Öne Çıkanlar MİLLİ ATLET AYTAR ANILDI KREDİ VE YURTLAR GENEL MÜDÜRÜ ELAZIĞDA 2 RUHSATSIZ TABANCA ELE GEÇİRDİ PERİLER EVİNDE KAYBETTİ Dağoğlu hayatını kaybetti

Bu haber kez okundu.

DERTLERE ‘DEVA’ OLMA SÖZÜ VERİYORUZ

Partilerinin tarım politikalarını anlatan Deva Partisi Karakoçan İlçe Başkanı Erdem Çerçi, Üreticinin derdine deva olmak için iktidara geleceklerini belirterek, “DEVA Partisi olarak, planlarımız çözüm önerilerimiz hazır” dedi.

ÖZEL HABER: GÜLÇİN TURGUT

Deva Partisi Karakoçan İlçe Teşkilatı saha çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Geçtiğimiz hafta ilçede esnafın sorunlarını dile getiren Deva Partisi Karakoçan İlçe Başkanı Erdem Çerçi, bu hafta ise tarımda yaşanan sorunlara ilişkin gazetemize yaptığı değerlendirmede, üreticilerin yaşadığı mağduriyet, artan girdi maliyetleri, çiftçi borçları ve üreticilerin beklentilerine yönelik açıklamalarda bulundu.

Tarımsal girdi fiyatlarının artmasıyla üretimin imkânsız hale geldiğine dikkat çeken Deva Partisi Karakoçan İlçe Başkanı Erdem Çerçi, çiftçinin mesleklerini bırakma noktasına geldiğini söyledi. Çiftçinin cebine giren paranın sadece gübreye dahi yetmediğini belirten Başkan Çerçi, “Sorunlar çözümsüz değil Tarımın Devası Hazır” dedi.

SORUNLARI DİNLEMEYE DEVAM EDİYORUZ

Yaklaşan seçimler öncesi vatandaşların arasında dolaşmaya ve dertlerini dinlemeye devam Deva Partisi Karakoçan İlçe Başkanı Erdem Çerçi, “Deva Partisi Karakoçan İlçe Başkanlığı olarak geçen haftalarda gerçekleştirdiğimiz, ilçemizdeki küçük esnaf sorunlarından sonra ilçemizin kanayan yarası olan tarım ve hayvancılık konusunda da bir takım çiftçi temsilcileri ile ilgili vatandaşlarımızın sorunları, bizlerden talep ve istekleri üzerinde istişarelerde bulunmaya devam ediyoruz.” dedi.

DOKUNDUĞUMUZ HER KESİMİN DERDİ İLE DERTLENİYORUZ

Çiftçinin içinde bulunduğu sıkıntıları dile getiren Başkan Çerçi, “Karakoçan’ın çiftçisinin, esnafının, besicisinin, küçüğünden, büyüğüne her bireyinin durumunu yakından takip ediyoruz. Bu doğrultuda dokunduğumuz her kesimin derdi ile dertlenip kendimize bu dertleri tabiri caizse görev biliyoruz. Çünkü hakkın temelinde sorumluluk vardır, temsil makamlarında bölge halkının derdiyle hasıl olmayanın hakkın katında yeri olmayacağını da çok iyi biliyoruz.” şeklinde konuştu

ÇİFTÇİ, TARLASINI EKEMEYECEK HALE GELDİ

Çiftçilerin girdilerinin çok yüksek seviyelere çıktığını belirten Başkan Çerçi, belirten “Bu doğrultuda yeni bir hasat ekim dönemi içindeyiz. Çiftçilerimiz, tarlasını ekip ekmeme noktasında düşünür olmuş, bu düşüncelerin sebebi ise, mazot, gübre ve tohum fiyatlarının alabildiğince artmasıdır. Bir yolunu bulup borçla, harçla ekim yapsalar bile karşılığını alıp alamayacakları hususunda çiftçi tedirgin.  Görüştüğümüz çiftçilerin çok büyük bir kısmı 2022 yılındaki kazancından memnun değildi. Bırakın kazanmayı, masraflarını bile çıkaramadıklarını söylüyorlar.” ifadelerini kulandı.

ÇİFTÇİLER ARTIK PARA KAZANAMIYOR

Maliyetler düşmediği sürece tarımı bırakanların sayısının artacağına dikkat çeken Başkan Çerçi, “ Daha önceden tarımda kendi kendimize yetebilen bir ilçe iken ve yüzlerce nüfusu besleyebilecek durumda iken şimdi ise tarımda kendilerine dahi yetemediği duruma geldiklerini duymak bizim ağırımıza gidiyor. Daha önceden ekip ticari kazanç sağlayan çiftçimiz şimdi ticari kazancı bırakın evinin ihtiyacı doğrultusunda ekmeyi bile zorla yaptığını ifade ediyor.“ diye konuştu.

YANLIŞ TARIM POLİTİKASI

Tarımda uygulanan yanlış politikaların, üreticileri perişan ettiğini ileri süren Başkan Çerçi, “Bana göre temel sorun; iktidarın, genel olarak tarımı önemsememesi, yok sayması ve bunun sonucunda da değersizleştirmesidir.” dedi.

KALICI VE EN ÖNCELİKLİ OLARAK ÇÖZÜLMESİ GEREKİYOR

Başkan Çerçi, Tarımsal üretimde çok tehlikeli bir eşiğe gelindiğini, çitçiye desteğin şart olduğunu kaydederek; “Bu temel sorunu kalıcı ve en öncelikli olarak çözmemiz gerekir. Tarıma değer vermemiz, değer kazandırmamız gerekiyor. Daha yalın bir anlatımla tarıma bakışımızı değiştirmemiz gerekiyor bakışımızı değiştirmesek, çiftçinize destek vermesek, çiftçi ekip biçmekte tedirginlik yaşar.” ifadelerini kullandı.

TARIMIN DEVASI HAZIR

Vatandaşın, esnafın ve üreticin sorunlarına deva olmak için iktidara geleceklerine vurgu yapan Başkan Çerçi, “Genel Başkanımız Ali Babacan’ın liderliğinde daha önce hiç bir siyasi partilerin yapmadığı eylem planları ile  ülkemizde ki tüm sorunlar üzerine başını ellerinin arasına almış bir DEVA ekibi var, bu ekip nemi yapıyor Tarımdan, Ekonomiden, Eğitimden, Hukuktan, Sağlıktan vb. bir çok sorunlar üzerine eylem planlarımızı vatandaşlarımızın önüne getiriyor. Bugün konuştuğumuz ‘TARIMIN DEVASI OLACAĞIZ’  dediğimiz Tarım Eylem Planı, DEVA iktidarında hayata geçirilecek ve tarımda ve hayvancılıkta Karakoçan, Elazığ ve Türkiye şahlanacak.” diye konuştu.

 “TARIM EYLEM PLANININ DETAYLARI”

‘Tarım Eylem Planı’ ile çiftçiler için yapacakları çalışmaların ayrıntılarını paylaşan Başkan Çerçi, şunları kaydetti; “Çiftçimizin borçlarını en az 2 yıl faizsiz olarak erteleyeceğiz, Çiftçinin toprağına, traktörüne haciz gelmeyecek, üretim aksamayacak, Çiftçimizin kullandığı mazotun ÖTV’sini çiftçimize geri iade edeceğiz, Çiftçimizin kullandığı gübrenin maliyetinin yarısını, yüzde 50’sini, destek olarak kendisine vereceğiz, Elektriği, çiftçiye özel tarifeyle, daha ucuza sağlayacağız, Tarım desteklerini, üretimin yapılacağı dönemin başında açıklayacağız ve aynı yıl içinde destek ödemelerini gerçekleştireceğiz, Çiftçimizin kalkınması için; tarımda ithalatı değil, içeride üretimi destekleyeceğiz, Sözleşmeli tarımın yasal altyapısını güçlendirip, üretici sanayici iş birliğini etkin hale getireceğiz, Tarım liselerini tekrar açacağız, Küçük üreticinin pazarlama problemlerini çözeceğiz, Özellikle ihtiyaç fazlası ürünlerde ihracatı destekleyecek, keyfi ihracat yasaklarına son vereceğiz, Başta tohum olmak üzere, dışa bağımlılığı azaltacağız, Tarım sigortası kapsamını genişleterek çiftçilerimizi risklere karşı koruyacağız, Kuraklığın neden olduğu tahribatı önlemek amacıyla; tarımsal sulama yatırımlarını hızla tamamlayacağız. Kapalı devre, yağmurlama ve damlama sulamayı hızla yaygınlaştıracağız, Toprağı su ve teknoloji ile buluşturarak, sulamada israfı önleyecek son teknolojileri teşvik edeceğiz. Sulu tarım yapan çiftçimizin gelirini, bilinçli sulama ve üretim planlamasıyla en az 3 kat artıracağız, DEVA iktidarında Ziraat Bankası yeniden, tekrar çiftçinin bankası olacak, Çiftçimizin teminat problemini çözeceğiz, Tarımsal kredileri, gerçek çiftçilere vereceğiz. Kredilerin geri ödeme zamanını ve hasat dönemi ve süresine göre belirleyeceğiz, Hayvancılık uğraşan üreticilerimiz de, artan maliyetlerin karşısında ezilmeyecek, mera, yayla gibi sorunlar geride kalacak, Yem bitkilerinin kullanımına yüzde 50’ye kadar destek vereceğiz.”

DEVA PARTİSİ OLARAK, PLANLARIMIZ ÇÖZÜM ÖNERİLERİMİZ HAZIR

Seçimlerden sonra iktidara gelmeleri durumunda, sorunlara yönelik uygulanabilir ve sürdürülebilir bir çözüm paketi hazırladıklarını belirten Başkan Çerçi, ilk 90 ve 360 günde yapacaklarını eylem planlarını hatırlatarak;  “Tarım Eylem Planımızda taahhüt ettiğimiz ve acil olarak ilk 90 ve 360 günde uygulanması gereken tedbirlerle birlikte kırsal kalkınmaya yönelik etkili adımlar atacağımızı vatandaşlarla paylaşıyoruz. Bu alanda istenilen rahatlamayı sağlayacağız. Vatandaşlarımız hiç merak etmesinler. Deva Partisi olarak, planlarımız çözüm önerilerimiz hazır bir şekilde seçime girip Allah'ın izniyle milletimizden yetkiyi aldığımız zaman ülkemizin refah seviyesinin nasıl hızlı bir şekilde üst seviyelere çıkacağını hep birlikte göreceğiz."dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol