Öne Çıkanlar SARIÇİÇEK Otomobil Kamyonete Arkadan Çarptı: 2 Yaralı elazığhaber yeniufuk elazığyeniufuk Elazığ

Bu haber kez okundu.

ÇÖZÜM; AÇIKKAPI’DAN!

6 Şubat K.Maraş ikiz depremlerinden sonra yapılan incelemelerde ağır hasarlı olduğu için boşaltılan ve bir camiinin taziye yerleşkesinde hizmete başlayan Elazığ Müftülük Hizmet binasında bazı fiziksel noksanlıkların basında dile getirilmesi siyaset mekanizmasını harekete geçirdi. Günışığı Gazetesinin Elazığ’a yakışan bir hizmet binası veya Müftülük Sitesi kazandırılması yönünde siyasilere çağrıda bulunması üzerine Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı konuyu gündemine alarak gerekli girişimlerde bulundu.

ÖZEL HABER: DİLEK YILDIRIM

İL MÜFTÜSÜYLE BİRLİKTE

Kurumdaki sıkıntıların ne boyutta olduğunu yerinde görmek için Müftülüğün hizmet verdiği mevcut yerine giden Açıkkapı İl Müftüsü İrfan Üstündağ ile görüştükten sonra Malatya yolu üzerinde bulunan TELEKOM’a ait binanın uygun olabileceği düşüncesiyle sıcağı sıcağına İl Müftüsüyle birlikte TELEKOM’a ait binada incelemeler yaptılar.

ABARTILI BİR SORUN OLMASA DA  

Konuyla ilgili gazetemize yaptığı açıklamada; TELEKOM Binasının Müftülük Hizmet Binası için çok uygun olduğunu söyleyen Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı müftülüğün mevcutta hizmet verdiği yerde incelemelerde bulunduğunu basında bahsedildiği gibi abartılı bir sorunun olmadığını kaydetti. Ancak Müftülük hizmetlerinin daha güzel ve Elazığ’a yakışır bir mekanda hizmet vermesi için TELEKOM Binasının çok uygun olduğunu söyleyen Açıkkapı, TELEKOM İl Müdürüyle de görüştüklerini ifade etti.

FARKLI BİR MEKANA İHTİYAÇ VARDI

Açıkkapı konuyla alakalı şunları söyledi: gazetenizde çıkan haberlerden hemen sonra İl Müftülüğümüze giderek Sayın Müftümüzle görüşüp mevcut yerde hizmet veren arkadaşlarımızın bürolarını gezdik. Abartılı bir problem olmasa da Elazığ Müftülüğünün daha verimli çalışması için farklı bir mekana ihtiyaç olduğunu gördük.

VERİMLİ HİZMETLER İÇİN İDEAL

Bu bağlamda mevcuttaki alternatiflerimizi sayın müftümüzle birlikte istişare edip geçici de olsa yeni bir hizmet binasına taşınmanın daha uygun olacağı kanaatine vardık. TELEKOM binası en uygun geçici çözümdü. Vakit kaybetmeden İl Müftümüzle birlikte gidip binayı gezdik. Çok verimli hizmetlerin verilebileceği bir mekan olup Müftülük çalışanlarının bağımsız odalarda hizmet verebilecekleri en güzel ve hazır bir mekan olduğunu gördük.

İLGİLİ BAKANLIKLARLA GÖRÜŞÜP ÇÖZECEĞİZ

TELEKOM İl Müdürümüzle de görüşüp Elazığ ayağını çözdük. Allah nasip ederse Hafta içi Ankara’da ilgili kurumların bağlı bulundukları Bakan Yardımcısı veya Bakanlarımızla görüşüp Müftülüğümüzün bu binaya taşınmasını sağlayacağız. Oto park sorununun yaşanmayacağı, her müftülük çalışanının bağımsız ofislerde hizmet verebileceği bu binanın geçici de olsa Elazığ’a yakışan bir hizmet binası olduğunu düşünüyoruz. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol