Öne Çıkanlar toki kentsel dönüşüm can kaybı TORAMAN HALK GÜNÜNDE VATANDAŞLARI DİNLEDİ DOĞALGAZ YARDIMI MART AYINDA BAŞLAYACAK BELEDİYE MECLİSİ NİSAN AYI TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR istihdamdır…

Bu haber kez okundu.

ÇÖKÜŞÜN SONUÇLARI AĞIR OLDU

HABER: DİLEK YILDIRIM

 Saadet Partisi Eski İl Başkanı Abdullah Akın, “ 28 Mayıs’ta oylarımız Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na” dedi.

Saadet Partisi olarak sahada en iyi bir şekilde çalıştıklarını ve CHP’ye tüm desteklerini verdiklerini belirten Akın; “Toplum değişim istiyor. Bizler de toplumuzun güçlü bir şekilde gönderdiği bu değişim arzusu doğrultusunda çok çalışarak ikinci turda milletin zaferini millete hediye edeceğiz. Tüm Elazığ halkına sesleniyorum. 28 Mayıs’ta oylarımızı Kemal Kılıçdaroğlu’na vererek hakkımız olanı alalım” dedi.

TARIM VE HAYVANCILIK ÇÖKERTİLDİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazığ Milletvekili Aday Listesi’nin ikinci sırasında yer alan; Saadet Partisi Elazığ Eski İl Başkanı, Yüksek Elektrik Elektronik Mühendisi Abdullah Akın;  2006 yılında imzalanan AB kriterleri, Türkiye’de bu kadar çiftçi olmasını istemediği için tarım ve hayvancılığın çökertildiğini belirtti.

“16 bin 956 köy mahalle yapılmıştır. Okulları kapatılmıştır. İlçeler, köyler geçim kaynağını kaybedince göç vermiştir. Merkeze yığılmıştır.”diyen Akın;  Hükümetin kamu hizmetlerini ilçelerden nahiyelerden kaldırarak, ilçelerde hastane, PTT, adliye, vb. hizmetleri yok ederek göçü daha hızlandırdığını bildirdi.

ÇÖKÜŞÜN SONUÇLARI AĞIR OLDU

Tarım ve hayvancılığın çökertilmesinin yanı sıra hızlı göçün sonuçlarını sıralayan Abdullah Akın;

“Tüm bunlardan dolayı;

-Etin kilosu 350 lirayı aşmış ve ithal ediliyor.

-Tahıl cenneti ülkemizde buğday, şeker, mercimek, nohut, pirinç, saman, ayçiçek yağı vb nice ürünler ithal ediliyor.

-Madenlerimiz holdinglerin cebine konulmuştur. Aynı ilde, ilçede yaşayan vatandaş işsizlikle, yoksullukla boğuşmaktadır.

-Sanayimizde üretim yapmak için %75 ithal hammaddeye bağımlıyız.

-Milletimizin 100 yıllık birikimi olan fabrikaları satılmıştır.

-Tüm bunlar; Ekonomik hayatta müthiş bir pahalılık, sosyal hayatta ahlaki çöküşü tetiklemiştir. ” diye konuştu.

*ÜLKENİN KAYBEDECEK 5 DAKİKASI YOK

Tüm bunların sorumlusunun AKP hükümeti ve mevcut Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu ifade eden Abdullah Akın ülkenin kaybedecek zamanı olmadığını değişimin şart olduğuna vurgu yaptı. 28 Mayıs’ta oyların Kemal Kılıçdaoğluna verilmesi çağrısında bulunan Akın; “Toprak ayağımızın altından kayıyor. Bu yüzden ülkemizin kaybedecek 5 dakikası yoktur. Değişim şarttır ve mutlaka başkanlık seçiminde millet ittifakının adayı Sayın Kılıçdaroğlu başkan seçilmelidir.”ifadelerini kullandı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol