Öne Çıkanlar TEK AMACIMIZ ESNAFIMIZA HİZMET ETMEK Zülfü Demirbağ Türk Eğitim Sen BAŞKAN YAVUZ SİTEM ETTİ  malatya argovan spor

Bu haber kez okundu.

Bu fasulye artık 7 buçuk lira değil!

ÖZEL HABER- GÜLÇİN TURGUT

Elazığ’da bu hafta semt pazarında zam şampiyonu fasulye oldu. Fasulye tüketicinin hem gözünü hem cebini yakıyor. Aynı şekilde geçen hafta 10-15 liradan alıcı bulan domates ise, 8 liraya gerileyerek indirim şampiyonu oldu.

Elazığ’da Perşembe günlerinin yoğun olduğu Perşembe Pazarı'nda tezgahlarda yer alan yeşil fasulye pazarın zam şampiyonu oldu. Fasulyenin etiketini gören vatandaşlar, fasulyeye sadece bakmakla yetindi.

Elazığ’da bu hafta semt pazarında zam şampiyonu fasulye oldu. Fasulye tüketicinin hem gözünü hem cebini yakıyor. Aynı şekilde geçen hafta 10-15 liradan alıcı bulan domates ise, 8 liraya gerileyerek indirim şampiyonu oldu.

Elazığ’da Perşembe günlerinin yoğun olduğu Perşembe Pazarı'nda tezgahlarda yer alan yeşil fasulye pazarın zam şampiyonu oldu. Fasulyenin etiketini gören vatandaşlar, fasulyeye sadece bakmakla yetindi.

Pazarda sofraların en temel ihtiyaçları olan patates 14 TL, soğan kilogramı 10-12 lira, domates 8-10 , salatalık 10 liradan tezgahlarda yerini aldı.

Döviz kurlarının yükselmesi ve buna bağlı olarak akaryakıt fiyatlarının yükselmesi ile artan üretim maliyetleri nedeni ile birçok sebze ve meyve fiyatları cep yakmaya devam ediyor. Elazığ’da artan hava sıcaklığı pazar esnafının alışverişine engel teşkil ederken, fiyatların artması da ürün satışını azalttı. Geçen haftaya göre birçok ürünün fiyatı değişmezken taze fasulye 40 TL’lik güncel fiyatı ile pazarın zam şampiyonu oldu.

O ŞARKI ARTIK TARİH OLDU

Pazarın şampiyonu ise kilogramı 40 liralık fiyatı ile fasulye oldu.  Fasulyenin fiyat etiketi görenleri şoke ederken akıllara ‘Bu fasulye 7 buçuk lira’ şarkısını getirdi. 2010 yılında Ankaralı Ayşe Dinçer’in çıkardığı, 7 yıl önce filmi için Ata Demirer’in de seslendirdiği şarkı artık tarih oldu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol