Öne Çıkanlar Vali Yırık ve Şerifogullarından Elazığspora Ziyaret Bina işleri yaptırılacaktır Gakgoya Prim Dopingi KORSANLA MÜCADELEDE TAVİZ VERMEYECEĞİZ BALIK: YARALARIMIZIN BÜYÜK KISMINI SARDIK

Bu haber kez okundu.

Elazığ'da Kaç Tane Cami var?

HABER: DİLEK YILDIRIM

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 2022 yılı raporuna göre Türkiye’de 89 bin 817 cami bulunuyor. Elazığ’da ise bin 18 camii yer alırken, en çok cami 3 bin 555 ile İstanbul’da, en az caminin bulunduğu il ise komşu il Tunceli oldu.

Diyanet İşleri Başkanlığı, 2022 yılında ki cami sayılarını açıkladı. Rapora göre, Türkiye’de toplam cami sayısı 89 bin 817. Elazığ’da nüfus ve yüzölçümüne göre Türkiye’de cami sayısının yüksek olduğu iller arasında. Elazığ bölgede Malatya’yı geride bırakarak, komşu şehirler arasında 2’nci sırada yer aldı.

ELAZIĞ BÖLGEDE EN ÇOK CAMİ’NİN YER ALDIĞI ŞEHİRLERDEN

Elazığ bölgede Diyabakır’dan sonra en çok caminin yer aldığı il konumunda. Türkiye genelinde ise Elazığ en çok camiin bulunduğu iller sırlamasında 29’ncı sırada yer aldı.  Bin 18 caminin bulunduğu ilimizde 562 kişiye bir cami düşüyor.

EN ÇOK CAMİ İSTANBUL’DA

Türkiye’de yaşayan Müslümanların titizlikle baktığı cami sayısının en çok yoğun olduğu il 3 bin 555 ile İstanbul olarak karşımıza çıkıyor. İstanbul’u ise 3 bin 255 ile Konya ve 3 bin 199 ile  Ankara takip etti.

TÜRKİYE’DE EN AZ CAMİ KOMŞU İLDE

Türkiye’de en az caminin bulunduğu il Tunceli oldu. Tunceli 89 cami ile Türkiye’nin en az camii bulunan iller sırlamasında yerini aldı.  Tunceli’yi ise 169 ile Yalova ve 228 ile Kilis takip etti.

BÖLGEDE BULUNAN İLLERDEKİ CAMİ SAYILARI

Diyarbakır : 2 bin 79

Elazığ: Bin 18

Malatya: 987

Bingöl: 633

Tunceli: 89

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol