Öne Çıkanlar 2023 yeniufuk elazığyeniufuk spor Bilgilendirme Toplantıları Devam Ediyor Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Bu haber kez okundu.

BULUT, DİYANET EĞİTİM KÜLLİYESİ’NDE İNCELEMELERDE BULUNDU

Metin Bulut, külliyenin hizmete girmesiyle, Harput’un yeniden ilim ve kültür merkezi olacağını söyledi.

8 bin 600 metrekare alan üzerine inşa edilen; içerisinde eğitim ve konferans salonları, sosyal tesisler, kursiyer konaklama evleri ve lojmanlardan oluşan Harput Diyanet Külliyesi tamamlandı.

AK Parti Elazığ Milletvekili ve MKYK üyesi Metin Bulut, örnek mimarisiyle Selçuklu ve Osmanlı’dan izler taşıyan, Harput'un dokusuna uygun inşa edilen Diyanet Eğitim Külliyesinde incelemelerde bulundu.

Metin Bulut, yapımı tamamlanan külliye ile ilgili Harput Diyanet Eğitim Merkezi Müdürü Turgut Tunç’tan da bilgi aldı.

TUNÇ: “VEKİLİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Harput Diyanet Eğitim Merkezi Müdürü Turgut Tunç, kısa süre içerisinde yeni hizmet binasına taşınacaklarını söyledi. Tunç, Harput Diyanet Külliyesi’nin yapımında emeği geçenlere teşekkür etti. Tunç, “Birçok ilin özlemi olan bu binanın yapılması için çalışmalar yürüten bir safhada biz bu binayı eğitim merkezimizi, dini ihtisas müdürlüğü binamızı bitirdik. Aslında Harput, ilmiyle, edebiyatıyla, geleneğiyle vardı. Yılların birikimi burada vardır, Beyzade Efendiler, İmam efendilerinin olduğu bir mekandayız. Bu etapta burası yaşanabilir bir şehir olmasının, yer olmasının en önemli yanı burada yaşayan insanların olması. Bu etapta bu kurumuzun yapılmasında büyük emekleri olan muhterem sayın vekilimiz Sayın Metin Bulut Beye teşekkür ediyorum” dedi.

BULUT: “HARPUT KENDİNE YAKIŞIR BİR TESİSLE BULUŞTU”

Ak parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut, Diyanet Külliyesi’nin hizmet vermeye başlamasıyla Harput’un yeniden ilim ve kültür merkezi olacağını söyledi. Bulut, “Çok büyük bir takip sonucu bugün çok hızlı bir şekilde bitirdik evet biz bu işin planlayanı, çıkartını, yapardık ama takip eden olmayınca bütün işler açıkta kalır onların takibi sayesinde bugün Harput’a yakışır bir tesisle buluştu Harput. Aslında geçmişten bugüne Harput’un marka değeri olmasının altından yatan temel sebeplerden bir tanesi Harput’un ilim kenti olması, edebiyat kendi olması, bilim kenti olması, manevi başkent olması bölgesi bu yönüyle aslında marka değeri oluşmuştu. Geçmişte Harput varlığını buradaki kolejlere borçluydu o günden bugüne devam eden bir gelenek bir dönem kesintiye uğramıştı biz istedik ki Harput’ta bu kesinti olmasın, bu ülkenin hatta Ortadoğu’nun bilim ve irfan merkezlerinden bir tanesi olsun o yüzden Harput’a Diyanet Külliyesi yakışır dedik. Kendi alanından en örnek, en büyük, en güzel külliyelerden bir tanesini multi disiplinle bir çalışmayla bütün arkadaşların birlikte çalışmasıyla gerçekleştirdik” dedi.

BULUT: “BENİ EN ÇOK HEYECANLANDIRAN ÇALIŞMALARDAN BİR TANESİ”

Bulut, külliyenin yakın zaman sonra açılacağını kaydetti. Bulut, “Herkes o kadar çok istekliydi ki takibiyle alakalı çok sıkı bir çalışma ortaya koyuldu ve bugün dün daha inşaatı önünde yaptığımız açıklamayı bugün hep birlikte bitmiş olan külliyenin önünde yapıyoruz. Allah nasip ederse çok yakın zaman içerisinde de yine eğitmenlerin ve öğrencilerin geldiği ki Türkiye’nin her tarafından gelecek öğrenciler ve eğitmenler olacak onlarla birlikte bu açılışımızı yapıp bu sevincimizi bütün Elazığ halkıyla paylaşmış oluruz. Siyasi hayatımız boyunca pek çok hizmete imza attık ama bana sorsanız beni en çok heyecanlandıran, en çok mutlu eden siyaset bittikten sonrada baktığımda mutlu olabileceğim çalışmalardan bir tanesi” ifadelerini kullandı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol