Öne Çıkanlar Elazığ yerelhaber elazığdanhhaberler Türkiye türkiyede deprem

Bu haber kez okundu.

Çınar: Teşekkürler Türkiye vefa programı ve vefasızlık

ASKON Elazığ İl Başkanı Abdullah Çınar ise konuya ilişkin yaptığı açıklamada “ Malatya'ya yardımda ve hayırda yarışan onlarca STK'mızın adı vefa olan bu programda seyirci dahi olarak davet almaması şehrimiz adına büyük bir vefasizlik örneğidir” dedi. 

Başkan Çınar açıklamlarında şu ifadelere yer verdi; "Bu iki kardeş şehrin birbirine zor zamanlarda kenetlenmesine vurgu yapılan konuşmalarda Malatya Valisi Sayın Hulusi Şahin; Programa Elazığ'da başlamalarının özel bir sebebi olduğunu, Elazığ'ın o karanlık günde, yardım olup yağdığını, o en zor olan zamanlarında Elazığ'ın Malatya'nın can simidi olduğunu ifade ederek, ''Malatya asla yardımı unutmaz, Malatyalılar Elazığlıları asla unutmaz. Çünkü onlar en zor zamanlarında bizimleydiler. Elazığ'da fırınlar ekmek satmadı. Lokantalar yemek satmadı, fırınlar yaptığı ekmeği Malatya'ya gönderdi, lokantalar yaptıkları çorbaları Malatyalı kardeşlerine gönderdiler. O karanlık saatlerde bizim hayat öpücüğümüz, tünelin ucundaki ışığımız olan Elazığ'a, Malatyalıların şükranlarını teşekkürlerini getirdim, sağ olun var olun. Bu felaket, Elazığ Malatya kardeşliğinin en büyük nişanesi olacaktır'' dedi.

Öncelikle; Kendilerine bu samimiyane açıklamalarından dolayı teşekkürlerimizi iletmek istiyorum. Allah milletimize ve memleketimize bir daha böyle afetler yaşatmasın. Malatya Valimiz ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız hoş gelmişler, şeref vermişler. Fakat, düzenlenen programa kamuoyundan takip ettiğimiz kadarıyla Malatya Valisi Hulusi Şahin, Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın dahil edildiğini gördük. Depremde Malatya'ya yardım yağdıran, canla başla çalışan ASKON dahil Elazığ'dan birçok sivil toplum kuruluşunun Vefa programına çağrıldığına şahit olamadık. "Öyleyse hayırlarda yarışın. Nerede olursanız olun, Allah sizin hepinizi bir araya getirecektir." Ayet-i Kerimesinin yolunda, karşılık beklemeden, takdir ve teşekkür aramadan kendi güçleri nispetiyle büyük küçük bir çok lokal organizasyonlar kurarak Malatya'ya yardımda ve hayırda yarışan onlarca STK'mızın adı vefa olan bu programda seyirci dahi olarak davet almaması şehrimiz adına büyük bir vefasizlik örneğidir. İlgili programdan sorumlu Elazığ Valiliği ve Elazığ Belediye Başkanlığının bu tavrı Malatya'nın yanında olan ve davet edilmeyen, biz ve bizimle aynı düşünceyi taşıyanlar nezdinde teessür ve teessüfle karşılanmıştır. Biz kendi namımıza, vefa gösterilmeyen vefalı STK'lar olarak Elazığ Valiliği ve Elazığ Belediye Başkanlığından bu konuyla ilgili açıklama talep ediyoruz. Programı organize eden bu kurumlar hangi maksatla STK'ları bypass etmek istedi bunun cevabını istiyoruz. Çünkü bu memlekette yaşayan herkes gibi; bizler’de varız.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol