Öne Çıkanlar MİLLİ ATLET AYTAR ANILDI KREDİ VE YURTLAR GENEL MÜDÜRÜ ELAZIĞDA 2 RUHSATSIZ TABANCA ELE GEÇİRDİ PERİLER EVİNDE KAYBETTİ Dağoğlu hayatını kaybetti

Bu haber kez okundu.

Elazığ'da Öğrencilerin Ulaşım Sorunu

ÖZEL HABER: GÜLÇİN TURGUT

Özellikle sabah saatlerinde derslerini kaçırmamak için çok erken saatlerde uzun süre otobüs beklediklerini ve zaman zaman derslere yetişemediklerini belirten öğrenciler gazetemiz aracılığıyla Elazığ Belediye Başkanına çağrıda bulunarak ‘Bizi anlarsa gençlerin ağabeyi Şahin Başkan’ anlar dediler.

SIKINTI YAŞIYORUZ

Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri ulaşım sorunu yaşıyor. Fakülteye giden otobüslerin yetersiz olduğunu söyleyen öğrenciler,  derslerine, sınavlarına yetişemediklerini belirttiler. Ulaşım konusunda dertli olduklarını belirten öğrenciler, Elazığ Belediye Başkanı Sayın Şerifoğulları’na çağrıda bulunarak; ‘Bizi anlarsa Sayın Başkanımız anlar' dediler.

ÇÖZÜM YOLU BULUNMASINI RİCA EDİYORUZ

Özellikle sabah saatlerinde derslere gecikme kaygısı yaşadıklarını belirten öğrenciler; “Toplu taşıma sefer sayılarının yetersiz olduğundan ötürü sıkıntısı çekiyoruz. Başkanımıza güveniyoruz, inanıyoruz. Sıkıntımıza kulak verip,  yüzümüzü güldürür inşallah. Gazeteniz aracılığı ile Belediye Başkanımıza çağrıda bulunuyoruz. Sesimizi duymasını ve sorunlarımıza bir çözüm yolu bulmasını rica ediyoruz.” dediler.  

 OTOBÜS SAYISI ARTIRILSIN

Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde her yıl ulaşım sıkıntısı olduğunu kaydeden öğrenciler; “Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesinin yeni Akademik yılın başlaması ile birlikte ulaşım sorunu da başlıyor. Şehrin tüm bölümlerine dağılmış olan üniversite öğrencileri sabah saatlerinde derslerini kaçırmamak için çok erken saatlerde otobüs duraklarını çıkarak otobüs bekliyoruz. Elazığ Merkezde  şehir içi hattı olan otobüsler kendi hatlarından 15-20 dakikalık aralıklarla sefere başlıyorlar. Ancak iletişim fakültesi öğrencileri E-04 şehir içi hattı 40 dakika bazen ise 40 dakika aşkın aralıklarla sefere başlayınca özellikle sabah saatlerinde ulaşım sorunu yaşıyor. Bazen dersine bazen de sınavlarına yetişememe durumuyla karşı karşıya kalıyor. Ben hem kendi adıma ve arkadaşlarımızın adına belediye başkanımızdan rica ediyorum. Otobüs sayısı artırılsın.” şeklinde konuştular.

YETİŞEMİYORUZ

“Üniversiteye direk ulaşımı yalnızca E-03 hattı üzerinden sağlayabiliyoruz.”diyen öğrenciler;  “E-03 hattında bulunan şehir içi otobüsleri yalnızca 30 dakika ya da daha uzun sürede hareket ediyor. Bazen derslerimize bazen ise vize final döneminde sınavlarına yetişemiyoruz.” dediler

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol