Öne Çıkanlar DEPREM a ya 23 Nisanda çocukları ağırladı. komisyonların iptal edilen incelemesinin yapılmasını istedi GENÇLİK VE SPOR BAKAN YARDIMCISI BAYDAŞ

Bu haber kez okundu.

Elazığ Ulaşımda Çağ Atladı!

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, göreve geldiği günden itibaren kent içi ulaşım ağının gelişmesine büyük önem verdi. 11 Ana Başlıkta 100 Projesi’ni bir bir hayata geçiren Başkan Şerifoğulları, ulaşımda da Elazığ’a adeta çağ atlatırken, vatandaşlar da kaliteli ulaşım hizmetlerini almanın mutluluğunu yaşamaya devam ediyor. 
Şehir otoparklarıyla, akıllı ulaşım sistemleriyle, entegre toplu taşıma ağı rehabilitasyonuyla şehir içi trafik yoğunluğu azaltılıp trafik akışı kaliteli hale getirilirken, Yolcu Dostu Otobüs Durakları, Kavşak Kontrol Sistemi ve EBUKOM, Akıllı Ulaşım Sihirbazı'yla vatandaşların zaman tasarrufu ile daha konforlu hizmet almaları sağlandı.
 
ŞEHİR OTOPARKLARI TRAFİK YOĞUNLUĞUNU AZALTTI
Elazığ’a vizyon kazandıran 15 Temmuz Demokrasi Meydanı ve Yer Altı Otoparkı ile Cumhuriyet Meydanı Yer Altı Otoparkı yatırımları, şehrin yıllardır devam eden otopark problemine neşter vurdu. 15 Temmuz Demokrasi Meydanı ve Yer Altı Otoparkı projesi kapsamında 224 araç, Cumhuriyet Meydanı Yer Altı Otoparkı projesi kapsamında ise 900 araç kapasiteli yer altı otoparkı oluşturuldu. Otoparklar, trafik yoğunluğunu önlemek için şehre hizmet etmeye devam ediyor. 

KENTSEL OTOPARK YÖNETİM SİSTEMİ (ELPARK)
Kaliteli, güvenli, modern otopark hizmeti sunan ELPARK hizmet vermeye devam ediyor. Elazığ Belediyesi tarafından şehre kazandırılan 15 Temmuz Demokrasi Meydanı Yer Altı Otoparkı ve Cumhuriyet Meydanı Yer Altı Otoparkı yönetimi, tek bir merkezden yönetilerek, vatandaşların daha düşük ücret tarifesi ile hizmet almaları sağlandı. Projenin, trafiğin yoğun olduğu ana caddelerde de hayata geçirilmesi hedefleniyor. 

ŞEHİRLER ARASI OTOBÜS TERMİNALİ’NDE SONA GELİNDİ
Elazığ’ın uzun yıllardır beklediği yatırımlardan olan yeni, modern ve şehrin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde projelendirilen Şehirler Arası Otobüs Terminali inşa çalışmalarında sona gelindi. Güney Çevre Yolu üzerinde 8.348 m² kapalı alana, 6.556 m² yarı açık alana sahip olacak yeni terminal binası bünyesinde; 49 adet peron, şoför dinlenme odaları, 18 adet dükkân, 2 adet restoran-kafe, 42 adet bilet gişesi, mescitler, büfe ve çocuk oyun alanları ve yer alıyor. Şehirler Arası Otobüs Terminali hizmet binası inşa çalışmaları yüzde 98 oranında tamamlandı.

MİNİ TERMİNAL BİNASI
Akpınar Mahallesi’nde yer alan mini terminal binası, mevcut yerinde yeniden inşa edilerek hizmete sunuldu. Komşu iller ve ilçeler arası ulaşımın sağlandığı Mini Terminal; toplam 7.500 metrekare alan üzerinde, 1.329 metrekare kapalı alana sahip olacak şekilde inşa edildi. Mini Terminal binası bünyesinde; 10 adet yarı açık peron, 55 adet üstü açık peron, 6 adet bilet satış ofisi, güvenlik-danışma, emanet odası, bekleme salonu, kafeterya, yönetim ofisi, personel odası, şoför dinlenme odası yer alıyor.

AKILLI ULAŞIM SİSTEMLERİ
Elazığ Belediyesi, vatandaşların hayatını kolaylaştırmak amacıyla toplu ulaşımda kapsamlı bir düzenlemeyi daha hayata geçirdi. Teknolojik altyapıya dayalı olarak hizmete sunulan Akıllı Toplu Ulaşım Sistemi kapsamında, Kioks cihazları, Akıllı Duraklar ve Akıllı Ulaşım Sihirbazı ile yolculara kaliteli hizmet ve kolaylık kazandırıldı.

YOLCU DOSTU OTOBÜS DURAKLARI 
Yolcuların zamanlarını verimli kullanmalarına olanak sağlayan sistem doğrultusunda Öğretmenevi durağında Yolcu Dostu Otobüs Durağı projesi hayata geçirildi. Yolcu Dostu Otobüs Durağı sayesinde vatandaşlar yolcu taşıma otobüslerinin sefer saatleri, durağa varış süreleri gibi bilgilere sahip olarak, doğru zamanda doğru durakta bulunmaları ile bekleme süreleri azaldı. Yolcular, modern durakta WİFİ hizmetinden faydalanırken, LED ekran görüntüleri ve reklam tabelaları ile Elazığ Belediyesi’nin çalışmalarını görebiliyor. USB’li oturma bankları ile de kaliteli ve kolay bir ulaşım hizmeti sağlayan Yolcu Dostu Otobüs Durakları'nın farklı noktalarda da hizmete girmesi için çalışmalar devam ediyor. 

DİNAMİK (AKILLI) KAVŞAK KONTROL SİSTEMİ VE EBUKOM (ELAZIĞ BELEDİYESİ ULAŞIM KOORDİNASYON MERKEZİ) 
Akıllı Kavşak Kontrol Sistemi ve EBUKOM hizmetleriyle trafik yükünün yoğun olduğu 13 adet kavşak dinamik hale getirildi. 
Mevcut durumda, Elazığ Belediyesi sorumluluk alanındaki 41 adet sinyalize kavşaktan 13’ü, dinamik olarak çalıştırılırken; 28 adet kavşağa ise uzaktan erişim sağlanabiliyor. Kavşaklardan anlık bilgi akışı sağlanırken araç sayım kameralarından elde edilen veriler Trafik Kontrol Merkezi'nde (EBUKOM) toplanıp şehrin trafik yönetimi daha kolay bir hale geliyor. Merkezi yönetim modülü marifetiyle kavşak konumuna intikal etmeye gerek kalmaksızın uzaktan, kavşaktaki aktif sinyal sürelerini izlemek, kavşağa program yükleyebilmek, kavşaktan program okumak, süre değiştirmek, kavşağı flaş moduna ya da çalışma moduna almak, kavşaktaki arızaları tespit etmek, geçmiş sinyal kayıtlarına erişmek de mümkün olabiliyor.   

BEKLEME SÜRELERİNDE %26 İYİLEŞME
Öte yandan kent merkezinin 20 farklı noktasına yerleştirilen bluetooth sensörler vasıtasıyla, birbirinin alternatifi olan 6 farklı rota için ortalama seyahat süresi hesaplanabiliyor. Dakikada bir güncellenen bu süreler Değişken Mesaj İşaretçileri'ne yansıtılarak, sürücüler güncel trafik yoğunluğu hakkında bilgilendiriliyor. Şehir trafiği 7/24 kontrol altına alınarak sisteme gelen tüm veriler ışığında operatörler, trafik analizi yapabiliyor ve kavşaklara anlık müdahalelerde bulunabiliyor. Ayrıca şehir genelinde yedi ayrı güzergâhta trafikte yakıt ve zaman tasarrufu sağlayan, “Yeşil Dalga” uygulaması hayata geçirildi. Günün belirli saatlerinde uygulanan ve kırmızı ışığa yakalanmadan belirli hızda kesintisiz trafik akışı sağlayan “Yeşil Dalga” uygulamasıyla, yoğunluğa sahip ana arterlerde trafik akışı akıcı hale getirildi.  Ayrıca sistemin etkinliğini artırmak adına 6 adet kavşakta sinyalizasyon altyapısı ve kavşak kontrol cihazları yenilendi. Sistemlerin kurulumlarının tamamlanmasından bu yana geçen sürede, kavşaklardaki bekleme sürelerinde ortalama %26 iyileşme ve bu iyileşmeye bağlı olarak günlük ortalama 600 l yakıt tasarrufu ile 1000 ton daha az karbon salınımı sağlandı. 

GEOMETRİK KAVŞAK DÜZENLEMELERİ
Giderek artan şehir trafiğinin oluşturduğu sorunları ortadan kaldırmak ve trafik akışını rahatlatmak adına birçok kavşakta geometrik düzenlemeler yapıldı. Kavşaklar sinyalize hale getirilerek trafik akışı hızlandırıldı ve birçok dar boğazlı yollardaki trafik sıkışıklığını gidermek adına gidiş ve dönüş yollarında düzenleme yapıldı. Fethi Sekin Şehir Hastanesi önü, Akgün Kavşağı, İmam Efendi Bulvar Kavşağı, İtfaiye Kavşağı, Hilalkent Kavşağı, Bahçelievler Kavşağı, Pertek Caddesi, Mezarlıklar Müdürlüğü Kavşağındaki iki bölgede, Harput Yolu, Korg. Osman Erbaş Kavşağı, Ulukent Kavşağı, Ulukent Fatih Ahmet Kavşağı, Sanayi Caddesi üç ayrı yaya geçidi ile Çatalçeşme Kavşağı düzenlemeleri tamamlanarak şehir içinde trafik akışı daha düzenli, akıcı ve güvenli hale getirildi. 

KİOKS CİHAZLARI ŞEHRİN 20 NOKTASINDA 
Şehrin 20 noktasındaki KİOSK cihazı, hem zamandan tasarruf hem de daha kaliteli hizmet sağlıyor. Vatandaşlar, KİOSK cihazları aracılığıyla 7/24 hem nakit hem de kredi kartı ile kart satın alma, bakiye dolum ve kart vizeleme işlemlerini rahatlıkla yapabiliyor.

AKILLI ULAŞIM SİHİRBAZIYLA VATANDAŞA KOLAYLIK 
Vatandaşlar internet aracılığıyla www.elazigkart.elazig.bel.tr üzerinden, online bakiye yükleme-sorgulama ve kart vizeleme işlemlerini yapabiliyor. Uygulama üzerinden ayrıca kart satın alım merkezleri ve toplu ulaşım araçlarının konumları, güzergâhları ve hareket saatleri de takip edilebiliniyor. Google Play veya App Store’a "Elazığ Ulaşım" yazarak indirilen uygulama ile bakiye sorgulama, bakiye dolum ve kart satın alım merkezlerinin konumları, toplu ulaşım araçlarının konumları, güzergâhları ve hareket saatlerini de takip edilebiliniyor. Yine uygulama üzerinde yer alan NFC temassız bilet al seçeneği ile şehir içi hatlarda geçerli tek kullanımlık bilet satın alınabiliniyor, QR bilet seçeneği ile ise tek kullanımlık kare kod bilet satın alınarak temassız bir şekilde seyahat edilebiliniyor. 
 
TRAFİKTE TOPLUMSAL BİLİNCİN ARTIRILMASI ÇALIŞMALARI
Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın görev süresi boyunca trafikte toplumsal bilincin artırılmasına yönelik çalışmalara da önem verildi. Bu kapsamda Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü ve ilimizde faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ile ortaklaşa toplu ulaşım araçları ve taksi sürücülerine yönelik eğitim programları, toplumsal bilince katkı sağlayıcı kampanyalar, Milli Eğitim Müdürlüğü destekli öğrenci eğitimleri ve Trafik Gönüllüleri Platformu iş birliğiyle çalışmalar yapılarak toplumsal trafik bilincinin yaygınlaşmasına katkı sunuldu. 

ENTEGRE TOPLU TAŞIMA AĞI REHABİLİTASYONU
Toplu taşıma ağlarının rehabilite edilmesi çalışmaları doğrultusunda şehrin batısından doğusuna, kuzeyinden güneyine kesintisiz toplu taşımacılık hizmeti sunumu için hat güzergâhları yeniden düzenlendi. Bu kapsamda şehrin tüm mahallelerinden Fethi Sekin Şehir Hastanesi'ne direkt olarak başlatılan toplu ulaşım seferleri, vatandaşların takdirini topladı. Ayrıca yeni yerleşim alanları olan, Zafran, Çatalçeşme, Güney Kent, Yeniköy (Hicret), Aksaray TOKİ konutlarına otobüs seferleri başlatıldı. Öte yandan toplu taşıma hizmeti veren araç filosu zenginleştirilip, talep ve ihtiyaç doğrultusunda otobüs ve minibüs güzergâhları güncellendi. 

TAKSİ DURAKLARI MODERNİZE EDİLDİ
T plaka sahibi taksici esnafının barınma ve temel ihtiyaçlarını gidermelerine yönelik taksi duraklarında, yalıtımlı prefabrik yapı montajları gerçekleştirildi. 

M PLAKA ESNAFINA YÖNELİK ÇALIŞMALAR
Öte yandan şehrimizde ulaşım hizmeti sunan M plaka minibüs esnafı için de çalışmalar yapıldı. Bu kapsamda M plaka hatlarının durak bekleme noktalarında araç sahiplerinin barınma ve temel ihtiyaçlarını gidermeleri adına prefabrik yapı montajı ile kalite ve konfor kazandırıldı.

“BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI’NIN ÇALIŞMALARIYLA TRAFİK RAHATLADI”
Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın çalışmalarıyla ve hayata geçirdiği yatırımlarla ulaşım hizmetlerinin daha rahat, ulaşılır ve kaliteli olduğunu ifade eden vatandaşlar, Başkan Şerifoğulları’na teşekkür ederek şu ifadelerde bulundu; “Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın çalışmalarını beğeniyorum. Başkan Şerifoğulları’nın çalışmalarıyla trafik rahatladı. Vatandaşlarımızın hayata geçirilen yer altı otoparklarına araçlarını bırakmalarını istiyoruz. Böylece etraftaki araç sayısı daha da azalmış olacak ve trafik daha da rahatlayacak. Mini Terminal daha önce çok küçüktü. Şu anda yeni yerinde gayet modern bir şekilde hizmet veriyor. Yapılan kayda değer hizmetleri gençlerimizin görmesi gerek. Bu hizmetlerden en fazla gençlerimiz faydalanıyor.  Hizmetlerin devam etmesi için insanların sabırlı olması ve yapılan hizmete saygı duyması gerekiyor. Şahin Şerifoğulları Elazığ’a en çok yakışan Belediye Başkanıdır. Hizmetlerinin devamını dilerim. Toplum olarak ve şahsım olarak kendisini çok seviyoruz. Allah razı olsun.”

“ULAŞIM HİZMETLERİNDEN FAYDALANMAK, VATANDAŞLAR İÇİN ARTIK DAHA KOLAY”
“Belediye Başkanımızın çalıştığını, Elazığ’da olmasak da gerek basın yayın organlarından gerekse de sosyal medya platformlarından görüyoruz. Ulaşım konusunda da gelişmeler var. Ulaşım hizmetlerinden faydalanmak, vatandaşlar için artık daha kolay. Belediye Başkanımızı tebrik ediyoruz. Kendisinin Elazığ için iyi hizmetleri var. Yapılan her yenilik bir hizmettir. Bu hizmetlere saygı duyulması ve insanların görmesi gerek. Otoparkları vatandaşlarımızın verimli kullanması gerek. Vatandaşlar araçlarını dışarıya bırakacağına otoparklara bırakmalı. Yapılan hizmetleri vatandaşların koruyup, sahip çıkması lazım. Belediye Başkanımıza başarılarının devamını diliyoruz.”

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol