Öne Çıkanlar Sözlerini Misliyle Kendisine İade Ediyoruz Merhum Necmettin Erbakan Dualarla Anıldı Dünyanın En Etkili Bilim İnsanı Arasında F.Üden 8 İsim Çalışmaları Yerinde İnceledi elazığsondakikahaber

Bu haber kez okundu.

Elazığ'ın yüzde kaçı 'yerli'

HABER:DİLEK YILDIRIM

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Türkiye'de illerin yerli nüfus oranını açıkladı. Türkiye’de yerli nüfus oranı en yüksek olan il yüzde 93,41 ile Şanlıurfa olurken, Elazığ ise yüzde 80,83 oranında yerlilik oranıyla dikkat çekti.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun ( TÜİK), 2022 yılı Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi verileri ile Türkiye'de illerin yerli nüfus oranı belli oldu. Hangi ilin ne kadar yerli olduğu sorusu da yanıt buldu.

PEKİ, TÜRKİYE'NİN EN YERLİ İLİ HANGİSİ?

TÜİK’in verilerine göre yerli nüfus oranı en yüksek olan il yüzde 93,41 ile  Şanlıurfa. Şanlıurfa’yı yüzde 92,27 ile Adıyaman, yüzde 90,90 ile  Kahramanmaraş izledi.

YERLİ NÜFUS ORANI EN DÜŞÜK İL İSTANBUL

Yerli nüfus oranı en düşük olan il yüzde 13,65 ile İstanbul olarak kayıtlara geçti. İstanbul’un ardından Kocaeli yüzde 26,83, Ankara yüzde 28,27 ile diğer yerli nüfus oranı en düşük iller durumunda.

ELAZIĞ YERLİ NÜFUS ORANI YÜKSEK İLLER ARASINDA

Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıkladığı rapora göre Elazığ ilinin nüfusu yüzde 80,83 oranında yerli. Elazığ bu oranıyla yerli nüfus oranı yüksek iller arasında yer aldı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol