avantajlı olmadığını  kaydederek, “Eskiden nakit daha çok piyasada vardı. Şimdi herkes borca giriyor. Kredi kartı, 40 gün sonra ödüyorlar mesela. Kartlı satışlardan çok memnun değiliz, bankalar bizden kesinti yapıyor. Bankalarda biraz bizi mecbur kıldılar. Kart bize yaramıyor, nakit daha iyi oluyor bizim için.” dedi.

DEFTERE YAZSAK BİLE KARTLA ÇEKTİREN MÜŞTERİ VAR

Bayram hazırlık yapan vatandaşların birde Babalar Günü hediye telaşında olduğunu kaydeden Akar Giyim İşletmecisi Resul Akar, “Vatandaşlar çoğunlukla kredi kartıyla alışveriş yapıyor. Nakit dönse piyasada para daha iyi olur. Kartı kartını blokeli kullanıyoruz. Bankada para 40 gün hemen hemen blokeli kalıyor. Nakit olsa daha iyi olur. Önceden nakit daha çok kullanılıyordu. Şimdi kredi kartı. Taksitli deftere yazsak bile onu kartla çektiren müşteriler var.”  diye konuştu.

BİZİM İÇİN SATIŞ ÖNEMLİ

Vatandaşlar bütçesine göre uygun alışveriş yapmaya başladıklarını belirten Kardeşler Giyim İşletmecisi Mustafa Işık ise “Alışverişlerde bayram öncesi yoğunluk yaşanıyor. Önceki yıllarda satışlarda ödemeler çoğunluk nakitti, şimdi kredi kartı. Nakit olsa daha iyi olur. Çünkü daha kısa vadede alıyoruz. Peşin alıyoruz.  Kredi kartı olunca biz 40 gün, 48 gün, 56 gün beklemek zorunda kalıyoruz. Daha öncesinde alırsak bankalar faiz kesiyor. Ancak biz artık bu bakmıyoruz. Bizim için satış önemli .” İfadelerini kullandı.

 “KREDİ KARTIYLA ÖDEMEK ZORUNDA KALIYORUZ”

Görüşünü aldığımız vatandaşlardan Dilek Genç, “Kartı mecburen kullanıyoruz. Kredi kartı kullanmazsak geçinemeyiz. İhtiyaçlarımızın giderlerini kredi kartıyla ödemek zorunda kalıyoruz. Bazen kredi kartı borçlarının asgarisini bile ödeyemez durumda oluyoruz. Mecburen başka bankadan kredi çekiyoruz.” Dedi.

ÇOK DİKKATLİ KULLANMAK GEREKİYOR

Ahmet Kara ise, “Aldığımız  maaş yetmiyor. Kredi kartı kullanıyoruz daha sonra asgarisini ödüyoruz. Asgarisi birikince de mecbur kapatmak için başka bankadan kredi çekiyoruz. Ben 4 tane kredi kartı kullanıyorum. Kredi kartı ödemelerim geldiği zaman diğer bankadan aktarıp ödeyebiliyorum. Çok dikkatli kullanmak gerekiyor. Kredi kartı artık boşanmalara bile sebep oluyor.”dedi

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol