Öne Çıkanlar DEPREM a ya komisyonların iptal edilen incelemesinin yapılmasını istedi seçim 23 Nisanda çocukları ağırladı.

Bu haber kez okundu.

Çelik; “Elazığ, Malatya'yı kıskanıyor 'Elazığ, Malatya ile boy ölçüşemez'

Aslen Elazığlı olan Prof. Dr. Mehmet Çelik, Malatya'nın fethinin 922. kutlama yılı programında  yaptığı konuşma büyük tepkilere neden oldu…

Programda konuşan Elazığlı Tarihçi Prof. Dr. Mehmet Çelik; Ülke için yetiştirdiği fikir akımlarıyla, gerek siyasetçiler gerek ekonomisi, gerek şehrin güzelliği açısından Malatya’nın Elazığ'la boy ölçüşemeyecek bir şehir olduğunu, Elazığ’da hasetlik olduğunu ve bu nedenle  Elazığlıların dediklerini çok ciddiye almamalarını söyledi.

ELAZIĞLILARIN DEDİKLERİNİ ÇOK CİDDİYE ALMAYIN.

Bir Elazığlı’nın, bu şehrin sevdalısı olan ve bu konuşmalarıyla asla bir Elazığlı olarak kabul edemeyeceğimiz, konuşmasına adeta Elazığ’a kin kusan Profesörümüzün konuşması şöyle,

" İki sene oldu  Malatya'da konferans vermeyeli. Pandemi araya girdi. Daha önce Malatya'da konferanslar vermiştim. Malatya benim için kendi şehrim. Zaman zaman Elazığlılar kendi aralarında konuşunca; "Ya bu Malatyalı mı?" Malatya gerçekten, ülke için yetiştirdiği fikir akımlarıyla gerek siyasetçiler gerek ekonomisi gerek şehrin güzelliği açısından Elazığ'ın boy ölçüşemeyeceği bir şehir. Bu yüzden hasetlik var. O nedenle Elazığlıların dediklerini çok ciddiye almayın.”ifadelerini kullandı.

Bu ayrıştırıcı konuşmaya okuyuculardan bir çok yorum gelirken, birlik ve beraberlik mesajları vererek iki kentin arasındaki kardeşliğin önemine vurgu yaptılar.

Yorumlardan başlıcaları şunlar;

DERHAL ÖZÜR DİLEYİN

“Sözde prof. olmuşsun ama adam olamamışsın ifaden birbirleriyle akraba olmuş afetlerde birbirlerinin en büyük destekçisi olmuş iki güzide şehrin insanlarını ayrıştırmaya kimsenin hakkı yok kimsede birbirini kimse kıskanmıyor.”

“Bu açıklamayı yapan prof. değil sanırım ilkokul seviyesindedir. İki şehirde bizim Elazığlıyız Malatyalıyız birliğimizi kıskananlar çatlasın.”

“Elazığ 6 Şubat depreminde Malatya'nın en büyük destekçisi oldu. Gerek erzak gerek battaniye her türlü elzem ihtiyaç Elazığlılar (Tüm Türkiye birlik oldu ancak itham Elazığ’a olduğu için)tarafından canla başla karşılanmaya çalışıldı. Bu zor günlerde komşumuzun elini hiç bırakmadık. Elimizden gelen her şeyi yaptık. Depremden sonra Elazığ'da market rafları bomboştu yardım götürdüğümüz için.Şimdi soruyorum Elazığ tüm bunları kıskandığı için mi yaptı hocaaa? Elazığ halkına yaptığınız bu ağır itham hakaret seviyesine ulaşmıştır. Derhal bu aziz şehirden özür dileyin!!”

“Okumuşsun ama boş okumuşsun hoca. Bir Elazığlı olarak senden utanıyorum. Bugün bu ortamda söylenecek kelimeler değil bunlar. Malatya ne Elâzığ ne iki komşu şehir her zamanda iki şehir olarak da halk olarak da birbirine kucak açmış. Sen neyin kafasını yaşıyorsun. İnsanları Ötekilestirmeyin. Bırakın bu işleri gidin bilimle uğrasın. MalatyalIda, Elazığlıda memleketimin Tüm illerindeki halkıda hangi ilde olursa olsun canimizdir. Ciğerimizdir.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol