Öne Çıkanlar yerelhaber elazığhaber Elazığspor elazığ haber O Hadis-i Şerif Bir Kez Daha Hatırlattı

Bu haber kez okundu.

Derdimiz Seçim Değil Geçim

Yerel seçimler için siyasi partilerin aday adayı çalışmaları devam ederken Elazığlı vatandaşların gündeminde ise seçimin değil geçim derdi var.

ÖZEL HABER: GÜLÇİN TURGUT

Yerel seçimlere 5 ay kala Günışığı Gazetesi olarak Elazığ’da yerel seçimlere dair vatandaşın nabzını yokladık. Elazığlı vatandaşlarla yaptığımız röportaj vatandaşın gündeminde seçim değil, geçim derdinin olduğunu gözler önüne serdi. Yerel seçimlerde kimi başkan adayı görmek istersiniz?” sorusuna Elazığlılar genel olarak “Derdimiz seçim değil, geçim” cevabını verdiler.

DARBOĞAZDAYIZ, GEÇİNEMİYORUZ

"Ekonomik olarak darboğazdayız, geçinemiyoruz" diyen vatandaşlar ülkenin gidişatının iyi olmadığını seçim çalışmalarından önce ekonomi ile ilgili çalışmalar yapılması gerektiğini belirttiler. Küçük esnaf siftah yapamadan kepengini kapattığını, giderlerini karşılamadığını söylerken, asgari ücretle evini geçindirmeye çalışan vatandaşlar hayat pahalılığı ile mücadele ettiklerini söylediler.

EKONOMİYE ÖNEM VERİLMESİ GEREKİYOR

Her gün yeni bir zam haberi ile güne uyandıklarını söyleyen vatandaş seçim düşünecek havada olmadıklarını kaydederek, yağmur gibi yağan zamlar emekli, işçi, memur herkesi etkilediğini söyleyen vatandaşlar, “ Seçim olmalıdır ancak seçimden de önce daha fazla ekonomiye önem verilmesi gerekiyor. Bu koşullarda kimin belediye başkanı olacağı önemli değil. ” diye konuştular.

KİMİN BELDİYE BAŞKAN OLACAĞINI DÜŞÜNMÜYORUM

Asgari ücretle çalışan Tuncay Kaya, “Vatandaş olarak hayat pahalılığından dolayı geçinemiyoruz. İster  fırsatçı deyin isterseniz  başka bir isim verin.  Ürünlerin fiyatları durmak bilmiyor. Maaşlara zam yapılıyor bir saat sonra market etiketleri değişmeye başlıyor. Kimin başkan olacağını düşünmüyorum. Vatandaş olarak her şeyden önce seçim değil, geçim diyoruz.” dedi.

ADAYLAR SEÇİM SIKINTISI YAŞAYAN İNSANLARIN UMURUNDA OLMAZ

Uzun yıllardır esnaflık yaptığını ve her geçen gün ekonomik anlamda kötüye gittiğini söyleyen Vedat Işık, “Sebze ve meyvenin lüks olduğu bir zamandayız. Emekli geçinemiyor, öğrenci geçinemiyor. İşçi ayın sonunu getiremiyor. Kirasını ödeyemeyen, elektriğini, doğalgazını ve suyunu ödeyemeyen, insanların umurunda olmaz adaylar. “ şeklinde konuştu.

KİRACILAR İLE EV SAHİPLERİ ARASINDA KRİZ BÜYÜYOR

Elazığ’da ki konut sıkıntısında değinen vatandaşlar, “Elazığ’da depremlerden sonra konutlarda kiracılar ile ev sahipleri arasında kriz büyüyor. Ev yok, olanlar  da çok yüksek. Ev sahipleri yüksek kira istiyor. Sebebine ise yüksek enflasyon gösteriyor. Kimse bu sorunları görmüyor. Konutlar yapılsın düşer diyorlar. Ben düşeceğini sanmıyorum. En düşük kira olmuş 6 bin TL. Nasıl düşecek Bin TL’de 3 Bin TL’ye artık bu saatten sonra kim indir. Önce sorunları görelim sonra seçim.”dediler.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol