Öne Çıkanlar SARIÇİÇEK Otomobil Kamyonete Arkadan Çarptı: 2 Yaralı elazığhaber yeniufuk elazığyeniufuk Elazığ

Bu haber kez okundu.

ÇİÇEK: “VAKIFLAR BU COĞRAFYANIN TAPULARIDIR”

Türkiye Odalar Birliği Başkanı (TOBB) Rifat Hisarcıkloğlu ve Türkiye Büyük Millet Meclisi geçmiş dönem Başkanı Cemil Çiçek Elazığ Valiliği ve belediyesini ziyaret ettikten sonra Dumandağ Vakfının açılışına katıldı.

Açılışta açıklamalarda bulunan TBMM geçmiş dönem Başkanı Cemil Çiçek, "Vakıf deyip gelip geçmeyin Vakıflar bu coğrafyanın tapularıdır. Bize ait olduğunun en önemli tapusu vakıflar ve eserleridir. Bunu da şuradan söylüyoruz. Teorik olarak değil ben 4 buçuk sene Kıbrıs işlerine de baktım. Halen Rumlarla zaman zaman müzakerelerimiz olur.

Toprak sizindi bizimdi şu kadarı sizindi bu kadarı bizimdi halen daha toplumlar arası müzakerelerde dayandığımız en büyük teminat oradaki Lala Mustafa Paşa Vakfı ve eserleridir. Vakıflar olmasaydı Kıbrıs’ın bize ait olduğunu ispat edecek elimizde belge veya vesika yoktur anlamı çıkar. Onun için vakıf deyip geçmeyelim bu coğrafyanın ebedi vatan olduğunun en önemli teminatı biz siz değil bu vakıflardır. Bu aile de böyle bir tapuya vesile olmuş oluyor ondan dolayı tebrik ediyorum" diye konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol