Öne Çıkanlar TORAMAN HALK GÜNÜNDE VATANDAŞLARI DİNLEDİ DOĞALGAZ YARDIMI MART AYINDA BAŞLAYACAK BELEDİYE MECLİSİ NİSAN AYI TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR istihdamdır… Sıcaklıklar Yükseliyor

Bu haber kez okundu.

EKONOMİK KRİZ SANDIĞA YANSIYACAK

Yeniden Refah Partisi İl Başkanı  Av. Erhun Karakuş, Elazığlıların partilerine gösterdikleri ilgiden memnun olduklarını kaydederek, vatandaşın 'iki ittifak da bize cevap vermiyor. Oyumuz üç yıldır çizgisinden taviz vermeyen hocanın oğlu Fatih Erbakan'adır’ dediklerini aktardı.

Yeniden Refah Partisi İl Başkanı  Av. Erhun Karakuş , Elazığ halkının partiye olan bakış açısını ve Elazığ  gündemine dair gazetemize değerlendirmelerde bulundu.

Başkan  Karakuş, Parti olarak Elazığ'da büyük ilgi topladıklarını başarılı bir şekilde ilerlediklerini kaydetti. Seçime yönelik hazırlıkların devam ettiğini vurgulayan Başkan Karakuş, çalışmalara hız kesmeden devam edeceklerini belirtti. Karakuş, vatandaşların taleplerini sorunlarını dinlediklerini söyleyerek," AK partinin kan kaybına uğramasının sebebi vatandaşın cebinin yanmasıdır.' dedi.

SAHADAYIZ

Saha çalışmalarını ve Elazığ gündemi değerlendiren Yeniden Refah Partisi İl Başkanı  Av. Erhun Karakuş, "Yeniden Refah Partisi olarak ben bunu yönetimdeki arkadaşlarımı da her zaman söylüyorum. Kamuoyunda ki bize olan inanç algı ve beklenti çok iyi durumda. Sahadayız haftanın üç dört günü ilçelerdeyiz, köylerdeyiz, beldelerdeyiz. Vatandaşın yanına gittiğimiz zaman siyasi görüşün ne olursa olsun bir kısmı diyor ki başkanım yeriniz çok iyi. Hiç bir ittifaka da meyletmeyin biz sizin yanınızdayız. " dedi.

VATANDAŞ 'İKİ İTTİFAK DA BİZE CEVAP VERMİYOR' DİYOR

Yeniden Refah Partisi'ne Elazığ halkının inancının her geçen gün artarak devam ettiğini belirten Başkan Karakuş, "Vatandaş diyor 'Cumhurbaşkanlığında oyumu reise vereceğim. Yeniden Refah Partisi Cumhur İttifakına katılmazsa mecliste oyumu sizden yana kullanacağım, katılırsanız size oy vermeyeceğim' diyor. Bazen bulunmadığınız ortamlarda veya tesadüfen kulak misafiri olduğumuz ortamlarda duyuyoruz. Vatandaşın ağzından şöyle bir slogan ’İki iltifat da bize cevap vermiyor. Oyumuz üç yıldır çizgisinden taviz vermeyen hocanın oğlu Erbakan'adır’ diye.  Bizim sahada bu kadar çok olmamızın sebebi bizi teşvik eden şey gittiğimiz yerlerde gördüğümüz ilgi. İlgi alakayı beklentiyi gördükçe biz daha çok sahaya çıkmaya heves ediyoruz." diye konuştu.

SEÇİME GİRMEMİŞ BİR PARTİYİZ

Başkan Av. Erhun Karakuş, çalışmalarıyla hedefe adım adım ilerlediklerini kaydederek, " Yeniden Refah Partisi seçime girdi mi?  Hayır, Belediye başkanı var mı?  Hayır, Meclis üyesi var mı? Hayır, İl genel meclis üyesi var mı? Hayır. Hiçbir şeyimiz yok. Seçime bile girmedik biz, ama sosyal medyadan bir bakıyorsunuz mesaj düştü başkanım ben falan köyün muhtarıyım çok ciddi problemlerimiz var. Buraya gelmeniz lazım. Bakıyorsunuz bir ticari sektörün temsilcisi oda temsilcisi, başkanım böyle böle bir problemimiz var. Sizden başka bize kimse yardımcı olamaz diyor. TOKİ‘de kura çekiyorlar, vatandaşın ifadesine göre ortada bir haksızlık var, başkanım sizin bize yardımcı olmanız lazım diyorlar. Seçime bile girmemiş, siyaseten çözüm makamında elinde bir imza yetkisi olmadan vatandaşlardan böyle bir ilgi gördüğümüz zaman biz daha çok çalışmak,mücadele etmek istiyoruz. Bu da bize gösterilen ilgiyi açık ve net bir şekilde ortaya koyuyor."ifadelerini kullandı.

VATANDAŞIN SİYASETEN EN BÜYÜK ŞİKAYETİ MİLLETVEKİLLERİ

Vatandaşların taleplerini sorunlarını dinlediklerini söyleyerek ,"Vatandaşın siyaseten en büyük şikayeti ilimizin milletvekilleri. İlimizin sosyal kültürel ekonomi açıdan değerlendirdiğimiz zaman en büyük sıkıntısı ise işsizlik ve sulama problemleri. Sulama problemlerinin önüne geçmek için  DSİ göletler yapmış ve bu göletleri randımanlı bir şekilde bir türlü işleme alamıyor. Kanatlı Barajı‘ndan aradılar bizi sürekli borular patlıyor suyun basıncı yüksek diye. Vatandaş bunu kullanamıyor kullanamadığı zaman ise üretim ve geçim sıkıntısı olur. Özetleyecek olursak Elazığ’da vatandaşın en büyük sorunu işsizlik, ekonomi TOKİ."dedi.

DEPREMDEN DAHA BÜYÜK ZARARI BİZ TOKİ’DEN  GÖRDÜK

Başkan Karakuş, depremden sonra yapılan TOKİ konutlarına da değinerek, "Elazığ özelinde ise vatandaşın en büyük sıkıntısı TOKİ. Deprem oldu inanan depremden daha büyük zararı biz TOKİ’den  gördük. Evler yapılırken gerek projeleriyle, gerekse büyüklükleriyle, planlarıyla, verilen ihale rakamlarıyla devletin kasasından bir çıkması gerekirken iki üç rakamlar çıktı." dedi.

EMLAK YÖNETİMİ VATANDAŞI SOYUP SOĞANA ÇEVİRİYOR

TOKİ'yi eleştiren Karakuş, "Bittikten sonra emlak yönetimine devredildi. Emlak yönetimi ise vatandaşı soyup soğana çeviriyor. Bu kadar para ödeyeceksiniz. Devlet olarak 15 katrilyon TOKİ’nin kaynağını Elazığ’a aktaracaksınız, karşılığında ise aldığınız koca bir hiç. Siyaseten aldığınız eleştiri. Normalde bir iktidar bir ile iki yılda 15  katrilyon para harcadığı zaman o ilde  diğer siyasi partilerin ağızlarını açmaya mecalinin kalmaması lazımdı. Bakıyoruz bugün Elazığ’da en çok konuşulan en büyük sıkıntı TOKİ. Bir türlü çözülmedi, halen daha TOKİ'nin önü alınmadı. Adamlar dediğim dedik, bildiğim bildik zihniyetiyle hareket ediyor maalesef." diye konuştu.

VATANDAŞ ÖDEME RAKAMLARINDA HÜSRANA UĞRARSA ÜÇÜNCÜ BİR DEPREM OLUR

TOKİ'lerin ödeme planın netleşmesi gerektiğini belirten Karakuş,"TOKİ ödemelerinde bir belirsizlik var, bir rakam ortaya çıktı. Bu belirsizlik insanları huzursuz ediyor evlerine yerleştiler. İyi, kötü, eksiği ile fazlasıyla haklarına razı geldiler. Ödeme rakamlarında bir hüsrana uğranırsa eğer vatandaşlarımız için üçüncü bir deprem olur. Birinci deprem yaşadık, ikinci depremi TOKİ ile yaşadık, üçüncü ile fiyatlarla yaşatırlar." dedi. 

RAKAMLARDA MUTABIK KALINIRSA MUAZZAM GÜZEL BİR RAKAM

Başkan Av. Erhun Karakuş, önceden açıklanan değerden belirlenmesi gerektiğini vurgulayarak,"Sayın Cumhurbaşkanının açıklamış olduğu rakamlar vardı. 3+1 evlerin 215- 235  bin bandında. 18 yıl sıfır faizle ödeneceği. Bu rakamlarda mutabık kalınırsa muazzam güzel bir rakam. bizim ona hiçbir itirazımız olmaz dönüp teşekkür ederiz. Bu rakamlarda kalması lazım. Eğer vatandaşa 2022 - 2023 yılının rakamlarıyla bir borçlandırma yapılırsa hukuken itirazımız söz konusu mümkün olur. " diye konuştu.

AK PARTİNİN KAN KAYBINA UĞRAMASININ SEBEBİ VATANDAŞIN CEBİNİN YANMASI

Hükümetin bazı politikalarını eleştiren Başkan Karakuş, "Konuştuğumuz kronik siyasi problemlerin  birçoğu 5-10 yıllık siyasi maziye baktığınız zaman vardı ama bugün Ak Parti'nin gözle görülür bir şekilde kan kaybına uğramasının sebebi vatandaşın cebinin yanması. Vatandaş şunu söylüyor, 'ekonomik kriz olabilir, dünyada da olabilir fakat ekonomik krizin tek kahrını, ceremesini vatandaş olarak ben mi çekeceğim.Asgari ücretli olarak ben mi çekeceğim, 3 bin lira emekli maaşı olan biri olarak ben mi çekeceğim' diyor." dedi.

VATANDAŞ BUNU KABULLENMİYOR SANDIKLARA YANSIYACAK

Başkan Karakuş,ekonomik krizin halkın yaşamında yarattığı büyük tahribatın oy verme tercihlerinde değişiklik yapacağını ve sandıklara yansıyacağını aktararak, "Vatandaş diyor ki,  krizin sıkıntısını yaşıyorum bizi yönetenler zevki sefa içerisinde yaşıyor. Mallarına mal katıyor, İşletmelerine işletme katıyor. Ankara’da 10- 15 milyondan bahsedilen işletmeler alıp açıyorlar. Kriz varsa hepimize var. Hepimiz eli  taşın altına koyalım. Krizi alt kesim çeksin biz yukarıda keyfimize bakalım vatandaş bunu kabullenmiyor. Dolayısıyla bunun yansıması seçimde Elazığ’da da ülke genelinde de bu durum var, kesinlikle sandıklara yansıyacak. "diye konuştu.

SAHADA AÇIK VE NET BİR ŞEKİLDE GÖRÜYORUZ

İktidarın, ekonomik krizi unutturma çabalarının sonuç vermeyeceğini belirten Başkan Karakuş, "İktidar halen daha kendin medyasıyla yaptırmış oldukları haberlerle devam etsinler. Seçim günü geldiği zaman bu şekilde bir yol haritasıyla, bu zihniyetle yürüdükleri zaman vatandaşımız sandıkta gereken cevabı verecektir. Bunu da sahada açık ve net bir şekilde görüyoruz." diyerek sözlerini sonlandırdı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol