Öne Çıkanlar 2023 yeniufuk elazığyeniufuk spor Bilgilendirme Toplantıları Devam Ediyor Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Bu haber kez okundu.

BULUT, KUZOVALILARLA BULUŞTU

Bulut, toplantıda yaptığı konuşmada; 3 sene önce Kuzova Bölgesi’ndeki sulama problemini çözdüklerini belirterek, bölgeye gelen suyla birlikte tarımsal üretimin arttığını kaydetti.  

Kuzova'nın, tarım için oldukça verimli bir bölge olduğunu ifade eden Bulut; üretimin aksamaması ve hızlanarak artması için gerekli desteği vermeye devam edeceklerini vurguladı.

"Çiftçimizin, Üreticimizin Yanında Olmaya Devam Edeceğiz"

Çiftçilerin ve üreticilerin yanında olacaklarını durmaya devam edeceklerini kaydeden Bulut, Malum, Kuzova'daki sulama sorunu 33-35 yıllık bir meseleydi.

Ama Allah'a hamdolsun ki; 3 yıl önce Kuzova suyla buluştu.

Suyla buluştuğunda da, Kuzova'nın nasıl yeşerdiğini gördük.

Havadan geçerken Kuzova'nın yeşillendiğini görmek, insanın gönlünü ferahlatıyor. Kuzova halkı da, bu işin hakkını verdi.

Nasıl hakkını verdi? Pek çok yerde insanlar ekmekten, biçmekten imtina ederken, Kuzovalı kardeşlerimiz daha fazla nasıl ekebilirim, onun mücadelesini verdi.

Bu takdire şayan bir şeydir.”dedi

“Elazığ'da Üretilen Pancarın 60 Bin Tonu Kuzova Bölgesi’nde Üretildi”

Kuzova Bölgesi’nde, sulama sonrasında gerçekleşen tarımsal üretime de dikkat çeken Bulut;“ Çok kısa zamanda, Elazığ'da üretilen pancarın 60 Bin tonu Kuzova bölgesinde üretildi.

Bu bizim açımızdan fevkalade sevindiricidir.

Yapılan istasyon ve işletme şeklinden dolayı, bu sene bir takım sıkıntılarla karşılaşacağımızla alakalı bir takım tebligatlar geldi.

Evet, geçmişteki gibi belki 3 seneye yakın bir süre bedava elektrik verdi.

Bunu sürdürmek çok mümkün olmayabilir.

Ama şunu söylüyorum; Buradaki vatandaşımızın, maksimum düzeyde yükünü almak bizim, mükellefiyetimiz, boynumuzun borcudur.

Biz elimizden geleni yapacağız.

Bu suyun sürekli akmasıyla alakalı mücadeleyi vereceğiz.

Bu sene yine, tarlalarımızı ekip biçelim. İnşallah, önümüzdeki senelerde de kendi enerjisiyle, kendi alanını, kendi sahasını sulayan bir bölge, hem sizi, hem bizi hem de ülkeyi mutlu ve memnun edecektir." İfadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
BulutKUZOVALILARLA BULUŞTU

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol