Öne Çıkanlar 2023 yeniufuk elazığyeniufuk spor Bilgilendirme Toplantıları Devam Ediyor Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Bu haber kez okundu.

Bulut, “Zorlukları Daha Derinden Hisseden Bir Meslek Grubundayız”

Tüm dünyayı derinden sarsan koronavirüs salgını pek çok sektörde olduğu gibi kültür sanat dünyasında da büyük hasarlar bıraktı.

1 Temmuz’dan önce 4 aydan daha uzun bir süre kapalı kalan tiyatrolar bu zaman diliminde pek çok sıkıntıyla karşı karşıya kaldı. Gelen yeni tedbirler ile kapanan tiyatrolar, tiyatrocuları düşündürmeye başladı.

Gazetemize değerlendirmelerde bulunan Elazığ Belediye Konservatuarı Tiyatro Bölüm Başkanı Mehmet Reşat Bulut, “Tiyatrocuların durumu ki sadece tiyatro icracıları değil tüm sanat çalışanlarının yıprandığı bir süreç yaşıyoruz.

Hassas dengeler üzerine icra yapılan bir çalışma alanı sanat, bu bağlamda bakınca zorlukları daha derinden hisseden bir meslek grubundayız” ifadelerini kullandı.

“TÜM SANAT ÇALIŞANLARININ YIPRANDIĞI BİR SÜREÇ YAŞIYORUZ”

Zorlukları derinden hisseden bir meslek grubunda bulunduklarını söyleyen Bulut, “Covid-19 dolayısıyla kapanan tiyatroların normalleşme çalışmaları kapsamında 1 Temmuz'da tekrar açılması bizleri işimizin icrası noktasında mutlu ama salgın hastalık dolayısıyla ilgili tedirgin ettiği bir dönemdi. Bakanlığın bu yöndeki tedbirler listesine birebir uyarak sahne etkinliklerimizi gerçekleştirdik.

Tekrar kapanması ise salgının seyri açısından elzem bir durumdu.

Etkilenme hususunda elbette olumsuz etkiledi ama hastalık gözümüzü korkuttuğu için haklıda buluyorum ben kendi adıma.

Tiyatrocuların durumu ki sadece tiyatro icracıları değil tüm sanat çalışanlarının yıprandığı bir süreç yaşıyoruz.

Hassas dengeler üzerine icra yapılan bir çalışma alanı sanat, bu bağlamda bakınca zorlukları daha derinden hisseden bir meslek grubundayız” diye konuştu.

“KÜLTÜR BAKANLIĞI UHDESİNDE BİR TAKIM PLANLAMALAR YAPILACAĞINI BİLİYORUM”

Reşat Bulut, Pandemi sürecinin başında bu konuda bazı aksaklıklar olsa da, genel ve yerel yönetimlerin tiyatrolara katkılarını uzayan süreçte görmeye başladıklarını kaydetti.

Bulut, ”Birçok özel tiiyatro devlet sahnelerinde sahne ücreti ödemesen oyunlarını sergiledi. Bazı kurumlar özel tiyatroların oyunlarını satın alarak maddi katkıda bulundu.

Ama oyun etkinliklerinin tamamen durdurulduğu bu dönem içinde kültür bakanlığı uhdesinde bir takım planlamalar yapılacağını biliyorum” şeklinde konuştu.

“EK İŞLER YAPARAK GEÇİMİNİ SAĞLAMAYA ÇALIŞIYOR”

Geçimini oyunculuktan sağlayan kişilerin tespit edilip müdahale edilmesi gerektiğini belirten Bulut, ”Oyunculuk mesleği zaten kendi içinde en modern ve ferah zamanlarda dahi belli başlı sıkıntıları barındıran bir çalışma sahası.

Üzerine birde pandemi etkisi gelince birçok oyuncu arkadaşımız ek işler yaparak geçimini sağlamaya çalışıyor.

Her meslek alanında olduğu gibi tiyatro oyuncuları da bu süreci en az yarayla atlatabilecek bir takım tedbirler ile atlatma arzusunda.

Bu anlamda profesyonel olarak geçimini oyunculuktan sağlayan kişilerin taranıp tespit edilmesi ve belirlenen ihtiyaçlar dahilinde müdahale edilmesi çok kıymetli olacaktır” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol